تولید مستند تک سرفه در سنندج
مستند تک سرفه به کارگردانی یدالله فاتحی و همراهی مراقبین سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان تولید می شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: این مستند در قالب سه داستان در زمینه چالشهای موجود در دوران اپیدمی کرونا تولید شد.
آرزو فلاحی افزود: ترس، تنهایی، اضطراب، سکوت، نگرانی و... قرنطینه را شاید بتوان در همین چند واژه احساس کرد.
تجربهای که از جنس هیچ چیز نیست، غریب و ناشناخته، زیستنی جدید و بی سابقه. همهمههایی که به یکباره در محاق فرورفت، سکوتی زجرآور که جایگزین صداها شد.
تاریکی گسترده و در خاموشی فرورفت، تنها اخبار هولناک تعداد مبتلایان و شمار مردگان بود که به گوش میرسید. اما خانه یکبار دیگر پناه و مامنی شد برای در امان ماندن و شبحی برای رستن از سایه مرگ، الزام نزدیکی فیزیکی آدمها زیر سقف یک خانه و ناچار به دوری فیزیکی آدمها بیرون از خانه، گونهی دیگری از روابط را پیش رو نهاد، جدار زمخت مابین آدمها به پوستهای نازک مبدل شد تا یکبار دیگر در آینه هم شاهد تصویر واضحتری از خویش باشیم.
روزی که کرونا مهمان ناخوانده شهر و خانه و ماسک و الکل انیس و مونس ثانیهها شد، هر روز را با سلامی که نمیدانستیم پاسخش با محبت است یا با بی مهری، از کنار هم رد میشدیم چهرهها فقط جفت چشمانی بود که نمیدانستیم میخندند یا میگریند.
از در آغوش گرفتن عزیزانمان منع شدیم و به کودکانمان آموختیم دیگر محبت و در آغوش کشیدن معنی دوست داشتن نمیدهد بر خلاف تمام آموختههای کودکیمان...
اینک ماههاست که پدر و مادرمان را ندیدهایم و نتوانستیم در جمع شادی یا غم عزیزانمان شرکت کنیم.
به هر حال نکتهای که این روزها حائز اهمیت است اینکه اهالی هنر بتوانند بخوبی فداکاری و از جانگذشتگی مدافعان سلامت را به ثبت برسانند تا ضمن آنکه با انتشار این آثار، تصویری ملموس را از شرایط سخت مدافعان سلامت به نمایش بگذارند و از خودگذشتگیهای کادر درمان را نیز برای ماندگاری در حافظه تاریخی کشور ثبت کنند.
البته هنرمندان حوزههای مختلف در این ایام کرونایی کشور، با خلق آثار گوناگون در حوزههای مربوط به فعالیتشان برای ادای دین به مدافعان سلامت اقداماتی انجام دادهاند، اما بدونشک تاثیرگذارترین و مهمترین آثار را مستندسازان میتوانند خلق کنند، از ایثار کادر درمان تا بازنمایی کاستیها و نمایش تلاشهای بخشهای مختلف مردم و گروههای جهادی، تنها بخشی از سوژههایی است که مستندسازان سراغ آنها رفتهاند.
تولید مستند بازسازی شده تک سرفه با کارگردانی یدالله فاتحی در تایم پنج دقیقهای با همکاری و همراهی مراقبین سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان در قالب سه داستان چالشهای موجود در دوران شیوع اپیدمی کرونا در استان از جمله انگ بیماری، ترس از مراجعه به بیمارستان به دلیل آلودگی بیشتر، ترس از طرد شدن در اجتماع و تنهایی، دلتنگی، استرس و اضطراب را به تصویر میکشد.
مستند سازی کرونا به عنوان بزرگترین چالش قرن اخیر در حوزه سلامت با هدف نگهداشت تلاشهای ارزشمند مدافعان سلامت، مدیریت دانش به عنوان سندی برای آیندگان، ثبت همراهی و همدلی مردم برای حل این بحران و انتقال تجربیات این اپیدمی است.