تشکیل کارگروهی برای تعادل بخشی به بازار مرغ
در جلسه امروز ستاد تنظیم بازار استان کرمان مصوب شد کارگروهی متشکل از دادستانی/ اداره کل تعزیرات/ اداره کل اطلاعات و بسیج بر تعادل بخشی به بازار مرغ در استان تا پایان سال نظارت کنند.
در این جلسه همچنین قرار شد استان با پشتیبانی امور دام وزارت جهاد کشاورزی برای تامین مرغ استان مکاتبه کند.
زینی وند در این جلسه با بیان اینکه استانهای همجوار به دلیل تمایل به استفاده از مرغ زنده بخشی از مرغ ما را خریداری میکنند گفت: مرغداریها تعداد مرغ موظفی خود را به کشتارگاهها تحویل نمیدهند و آن را به استانهای همجوار قاچاق میکنند که این باعث بی نظمی در بازار شده است و اگر این روند ادامه داشته باشد استانداری مجوز ورود به مرغداریها و باز کردن در مرغداریها را دارد و برای پیشگیری از به هم ریختگی بازار این کار را خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه میانگین مصرف مرغ در استان سالانه ۷۵ هزار تن است گفت: فقط ۴۸ هزار تن در سال در استان تولید میشود و از این ۴۸ هزار تن حدود ۵ الی ۶ هزار تن آن هم در بحرانیترین شرایط به استانهای دیگر قاچاق میشود که این موضوع باعث شده استان ۳۵ هزار تن کسری مرغ داشته باشد.
زینی وند مشکل در قیمت گذاری را علت بی رغبتی اصفهان و یزد در تامین مرغ استان کرمان دانست و گفت: این استانها ترجیح میدهند مازاد تولید خود را به استانهایی بفروشند که با قیمت بالاتری میخرند.
در این جلسه مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان نیز گفت: دو میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه در ماه میزان جوجه ریزی استان است که براساس میزان نهاده وزن مرغ از ۲ کیلو و ۸۰۰ گرم به ۲ کیلو و ۱۰۰ گرم کاهش یافته و به ندرت میتوان مرغ بالای ۲ کیلوو ۲۰۰ گرم در بازار پیدا کرد.
سیدحسن مَهدی افزود: شمال و جنوب استان روزانه ۲۲۰ تن مرغ نیازمند است که برای تامین این میزان باید در روز ۱۳۵ هزار قطعه جوجه ریزی انجام شود، اما فقط ۱۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی انجام میشود و ۳۵ هزار قطعه کسری داریم.
وی با بیان اینکه ظرفیت جوجه ریزی در استان وجود دارد و محدودیتهایی از جمله موظف کردن مرغداریها به رعایت فاصله ۷۰ روزه بین دو مرحله جوجه ریزی باعث شده این کسری ایجاد شود.
مهدی همچنین گفت تعدادی سالن جوجه ریزی در استان آماده تولید وجود دارد، اما مجوز لازم برای میزان جوجه ریزی ندارند که اگر این مجوزها داده شود بخشی از این کسری جبران خواهد شد.
میری مدیر کل تعزیرات استان نیز با بیان اینکه نظارتی بر تعداد جوجه ریزی و بهداشت آنها/ تعداد مرغی که وارد کشتارگاه میشود و اینکه بین چه کسانی توزیع میشود وجود ندارد از دستگاههای متولی خواست افرادی را که اخلال ایجاد میکنند شناسایی و با آنها برخورد کنند.
در جلسه تنظیم بازار استان همچنین در مورد تامین میوه شب عید نیز تصمیم گیری شد.
با توجه به وضعیت شیوع کرونا و مصرف پایین میوه شب عید همچون نوروز گذشته / مصوب شد امسال نیز ۸۰۰ تن پرتقال و ۵۵۰ تن سیب برای شب عید تامین شود.