به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، مجید محمدپور در آيین گشایش دومین نمایشگاه صنعت پتروشیمی کیش با بیان اینکه در سال ٧٨ و ابتدای تشکیل انجمن کل حجم بازار در حوزه پتروشیمی کمتر از ٥ درصد بوده که بیشتر قطعات مکانیکی و یدکی تولید میکردند گفت: در حال حاضر ٨٠ تا ٨٥ درصد از فناوریهای سبز و تجهیزات حوزه نفت و گاز و پتروشیمی بسته به نوع طرحها در داخل کشور تولید میشود.
وی افزود: با حمایتهای هلدینگ خلیج فارس از سازندگان این حوزه،١٩ کمیته تخصصی برای بررسی روند فناوریها تشکیل شد، همچنین حمایتهای معاونت علمی ریاست جمهوری از شرکتهای دانش بنیان بستر افزایش میزان عرضه و رشد آن در بازار را فراهم کرد.
رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت عنوان کرد: ما باید با ایجاد طرحهای مختلف از رکود ٨٥ درصد ظرفیت ایجاد شده و مشکلات این حوزه جلوگیری کرده و در کنار آن از سرمایه گذاری ها، نیروی انسانی و توان تولید حمایت کنیم.
مجید محمدپور همچنین با اشاره به فراهم کردن زمینه عرضه و تقاضا و نگرانی خروج نخبهها از کشور در حوزهها و دورههای مختلف بر جلوگیری از خروج نیروهای ماهر ازکشور به دلیل کم شدن میزان تقاضا تاکید کرد.
وی از امضا تفاهم نامه با ارزشی بالغ بر ۳ و دو دهم میلیون یورو بین هولدینگ خلیج فارس و شرکتهای سازنده برای ایجاد مگا پروژه پتروشیمی الماس ماهشهر در روز دوم نمایشگاه خبر داد.
رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در پایان گفت: انجمن ما با ٨٢٠ عضو و ٢٠٠٠ واحد پیمانکاری، امکان خرید و تکمیل تجهیزات خود به میزان ٥ میلیارد یورو درسال را خواهد داشت.
همچنین علیرضا بلگوری مدیرعامل بانک اقتصاد نوین در این مراسم گفت: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری جهش تولید نام گرفته است، به عنوان عضوی از خانواده نظام پولی در صنعت بانکداری خرسندم که نقشی پویا برای حمایت از شرکتهای فعال در حوزه نفت ایفا کردیم.
به گفته بلگوری، بانک اقتصاد نوین در راستای تحقق بخشی به اهداف اقتصاد مقاومتی تامین مالی در حوزه صنعت نفت و گاز را به طور خاص مد نظر داشته است.
وی یکی از اصول راهبردی همه بانکها به ویژه اقتصاد نوین در مسیر حرکت به سوی تعالی را افزایش عمق همکاری با طرفهای تجاری خود عنوان کرد و اظهار داشت: هدف از این تعاملات با استفاده از سیاستهای همگرا و کلان اقتصادی، توسعه زیر ساختهای ملی، صنایع ارز آور و حمایت از اشتغال است.
بلگوری تصریح کرد: بانک اقتصاد نوین در اصول راهبردی شراکت خود به سه اصل سرمایه انسانی، فناوری اطلاعات و فرایند کسب و کار که ضامن بقای تعاملات تجاری است توجه بسیار دارد.
وی افزود: با ارائه راهکارهای کارآمد به دنبال ایجاد بستری امن و قابل اعتماد برای شرکای تجاری خود در حوزه پتروشیمی هستیم.
رضا دولت آبادی مدیر عامل بانک تجارت نیز همکاری شرکتهای دانش بنیان، انجمن سازندگان تجهیزات و شرکتهای تولیدی را ترکیبی بسیار خوب در حوزه نفت و پتروشیمی برشمرد و گفت: انتظار ما در این حوزه کیفیت بالای تجهیزات با مرغوبیت مطلوب و ارتقاء ظرفیت تولید به بیش از ٨٥ درصد در بحث بومی سازی است.
دولت آبادی اصلیترین دغدغه بخش تولید را تامین مالی شرکتهای پتروشیمی بیان کرد و افزود: حجم سرمایه گذاری در این صنعت نسبت به صنایع دیگر بسیار بالا بوده و به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست، بنابراین به دلیل تنوع خدماتی در حوزه پتروشیمی به سبد حمایتی نیاز داریم.
وی تصریح کرد: در اختیار گذاردن تسهیلات ریالی و ارزی و تامین مالی از طریق اوراق مشارکت برای فعالان پتروشیمی جزئی از این حمایت محسوب میشود.
وی گفت:این امر بدون کمک بانکها به عنوان حامی اصلی صنعت پتروشیمی میسر نمیشود و بانک تجارت برنامههای جدید خود را در قالب پنلهایی در نمایشگاه ارائه خواهد کرد.