ثبت در فهرست آثار ملی؛
پُل تاریخی فیروزآباد، نخستین اثر معماری صنعتی استان اردبیل
پل تاریخی فیروزآباد نخستین اثر معماری - صنعتی استان اردبیل بوده و به ثبت ملی رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ پل تاریخی فیروزآباد در سال ۱۳۱۲ و در زمان جنگ جهانی دوم بر روی رودخانهای واقع در مرکز بخش فیروز که محل عبور آب دو رودخانه گیوی چای و سنگورچای میباشد بنا شده است.
این پل به طول تقریبی ۲۰متر و با ارتفاع ۱۵ متر با یک دهانه با قوس بیضی شکل میباشد که در هر دو طرف با دو هلال بزرگ و کوچک در طرفین بر روی صخره سنگ از مصالح طبیعی احداث شده است.
این پل توسط مهندسین آلمانی احداث شده و کاربرد آن برای عبور نیروهای آلمانی بوده که امروز نماد شهرستان کوثر در بخش گردشگری محسوب میشود و از نظر اصول معماری و سبک اجرا متفاوت با پلهای تاریخی ایران است.
در سالهای اخیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گرشگری استان اردبیل اقداماتی را برای مرمت این پل انجام داده است ولی هنوز تکمیل نشده است.
علاوه بر قدمت تاریخی، پل فیروزآباد همچنان به عنوان تنها پل ارتباطی بر روی رودخانه گیوی چایی در منطقه و بخش فیروزآباد شهرستان کوثر مورد استفاده اهالی روستاها و مرکز بخش فیروز قرار میگیرد.
پُل فیروزآباد؛ نخستین اثر معماری - صنعتی استان اردبیل پُل فیروزآباد؛ نخستین اثر معماری - صنعتی استان اردبیل پُل فیروزآباد؛ نخستین اثر معماری - صنعتی استان اردبیل پُل فیروزآباد؛ نخستین اثر معماری - صنعتی استان اردبیل پُل فیروزآباد؛ نخستین اثر معماری - صنعتی استان اردبیل پُل فیروزآباد؛ نخستین اثر معماری - صنعتی استان اردبیل پُل فیروزآباد؛ نخستین اثر معماری - صنعتی استان اردبیل
بیشتر بخوانید: