شیوع بیماری تب برفکی در اردبیل
با توجه به شناسایی چندین کانون بیماری تب برفکی در استان اردبیل، دامداران، دامپروران و روستائیان حتما دامهای خود را علیه این بیماری واکسینه کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ تکلوی مدیرکل دامپزشکی استان گفت: با توجه به شناسایی چندین کانون بیماری تب برفکی در استان و در راستای محدودسازی و جلوگیری از گسترش بیماری لازم است دامداران، دامپروران و روستائیان استان در کنار رعایت اصول بهداشتی در واحدهای دامداری، حتما دامهای خود را علیه این بیماری واکسینه کنند.
بیماری تب برفکی
تب برفکی یا
«بیماری دهان و پا» یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که موجب بیمار شدن
حیوانات زوج سم از جمله گاو اهلی و اعضای خانوادهٔ گاوسانان میشود.
این ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت دو تا سه روز تب شدید ایجاد نموده و متعاقباً تاولهایی در داخل دهان و روی پا ظاهر میشود که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حیوان شود.
بیماری تب برفکی بسیار واگیردار است و قطرات آیروسل دفع شده از حیوان آلوده، تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکارچی اهلی و وحشی موجب گسترش بیماری میشوند.
بیماری تب برفکی به عنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب میشود. کنترل بیماری منوط به واکسیناسیون، مراقبت شدید نقل و انتقال حیوانات، قرنطینه نمودن حیوانات مبتلا، اعمال محدودیت در خرید و فروش حیوانات و گاهی معدوم نمودن میلیونها راس دام است.
علایم مشخصه بیماری در گاو عبارتند از: تب بالا، کاهش شدید تولید شیر، بی اشتهایی و افسردگی شدید، تشکیل و زیکولهای حاوی مایع سروزی و شفاف در مخاط دهان زبان و بالشتک دندانی و همچنین ناحیه تاج سم و فضای بین انگشتی میباشد.
از عوارضی که پس از ابتلای به تب برفکی بر جای میماند میتوان به سقط جنین، ورم پستان، اختلال تنفسی همراه به له له زدن، رشد بی از حد پوشش بدن، کاهش تحمل به گرما و دیابت ملیتوس نام برد.