پخش زنده
امروز: -
رئیس جشنواره چاپ: بیستمین دوره جشنواره چاپ در تاریخ ششم اسفند و با رویکرد فرهنگی برگزار میشود.
آقای مهرزاد دانش در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: این جشنواره در کنار تکریم از پیشکسوتان و نوآوران صنعت چاپ بخش «مسابقه محصولات چاپی» را هم دنبال میکند.
وی افزود: ما هر سال در این جشنواره موضوعهای فنی را دنبال میکردیم، ولی حالا به بحثهای هنری و رسانهای هم خواهیم پرداخت. چون متولی این جشنواره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و باید به مسائل فرهنگی توجه کرد.
رئیس جشنواره چاپ گفت: یکی از محورهایی که دنبال میکنیم بحث زبان فارسی و بعد طراحی گرافیک و تناسب آن با مسائل روز است.
آقای دانش افزود: امسال در بخش تقدیر از فعالان نمونه صنعت چاپ از بانوان فعال این عرصه هم تقدیر خواهد شد.
وی گفت: داوران این بخشها از میان اصناف و کارشناسان حرفهای در حوزههای گرافیک و طراحی هستند.
در ادامه این نشست، آقای محسن شمس مدیر اجرایی با اشاره به بخش های جنبی این جشنواره گفت: با توجه به اینکه هر سال همزمان با روز ملی چاپ مراسم و جشنوارههای استانی در استانهای مختلف در حوزه چاپ داشتیم، امسال هم مانند سالهای گذشته از دوستان درخواست کردیم با توجه به رعایت دستورالعملهای بهداشتی نسبت به برگزاری جشنواره اقدام کنند و در ۲۶ استان جشنواره فعالان عرصه چاپ برگزار شد.
در نشست خبری که صبح امروز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص جشنواره چاپ برگزار شد مسؤولان اجرایی این جشنواره به نکتههای دیگری هم اشاره کردند.
آقای حسن شمس مدیر اجرایی با اشاره به بخش های جنبی این جشنواره گفت: با توجه به این که هر سال همزمان با روز ملی چاپ مراسم و جشنوارههای استانی در استانهای مختلف در حوزه چاپ داشتیم، امسال هم مانند سالهای گذشته از دوستان درخواست کردیم با توجه به رعایت دستورالعملهای بهداشتی نسبت به برگزاری جشنواره اقدام کنند و در ۲۶ استان جشنواره فعالان عرصه چاپ برگزار شد.
وی افزود: از دیگر اقدامات این جشنواره انتخاب شش پیشکسوت برگزیده از ۸۰ پرونده ارسال شده به دبیرخانه با توجه به رعایت معیارهای از قبل تعیین شده بود. در بخش نوآور نمونه ۴۰ پرونده، در بخش صادرکننده برتر ۲۲ پرونده به دبیرخانه رسید که هر همگی سوابق خوبی داشتند.
آقای شمس ادامه داد: هدف از برگزاری این جشنواره ایجاد انگیزه برای صادرات محصولات چاپی و به روز شدن محصولات این حوزه بود. همچنین قرار است از بانوی فعالی که خود شخص کارفرماست در این حوزه تقدیر شود. این انتخاب مقارن با میلاد حضرت فاطمه (س) و گرامی داشت مقام زن و همچنین با ایجاد انگیزه بیشتر بانوان در حوزه چاپ و واحدهای وابسته انجام شد. همچنین از دیگر برنامهها، انتخاب کارشناس برتر در حوزه چاپ در استانهای کشور داشتیم که بتوانیم از این عزیزان به نحو شایسته تقدیر کنیم.
در ادامه این نشست، آقای محمدحسین شهامتپور، دبیر علمی جشنواره گفت: با سابقه ۱۹ دورهای که این جشنواره دارد، امسال شاهد تغییر رویکرد اساسی بودیم. با اینکه موجب وزین شدن جشنواره شد، ولی با توجه به شرایط کرونا و مسائل جانبی که داشتیم در آن حدی که توقع داشتیم اتفاق نیفتاد، ولی تلاش دوستان در وزارت ارشاد قابل تقدیر است و برای ارتقای کیفیت جشنواره همکاری کردند.
وی افزود: من هم در دورهای شرکت در جشنواره را گذرانده ام و داور بوده ام و احساس میکنم در این حوزه ارتباط دقیقی میان طراح، کارفرما و صنف چاپ وجود ندارد. این نداشتن ارتباط موجب میشود گروهها به اهداف خود نرسند. این قبیل جشنوارهها معمولا در جهان به ارگانی وصل میشوند و معمولا منافع جانبی فروش از قبیل ماشین آلات و... دارند. از این طریق کارفرما و طراح وقتی از قیمت ماشین آلات چاپ مطلع میشوند بهتر میتوانند اقدام کنند.
آقای شهامتپور افزود: خوب است رویکرد پاسداشت زبان فارسی و هنجارهای معیشتی مسائل فنی را پررنگتر کنیم و بیشتر روی آنها متمرکز شویم. توقع ندارم در این جشنواره اتفاق بزرگی بیفتد، ولی امیدوارم پایهریزی ارزشمندی برای آینده صورت گیرد. عمده مشکلات این صنف برون سازمانی است. به نظر من باید در این حوزه کارفرماها و طراحها نیز حضور داشته باشند.
در ادامه این نشست از پوستر این جشنواره رونمایی شد.
مراسم روز ملی چاپ هر ساله در شهریور برگزار میشود که امسال به دلیل شیوع کرونا و تقارن آن با ایام محرم این مراسم برگزار نشد.