راه اندازی موزه سنگ در روستای تاریخی اونار مشگین شهر
تا پایان امسال موزه سنگ در روستای تاریخی اونار مشگین شهر که سنگ قبرهای متنوع و جالبی دارد احداث می شود .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مشگین شهر گفت:
در روستای اونار گورستانی تاریخی وجود دارد که سنگ قبرهای متنوع آن از نظر
شکل و جنس و نوشتههای متعدد جالب توجهاست. زیباترین این سنگهاعبارتند: از یک جفت سنگ قبر افراشته به ارتفاع ۱٫۶۲ متر که دارای نبشتهای است. در زیر سنگنبشتهها محراب است و در بالای لچک آن دو گل هفتپر نقش یافته است. در بالای نبشتهها ساقه و بالای آن کلاهکی با ۱۲ ترک، شبیه کلاه دراویش وجود دارد، و شهادتین با کلام «علی خلیفهاللّه» منقور (کنده شده) است. روی سنگ گورهای موجود در این گورستان نشانههایی همچون ستاره ششپر، تصویر چکش ساده و جز آن دیده میشود. در گورستان قدیمی اونار آثار بسیار باستانی فالیک نیز وجود دارد که بیشتر آنها تخریب شدهاند. در همین گورستان پیکرههای قوچ سنگی در اندازههای بزرگ و کوچک به جا مانده است.
ایمانعلی ایمانی در بازدید میدانی از محل قبرستان تاریخی اونار به همراه شورا و دهیار این روستا افزود: براساس هدفگذاریهای انجامشده موزه سنگ در روستای هدف گردشگری اونار شهرستان مشگینشهر احداث میشود.وی با اشاره به اقدامات انجامشده در این زمینه اظهار کرد: با توجه به تامین اعتبار برای اجرای موزه سنگ در روستای اونار، تا پایان امسال محوطه ساماندهی و تبدیل به موزه سنگ خواهد شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان مشگینشهر راهاندازی موزه را از راهکارهای جذب گردشگر و معرفی منطقه عنوان کرد و افزود: با معرفی موزه سنگ اونار میتوانیم شاهد حضور هر چه بیشتر گردشگران در این روستای تاریخی باشیم.
ایمانی بیان کرد: روستای اونار به دلیل جاذبههای گردشگری متنوعی که دارد از مناطق دارای ظرفیت بالا برای جذب گردشگر به شمار میرود.
روستای اونار مشگین شهر
اونار روستایی است از توابع بخش لاهرود در شهرستان مشگین شهر استان اردبیل. این روستا در بیست کیلومتری مشگین شهر واقع شده است.
وجه تسمیه نام «اونار» بدان علت است که در این روستا چندین آسیاب آبی وجود داشته که آثار آنها هنوز هم پا بر جاست و اهالی این روستا و روستاهای اطراف برای آرد کردن گندم خود از این آسیابهای آبی استفاده میکردهاند و، چون در زبان ترکی به آرد «اون» گفته میشود، استعمال کلمه اوننار (آردها) سبب نامگذاری این روستا بودهاست.