به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه هنر؛ در ابتدای جلسه آقای دکتر سیدحسن سلطانی رئیس دانشگاه هنر ضمن تبریک دههی مبارک فجر و عرض خیر مقدم و همچنین احترام به رؤسای پیشین دانشگاه و شهدای دانشگاه هنر، از معاونین، همکاران و اعضای هیئت علمی به جهت همراهی و همدلی و تلاش مضاعف بخصوص در شرایط کرونا تشکر کرد. ایشان ضمن تشکر از دکتر غلامی به دلیل اعتماد و انتخاب ایشان به عنوان اولین رئیس دانشگاه هنر که از فارغ التحصیلان همین دانشگاه است و با دغدغههای همیشگی خانوادهی دانشگاه به عنوان شخصی از درون سیستم که با فراز و نشیبهای این دانشگاه گرهای دیرینه و درون سازمانی دارد، به معرفی دانشگاه از لحاظ قدمت دانشکدهها و نقش آن در شکل گیری سایر دانشکدهها و دانشگاههای هنر از جمله استقلال پردیس اصفهان و شکل گیری دانشگاه سوره و مستقل شدن این دانشگاهها به همت اعضای دانشگاه هنر پرداخت.
آقای سلطانی در ادامه گفت: دانشگاه امروز یک نهاد درونگرا نیست و رابطهی آن با جامعه و جهان تعاملی است. این نهاد در مواجهه با جهان پیرامونی نهادی جستجوگر و در پی کشف حقیقت است.
وی با اشاره به تاکیدات وزیر علوم بر مهارت افزایش و توجه به دانش آموختگان و بهره برداری از طرح تعاون، این مقوله را از جمله برنامههایی دانست که در دانشگاه در حال برنامه ریزی جهت اجرایی شدن است.
رئیس دانشگاه هنر در ادامه به تفکیک معاونت ها، فعالیتهای حوزههای مختلف را به اختصار معرفی کردند. در حوزه معاونت فرهنگی راه اندازی سامانهی یکپارچهی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه (نگارستان)، برگزاری جشنوارههای متعدد (فیلم کوتاه نهال، مونولوگ، تئاتر دانشگاهی، برگزاری اولین دورهی جشنوارهی ملی هنرهای دیجیتال و ...) در حوزهی معاونت آموزشی تهیه و تدوین متمم آیین نامهی ارتقای مرتبهی اعضای هیئت علمی و اخذ تأیید و تصویب نهایی از مرکز هیئتهای امنا و هیأتهای ممیزه جهت ارزش گذاری لازم به آثار هنری اعضای هیأت علمی، تدوین و تصویب شیوه نامهی داخلی هیأت ممیزه مشترک دانشگاه هنر، برنامه ریزی و اقدامات اجرایی حوزهی مهارت افزایی دانشجویان، راه اندازی سامانهی آموزش مجازی دانشگاه و تلاش برای ارتقاء کیفیت آن، تهیهی بانک اطلاعات جامع دانش آموختگان دانشگاه هنر، انطباق دورههای آموزشی با نیازهای واقعی کشور و ایجاد رشتههای جدید در مقاطع تحصیلات تکمیلی، در حوزهی معاونت دانشجویی، تأسیس و تجهیز دندان پزشکی در ارتقاء سلامت دانشجویان، بازسازی و تجهیز سلف دانشگاه هنر، ساخت کارگاهها در کنار خوابگاه ها، تعمیر خوابگاههای ملکی با کمک صندوق رفاه و خیرین، ارتقاء مرکز مشاورهی دانشجویی به مرکز مشاورهی دانشجویی برتر کشور، برگزاری طرح احوالپرسی در دوران کرونا، که این طرح اردیبهشت ماه سال جاری و جزء اولین طرحهای عملیاتی دانشگاهها در جهت رصد سلامت دانشجویان است، در حوزه معاونت پژوهش حمایت از طرحهای پژوهشی برون سازمانی (رشد حدود ۸۰۰ درصدی در دو سال اخیر)، دریافت مجوز مرکز رشد دانشگاه، جذب بودجه جهت فعالیتهای آزمایشگاهی، کاهش میانگین زمان آماده سازی و انتشار کتاب از ۱۵ ماه به ۳ ماه، تغییر جهت بالا بردن ضریب تأثیر مقالات، ارتقاء جایگاه و بومتریک DOI روند انتشار نشریات از دو فصلنامه، دریافت شناسهی سایت دانشگاه هنر، بازطراحی سایت دانشگاه، تغییر بنیادی پرتال دانشگاه و تغییر رویکرد از سایت خبر محور به سایت پژوهش محور، در حوزهی معاونت مالی و اداری و دفتر برنامه و بودجه و تحول اداری اصلاح چارت تشکیلاتی دانشگاه، بازنگری و اصلاح، شرح وظایف جدید پرسنل، تهیه و اجرای شیوه نامهی جدید بهره وری، فعال سازی ظرفیتهای مغفول ماندهی دانشگاه.
در ادامه دکتر سلطانی با اشاره به مهارت افزایش در راستای حرکتهای عمومی، اختصاصی و ارتباط با واحدهای صنعتی درخواست دفاتری در «ارتباط با فرهنگ و هنر» داشت که دانشگاههای هنر بتوانند در راستای حرکتها و نیازهای جامعه تعهدات و ارتباط خود را به نحوی منسجمتر پیش ببرند.
آقای سلطانی در ادامه با اشاره به بودجههای در نظر گرفته شده جهت تجهیز آزمایشگاهها درخواست کرد برای کارگاههای تخصصی هنر که جزیی از فعالیتهای اصلی و به نحوی آزمایشگاهی دانشگاههای هنری محسوب میشود بودجهای در نظر گرفته شود تا بتوان با بودجهای مستقل به تجهیز کارگاههای هنری پرداخت.
سلطانی یکی از برنامههای مهم دانشگاه را ایجاد کارخانهی نوآوری و در راستای بیانیهی گام دوم انقلاب که از رهنمودهای مقام معظم رهبری است اعلام کرد، که روند این برنامه در پردیس باغ ملی کرج در حال پیگیری است.
در پایان رئیس دانشگاه هنر ابراز امیدواری کرد: با تشکیل کمیتههایی جهت بررسی مسائل دانشگاه هنر و بازنگری کلی نگاه کمرنگ به این دانشگاه رفع شود و به عنوان دانشگاه معین توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری معرفی شده تا جایگاه مهم و راهبردی این دانشگاه باعث روزنهای بر فعالیت بیشتر در این حوزه باشد.
در ادامه حجت الاسلام حاج آقا محمد دوست پرور مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن خیر مقدم به مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تأیید سخنان ریاست دانشگاه و تأکید بر ویژگیهای خاص و نیازهای دانشگاه هنر ابراز امیدواری کرد که با نگاهی ویژه مسائل دانشگاه هنر مورد بررسی قرار گیرد تا شاهد گامهای مؤثر فرهنگی در جامعه و دانشگاه باشیم.
آقای دکتر منصور غلامی ضمن تبریک ایام دهه فجر و حلول ماه رجب و تشکر از گزارش جامع دانشگاه در زمینه امکانات، دستاوردها و اعلام نیازها، ابراز امیدواری کرد: در بحثهای مطرح شده، وزارت عتف بتواند به برنامههای پیش بینی شده در دانشگاه هنر سرعت ببخشد.
آقای غلامی در ابتدای صحبت گفت: هنر را باید به هنریها واگذار کرد چرا که افراد هنرمند توفیق بیشتری در پیشبرد مسائل هنری و دغدغههای فرهنگی هنری دارند. همین که ما در مجموعههای علمی و هنری چه در حوزهی تربیت تحصیل کنندگان در عرصهی هنر چه در حوزهی فعالیتهای فرهنگی و علمی و پژوهش در هنر فعالیتهای خوبی را شاهد هستیم نشان دهندهی دستاوردی بزرگ است که در کنار دیگر دستاوردهای علمی کشور قابل تقدیر است.
وی با اشاره به وظایف جامعه علمی و دانشگاهی در قبال بیانیه گام دوم انقلاب که توسط مقام معظم رهبری ارائه شده است، گفت: دو بخش این بیانیه شامل بخش آموزش و پژوهش و بخش جوانان و تلفیق این دو بخش است. در بخش هنر نیز همکاران باید به این موارد عنایت بیشتری داشته باشند. در واقع تحلیل هر چه بیشتر این بیانیه دستاوردی کلیدی برای مجامع علمی است و میتواند در نهایت تبدیل به یک گفتمان شود.
وزیر علوم با اشاره به توجه ویژهی نظام جمهوری اسلامی به بخش آموزش، پژوهش و فناوری در سطح آموزش عالی در بخش ملی و بین المللی تاکید کرد: که شخصیتهای تاریخی و هنری از افتخارات ما هستند و مراکز آموزشی و پژوهشی میتوانند زمینه ساز پرورش شخصیتهای بزرگ در زمینه علم و هنر باشند.
وی با بیان این که مجموعههای دانشگاهی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در عرصههای هنری بسیار فعال بوده اند، تاکید کرد: هنرمندان ایرانی کاملاً صاحب نظر هستند و اعتلای زمینههای هنری دیگر هم مدیون دانشگاهها و مراکز آموزش عالی است.
ایشان از هنرمندانی تاریخی در دوران گذشته نام برد که در عرصههای ملی و بین المللی نام آور بوده اند و اکثر این افراد به نوعی با مراکز آموزش هنری در ارتباط بوده اند این در حالی است که در این دوره با توجه به افزایش توجه رویکردها به مسائل فرهنگی در کشور متقاضیان هنر امکان تحصیل در مکانهای علمی و عرصههای پژوهشی هنری را در دسترس بیشتری دارند و به طبع نتایج درخشش تری را شاهد خواهیم بود.
دکتر غلامی ضمن اشاره به جشنواره بین المللی فیلم فجر و جایگاههای ملی و بین المللی هنرمندان، دستاورهای این رویدادها را حاصل فضای علمی، آموزشی و فرهنگی دانشگاههای هنر دانست.
در پایان وزیر علوم به پررنگ شدن جامعیت و مرجعیت دانشگاه هنر در بین مراکز علمی کشور بیش از پیش ابراز اطمینان کرد و نگاه و فضای مجموعهی وزارت عتف را برای هموار کردن مسائل پیش روی دانشگاه مستعد خواند.
وی اظهار امیدواری کرد: تلاش و زحمات مدیریت دانشگاه هنر، اساتید و کارمندان این دانشگاه برای تربیت نسل جوان و هنرمند تأثیرگذار بر جامعه به نتیجه مطلوب برسد.
پس از پایان نشست دکتر غلامی و هیأت همراه به اتفاق دکتر سلطانی و مدیران دانشگاه هنر جهت افتتاح گالری دانشگاه هنر، مستقر در جنوب باغ ملی رفتند و ضمن افتتاح از گالری و آثار هنرمندان و سپس فضاهای دانشگاه هنر دیدن کردند.