سخنگوی سازمان انتقال خون:
باید جوابگوی ۹۰۰ بیمارستان باشیم
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور گفت: باید جوابگوی تامین خون و فرآوردههای آن مثل گلبول قرمز فشرده شده پلاکت و پلاسما نزدیک به ۹۰۰ بیمارستان و مرکز درمانی در سراسر کشور باشیم.
دکتر بشیر حاجی بیگی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، افزود: سالانه در کشور نزدیک به سه میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خون و فراوردههای خونی به مراکز درمانی بیمارستانی کشور توزیع میشود.
وی با اشاره به وجود ۱۷۰ بیمارستان در تهران گفت: ۲۵ درصد خون اهدایی کشور در تهران مصرف میشود این درحالیست که تنها ۱۶ درصد خونهای اهدایی در تهران است و مابقی نیاز خون تهران از طریق شبکه ملی خونرسانی کشور تامین میشود.
دکتر حاجی بیگی خاطرنشان کرد:باتوجه به اینکه تنها ۱۰ درصد از مردم کشورمان دارای گروه خونی منفی هستند نیاز به گروههای خونی منفی در تمام مراکز انتقال خون احساس میشود.
وی افزود: در بعضی از استانهای شمالی و جنوبی کشور به خاطر حضور بیماران تالاسمی نیاز به خون بیشتر است، زیرا ۲۰ درصدخونهای اهدایی در کشور به مصرف بیماران تالاسمی میرسد لذا نیاز به خون و فرآودههای آن یک نیاز همیشگی و روزانه است.
حاجی بیگی ادامه داد: کمبود خون در استانهای خوزستان، مازندران، گیلان، تهران، خراسان رضوی، فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان بیشتر احساس میشود.
سخنگوی سازمان انتقال خون تاکید کرد: از انجا که بعضی از فرآوردههای تهیه شده از خون کامل مثل پلاکت را فقط تا سه روز میتوانیم در محیط خارج از بدن و درون کیسههای خون نگهداریم لذا باید اهدای خون به صورت مستمر و همیشگی باشد.
وی از داوطلبان برای اهدای مستمر خون دعوت کرد و گفت: باید با ذخایر خونی مناسب به استقبال فصل بهار برویم.