تحولات سیاسی فلسطین
پیش بینی حضور حداکثری فلسطینیها در انتخابات آتی
۸۵ درصد فلسطینیهای واجد شرایط رای دادن در کرانه باختری، غزه و قدس برای حضور در انتخابات مجلس فلسطین و ریاست تشکیلات خودگردان ثبت نام کرده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از تلویزیون العالم، بیش از ۸۵ درصد فلسطینیهای واجد شرایط رای دادن در کرانه باختری، غزه و قدس برای حضور در انتخابات مجلس فلسطین و ریاست تشکیلات خودگردان ثبت نام کرده اند.
استقبال گسترده فلسطینی ها از وحدت سیاسی
کمیته مرکزی انتخابات فلسطین تاکید کرد، بیش از ۸۵ درصد از فلسطینیهای واجد شرایط رای دادن در انتخابات فلسطین (انتخابات مجلس قانونگذاری، ریاست تشکیلات خودگردان و مجلس ملی) برای شرکت در انتخابات نام نویسی کرده اند و این نام نویسی تا اواسط فوریه ادامه دارد.
رئیس تشکیلات فلسطینی چندی قبل اعلام کرد که انتخابات ریاستی، شورای ملی و مجلس قانونگذاری فلسطین پس از افزون بر ۱۵ سال در بهار و تابستان ۲۰۲۱ میلادی برگزار خواهد شد.
تاریخ برگزاری انتخابات مهم فلسطینی ها
محمود عباس، رئیس حکومت خودگردان فلسطین پس از گذشت ۱۵ سال از برگزاری آخرین انتخابات فلسطین در سال ۲۰۰۶ میلادی روز جمعه زمان برگزاری انتخابات سهگانه مجلس قانونگذاری، ریاست حکومت خودگردان و شورای ملی فلسطین را بهشرح ذیل اعلام کرد:
انتخابات مجلس قانونگذاری (پارلمان) فلسطین: شنبه ۲۲ می ۲۰۲۱ (۱ خرداد ۱۴۰۰)
انتخابات ریاست حکومت خودگردان فلسطین: شنبه ۳۱ جولای ۲۰۲۱ (۹ مرداد ۱۴۰۰)
انتخابات شورای ملی فلسطین: سهشنبه ۳۱ اوت ۲۰۲۱ (۹ شهریور ۱۴۰۰)
وحدت ملی فلسطینی ها
هدف از برگزاری انتخابات، درمان زخمهای کهنه و اتحاد دوباره فلسطینیان اعلام شد. حماس نیز با اعلامیهای از برگزاری انتخابات استقبال کردهدف از برگزاری انتخابات، درمان زخمهای کهنه و اتحاد دوباره فلسطینیان اعلام شد. حماس نیز با اعلامیهای از برگزاری انتخابات استقبال کرد و خواهان انجام آن به شکلی منصفانه شد. حماس همچنین از همکاری خود در طرح انتخابات خبر داد.
این کمیته پیش بینی کرده است شمار نام نویسان برای شرکت در انتخابات فلسطین به نود درصد برسد. این رقم بیانگر عزم و اراده راسخ فلسطینیها برای شرکت در انتخابات و مشارکت در این روند دمکراسی با هدف ایجاد تغییر در نظام سیاسی فلسطین و پایان دادن به اختلافات و دودستگی فلسطینی هاست.
یک میلیون فلسطینی رای اولی
حنا ناصر رئیس کمیته مرکزی انتخابات فلسطین در مصاحبه با خبرنگار العالم گفت، استقبال گسترده شهروندان فلسطینی از فرمان ریاستی درباره برگزاری انتخابات، بیانگر عزم راسخ فلسطینیها برای شرکت در انتخابات و انتخاب مسئولان خود است.
خبرنگار العالم در ادامه گفت: یک میلیون فلسطینی ۱۸ تا ۲۸ ساله که حق شرکت در انتخابات دارند برای نخستین بار در انتخابات مجلس قانونگذاری و ریاست تشکیلات فلسطین شرکت میکنند و رای این افراد باعث ایجاد تغییر زیادی در نتیجه انتخابات خواهد شد خصوصا اینکه آنها یک سوم جمعیت رای دهندگان را تشکیل میدهند.
علی رغم انتقاد برخی سازمانها و موسسات به قانون انتخابات خصوصا اینکه این قانون باعث محرومیت ۳۳ درصد فلسطینیها از شرکت در انتخابات میشود، ولی اکثرا معتقدند موفقیت در برگزاری انتخابات به فرصتی برای فلسطینیها برای پیروزی در جنگ با اشغالگران تبدیل خواهد شد.
هشدار به مانع تراشی رژیم صهیونیستی
سعد نمر استاد علوم سیاسی دانشگاه بیرزیت فلسطین در مصاحبه با خبرنگار العالم گفت: در صورتی که دشمن اشغالگر مانع برگزاری انتخابات فلسطینیها نشود و اختلافاتی بین گروههای فلسطینی به وجود نیاید، انتخابات فلسطین شفاف و سالم خواهد بود.
خبرنگار العالم در ادامه گفت: انتقال مسالمت آمیز قدرت در فلسطین و تغییر مقامات فلسطین از طریق صندوقهای رای رویای فلسطینی هاست و آنها برای تحقق این رویا تلاش میکنند.
فلسطینیها انتخابات آتی را فرصتی برای تمدید مشروعیت در فلسطین و همچنین فرصتی برای پایان دادن به اختلافات و دودستگیها و از همه مهمتر فرصتی برای تعیین یک راهبرد مورد توافق برای مبارزه با رژیم صهیونیستی میدانند.