فرصت طلایی برای نجات جان بیماران نیازمند اهدا عضو
با اعلام مرگ مغزی یک فرد حدود ۴ تا ۷ روز زمان در اختیار است تا نسبت به اهدا اعضای شخص مرگ مغزی شده و نجات جان بیماران نیازمند اقدام کرد.
از ابتدای امسال تا کنون از ده بیمار مرگ مغزی در استان کرمانشاه تنها اعضای یک نفر از انها اهداء شده است و ترویج این اقدام خداپسندانه بیش از این نیازمند فرهنگ سازی است.
بعد از اعلام مرگ مغزی چنانچه ظرف چهار تا هفت روز کار پیوند اعضا صورت گیرد میتوان جان چند بیمار را نجات داد، اما بیش از این مدت بدن بیمار دچار فساد شده و اعضای آن قابل پیوند نیست.
از بدن یک فرد که دچار مرگ مغزی شده میتوان هشت عضو به بدن نیازمندان پیوند زد و در حال حاضر در کرمانشاه امکان پیوند سه تا چهار عضو بدن مهیا شده است.
انجام ۴۱ پیوند مغز استخوان در استان کرمانشاه
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه در زمینه پیوند مغز استخوان از استانهای پیش رو است و امسال ۴۱ مورد پیوند مغز استخوان در کرمانشاه انجام شده است.
دکتر روشنی افزود: سابقه پیوند مغز استخوان در استان کرمانشاه به سال ۹۳ میرسد و جز اولین استانهایی بودیم که این پیوند در آن راه اندازی شد و در سال گذشته موفق شدیم ۵۷ مورد پیوند مغز و استخوان انجام دهیم.
وی همچنین به سابقه ۳۱ ساله پیوند کلیه در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: از سال ۶۸ تاکنون هزار و ۷۰۰ مورد پیوند کلیه در استان کرمانشاه انجام شده و دانشگاه علوم پزشکی آمادگی دارد پیوند کلیه بیماران استانهای همجوار را نیز انجام دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه پیوند قرنیه نیز از دیگر پیوندهایی است که در استان کرمانشاه انجام میشود، اظهار داشت: سال گذشته ۵۷ مورد پیوند قرنیه در کرمانشاه انجام شده ولی امسال به دلیل شیوع کرونا این تعداد به ۵ مورد کاهش پیدا کرده است.
روشنی تلاش برای ترویج فرهنگ اهدا عضو را در جامعه امری ضروری بر شمرد و گفت: در استان کرمانشاه این مسئله جای کار زیادی دارد و باید بتوانیم با گسترش فرهنگ اهدا عضو نجات بخش جان بیماران باشیم.