پخش زنده
امروز: -
محققان علوم پزشکی اعلام کردند با اینکه فواید جسمی زیادی برای ورزش اعلام شده است، ولی ورزش در واقع، فواید روحی روانی بسیاری نیز دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری دانشگاه هاروارد، محققان علوم پزشکی اعلام کردند با اینکه فواید جسمی زیادی برای ورزش اعلام شده است، ولی ورزش در واقع، فواید روحی روانی بسیاری نیز دارد.
مطالعه جامع انجمن روان پزشکی اروپا نشان میدهد ورزش تاثیری بسزا در تغییر حالات روحی دارد و حتی با ورزش میتوان برخی از مشکلات جدی روحی روانی را درمان کرد.
دانشمندان میگویند از کاهش علائم برخی اختلالات همچون افسردگی گرفته تا بهبود مهارتهای تفکر در مبتلایان به افت قوای شناختی، و ایجاد تاخیر در بروز علائم بیماری آلزایمر و حتی پیشگیری از اسکیزوفرنی، از فواید بالقوه ورزش منظم محسوب میشوند.
ورزش در برابر افسردگی
بر اساس مطالعه محققان، ورزش هوازی متوسط و دو تا سه جلسه در هفته و در مجموع دست کم ۱۵۰ دقیقه در هفته در کاهش علائم افسردگی، بسیار موثر است. حتی مشخص شد ورزش هوازی توام با ورزشهای مقاومتی، علائم بیماری افسردگی را تخفیف داد.
محققان دانشگاه میشیگان با بررسی ۲۹۵ بیمار مبتلا به اختلالات روانی دریافتند ۸۰ درصد بیماران با ورزش، توانستند علائم خلق و اضطراب را بهبود بخشند.
ورزش برای بهبود مهارتهای تفکر
ورزش منظم هوازی، یا ورزشهای قدرتی یا ورزشهای میان تنه (شبیه چیزی که در سالنهای جیم معرفی میشوند) در دراز مدت به بهبود توانمندیهای تفکر کمک میکنند.
این نتیجه را محققان آکادمی نورولوژی آمریکا در بررسی بر روی بیش از ۱۱ هزار شرکت کننده کسب کرده اند.
بررسی محققان نشان داد کسانی که در بازه زمانی شش ماهه دست کم ۵۲ ساعت ورزش میکنند قادر خواهند بود سرعت تحلیلهای مغزی را در خود افزایش دهند، ولی کسانی که به طور متوسط در همان مدت ۳۴ ساعت ورزش کرده بودند در زمینه سرعت تحلیل دادههای مغزی، بهبودی مشاهده نکردند.
ورزش، قدرت حافظه را در سالخوردگان بهبود میبخشد
ورزش منظم به افزایش اندازه بخشی از مغز موسوم به هیپوکامپ hippocampus کمک میکند؛ این بخش از مغز، نقشی مهم در یادگیری و حافظه ایفا میکند.
نتایج مطالعه محققان دانشگاه مریلند در آمریکا که در نشریه انجمن نوروفیزولوژی بین المللی منتشر شد نشان میدهد با ورزش میتوان شبکههای عصبی حافظه را در افراد سالخورده فعال کرد حتی اگر این ورزش، به اندازه یک جلسه ساده باشد!
در این مطالعه که بر روی گروهی از شرکت کنندگان بالای ۵۵ سال انجام گرفت مشخص شد فعالیت مغزی در هیپوکامپ، بخش میانی پیشانی مغز، بخش گیجگاهی تحتانی مغز، بخش میانی گیجگاهی و بخش زیرین مغز، به دنبال ورزش سی دقیقهای با اندازه متوسط بر روی دوچرخه، به طور چشمگیری افزایش مییابد.
ورزش هوازی، شروع علائم آلزایمر را به تاخیر میاندازد
با اینکه هیچ درمانی برای آلزایمر وجود ندارد، ولی تحقیقات نشان میدهد ورزش قادر است شروع علائم این بیماری را به تاخیر اندازد یا حتی به طور نسبی، علائم بیماری را بهبود بخشد.
بر اساس مطالعهای که در شماره اخیر نشریه انجمن طب سالمندان آمریکا منتشر شد هرگونه فعالیت ورزشی، در بهبود علائم ناتوانیهای شناختی موثر است.
همچنین کسانی که ورزش هوازی انجام میدهند به میزان سه برابر دیگران، شاهد بهبود قوای شناختی مغز خود هستند.
ورزش در پیشگیری از اسکیزوفرنی موثر است
ورزش، و به طور ویژه، ورزش در سنین جوانی، انسان را قادر میسازد از ابتلا به رفتارهای همراه با اسکیزوفرنی جلوگیری کند.
مطالعه محققان دانشگاه سوکوبا در ژاپن نشان میدهد ورزش با شدت اندک در دوران جوانی، از بروز علائم اسکیزوفرنی در کسانی که مستعد آن هستند جلوگیری میکند.
ورزش با شدت متوسط قادر است علائم برخی اختلالات ژنتیکی مرتبط با دستگاه عصبی را بهبود بخشد، از ابتلا به اسکیزوفرنی جلوگیری کند و به طور بارزی، کیفیت زندگی این افراد را بالا ببرد.