رژیم غذایی سالم محافظ برابر آسیبهای ناشی از آلودگی هوا
رژیم غذایی سالم و متعادل از بدن افراد مقابل آسیبهای ناشی از آلودگی هوا محافظت میکند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مواد غذایی حاوی ویتامین E مانند روغنهای گیاهی به کاهش تأثیر رادیکالهای آزاد ناشی از آلودگی هوا کمک میکند. جوانه دانههای گیاهی، گردو، بادام و زیتون نیز منابع خوبی برای دریافت این ویتامین محسوب میشود.
همچنین از سبزیهای دارای برگ تیره، هویج، گوجه فرنگی، چغندر، انواع فلفل، کلم و کدو حلوایی سرشار از ویتامین A یا پیش ساز این ویتامین است، همینطور مرکبات و دیگر میوهها و سبزیهای حاوی ویتامین C و لبنیات و روغنهای غنی شده با ویتامین D برای کاهش اثرات آلودگی هوا میتوان استفاده کرد.
علاوه بر این حبوبات و غلات سبوسدار سرشار از منیزیم است و به محفاظت از بدن در برابر آلودگی هوا کمک میکند.
مصرف زنجبیل و سیر نیز در کاهش واکنشهای التهابی بدن مؤثر است. همچنین نوشیدن مایعات مانند آب، آب میوههای طبیعی و چای سبز نیز در زمان آلودگی هوا بسیار مفید است، زیرا به رقیق کردن سموم و فلزات سنگین و دفع آنها کمک میکند.
سیب نیز دارای مادهای به نام "پکتین" است که میزان دفع سموم را از بدن افزایش میدهد. روغن زیتون، روغن کانولا و بذر کتان حاوی مقدار زیادی اسید چرب امگا ۳ است که میتوانند مانع جذب سموم در بدن میشود.
توصیه شده است که در زمان آلودگی هوا از مصرف گوشتهای قرمز پرهیز و گوشت سفید یا ماهی جایگزین آن شود.
کلسیم موجود در لبنیات مانع جذب سرب و دیگر فلزات سنگین در بدن میشود، زیرا این ماده معدنی با فلزات سنگین مانند سرب ترکیب میشود و آنها را از بدن خارج میکند. به همین دلیل مصرف لبنیات مانند شیر و ماست در زمان آلودگی هوا برای همه افراد توصیه شده است.