پخش زنده
امروز: -
عناب از میوه های بسیار موثر است که علاوه بر خاصیت های تغذیه ای دارای موارد استفاده زيادي بعنوان یک گیاه دارویی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، عناب را به هر صورتی که میل کنید آنتی اکسیدانها و مواد مغذی ارگانیک قویِ موجود در این میوهی پرخاصیت طیف گستردهای از خواص را برایتان به ارمغان میآورد.
خوردن روزانه یک عناب توصیه شده توسط طب سنتی است و طبق ادعای علم پزشکی روز می تواند نیاز روزانه بدن را به ویتامین C و ویتامین B3 تامین کند.
جدول ارزش غذایی عناب در ۱۰۰ گرم |
|
کالری | ۷۹ |
فیبر | ۱۰ گرم |
آب | ۷۷٫۸۶ گرم |
انرژی | ۷۹ کیلوکالری |
پروتئین | ۱٫۲ گرم |
چربی | ۰٫۲ گرم |
کربوهیدرات | ۲۰٫۲۳ گرم |
کلسیم | ۲۱ میلیگرم |
آهن | ۰٫۴۸ میلیگرم |
منیزیم | ۱۰ میلیگرم |
فسفر | ۲۳ میلیگرم |
پتاسیم | ۲۵۰ میلیگرم |
سدیم | ۳ میلیگرم |
زینک | ۰٫۰۵ میلیگرم |
ویتامین C | ۶۹ میلیگرم |
تیامین | ۰٫۰۲ میلیگرم |
ریبوفلاوین | ۰٫۰۴ میلیگرم |
نیاسین | ۰٫۹ میلیگرم |
ویتامین B6 | ۰٫۰۸ میلیگرم |
ویتامین B12 | ۰ |
ویتامین RAE, A | ۲ میکروگرم |
ویتامین IU, A | ۴۰ میلیگرم |
اسیدهای چرب | ۰ |
کلسترول | ۰ |
این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظهای مواد معدنی است.
همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور میباشد.
در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است.
محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است.
نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است، بنابراین متخصصین تغذیه میتوانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند.
عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل و بنا به اعتقاد ابوعلی سینا، کمی سرد است.
در مورد خواص عناب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
عصاره آن موجب مهار اثر رادیکالهای آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) میگردد.
حاوی آنتیاکسیدانهای طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است.
همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی میشود.
ترکیبات اتری موجود در آن عامل مهار کنندهای در افزایش قند خون است.
همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تریگلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک میکند.
در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.
چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب میشود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک میکند.
اگر دچار سرماخوردگی شدهاید و از خشکی سینه و سرفه رنج میبرید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است.
عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه است.
جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف میکند.
به علاوه آسم و تنگی نفس را برطرف میکند. برای تهیه جوشانده عناب 50 گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.
عناب در زمان ابتلا به اسهال میتواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد.
مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید.
میوه خشک رسیده به عنوان ملین میباشد.
حتی تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج میبرند توصیه میشود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند.
عناب تقویتکننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است.
مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
مصرف عناب به طور معنیداری سطوح آنزیمهای کبدی را کاهش میدهد.
این آنزیمها نشانگر آسیب بافتی هستند.
یافتههای بافت شناسی نشان میدهند که این میوه اثرات محافظتی در برابر بیماریهای کبدی دارد.
عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است.
عناب دندانها را در برابر پوسیدگی مقاوم میسازد.
برای درمان دندان درد ، سائیده عناب را در محل کرم خوردگی دندان بگذارید.
در طب سنتی چینی از میوه و هسته عناب برای درمان بی خوابی استفاده می شود؛ یک مطالعه نشان می دهد که مقادیر بالای فلاونوئید ها، پلی ساکارید ها و ساپونین موجود در عناب و هسته ی آن به عنوان آرام بخش طبیعی عمل کرده و باعث درمان بی خوابی شبانه می شوند.
نوشیدن یک فنجان دمنوش عناب قبل از خواب می تواند باعث آرامش اعصاب و درمان طبیعی بی خوابی شود.
عناب برای درمان کم خونی و بهبود گردش خون در بدن مفید است؛ میوه عناب حاوی مقادیر قابل توجهی آهن و فسفر است که باعث افزایش تولید گلبول های قرمز و بهبود گردش خون در بدن می شود.
ارزش غذایی عناب:
این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظهای مواد معدنی است.
همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور میباشد.
در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است.
محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است.
نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است، بنابراین متخصصین تغذیه میتوانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند.
برای تهیه جوشانده مقدار 15 گرم از ریشه عناب را با نیم لیتر آب به مدت 20 دقیقه بجوشانید و بعداز صافی کردن برای جلوگیری از ریزش موها 10 دقیقه قبل حمام موها را با این محلول ماساژ دهید.
برای تهیه دمکرده عناب میوه های عناب را به میزان 10 عدد میوه در یک لیوان آب جوش به مدت 15 دقیقه دم کنید و این دم کرده را برای ایجاد آرامش و کاهش استرس میل کنید.
در آفرینش هر چیزی حکمتی نهان است
عناب بینظر و عالی بیرجند سرشار از خواص
بهترین طعم و رنگ ومزه
کلی و جزئی موجود میباشد
شماره تماس:09929543513
ارسال به کرج و تهران و اکثر نقاط ایران
به شرط امتحان و تست