دستاوردهای سفر آقای قالیباف به روسیه
سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به مسکو، پس از سه روز مذاکره، رایزنی و ملاقاتهای فشرده به پایان رسید، تا صفحه جدیدی از روایط راهبردی ایران و روسیه گشوده شود.
به گزارش سیدعلی دارابی خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از
مسکو، رئیس دستگاه قانونگذاری کشورمان در پایان این سفر به پیام مهم رهبر معظم انقلاب برای رئیس جمهور روسیه اشاره کرد و گفت: ملاقاتهای مفصلی با روسای مجالس دوما و سنا، مقامات عالیرتبه سیاسی، امنیتی، فعالان بخشهای مختلف اقتصادی و اندیشکدههای معتبر روسی انجام شد، که میتواند ضمن تبیین مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران، روابط دوکشور را به سطح راهبردی ارتقاء دهد.
محمدباقرقالیباف - رئیس مجلس شورای اسلامی
حجت الاسلام ذوالنوری - رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
ساداتی نژاد - رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس
آقای قالیباف در روز پایانی سفر خود با نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی، بعنوان بالاترین مقام امنیتی روسیه دیدار و گفتگو کرد. رئیس خانه ملت همچنین در گفتگو با شبکه پربیننده روسیه ۲۴ گفت: ایران و روسیه به همکاریهای ۲۰ و ۵۰ ساله میاندیشند. با اشاره به روند مثبت همکارهای سیاسی و امنیتی ایران و روسیه گفت: برخلاف بخشهای سیاسی و امنیتی، مناسبات دو کشور در حوزه اقتصادی و تجاری رضایتبخش نیست. وی با تاکید بر این که هدف از سفر به روسیه ارتقای سطح روابط موجود به سطح راهبردی است، گفت: لازمه این سطح از همکاریها توسعه روابط دو جانبه در همه سطوح است و ما به افق همکاری ۲۰ ساله و ۵۰ ساله میاندیشیم.
قالیباف با اشاره به سابقه همکاری مثبت در سوریه و مجامع بین المللی مانند شورای امنیت سازمان ملل، شورای حکام آژانس و همکاری اقتصادی در قالب اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گفت: امیدواریم این روابط را به سطح بالاتر یعنی سطح راهبردی ارتقا دهیم. رئیس مجلس شورای اسلامی در آخرین روز سفر به مسکو در آکادمی دیپلماتیک روسیه تاکید کرد: باید ساز و کار جدیدی برای شتابدهی به مناسبات اقتصادی ایران و روسیه طراحی شود. آقای قالیباف درجمع استادان و دیپلماتهای جوان وزارت خارجه روسیه، با تبیین شرایط بین المللی و منطقهای از منظر ژئوپلتیک به روابط دو جانبه تهران و مسکو اشاره و بر لزوم طراحی ساز و کارهای جدید برای شتابدهی به مناسبات اقتصادی ایران و روسیه تاکید کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ایران و روسیه با سابقه تمدنی طولانی، به عنوان دو تمدن و دو جغرافیای نزدیک، تاریخ پرفراز و نشیبی را در همسایگی یکدیگر گذرانده و شناخت خوبی از هم دارند. رئیس خانه ملت افزود: برای فهم بهتر سیاستگذاری در ایران، میخواهم توجه شما را به برههای از تاریخ معاصر ایران متمرکز کنم. در حدود ۱۵۰ سال اخیر، از زمانی که روسیه به سمت توسعه رفت، دورانی که ایرانیان به طور ملموس با دنیای مدرن آشنا شدند، میتوان بسیاری از تحولات اجتماعی و سیاسی معاصر در ایران را ذیل پیگیری دو خواسته استقلال و پیشرفت توسط ملت تحلیل کرد.
وی ادامه داد: در واقع به نظر من، محور پویایی مردم ما در دوران جدید، تلاش برای ساختن یک ایران مستقل و پیشرفته بوده است. مطالبه مردم ایران در حرکتهای جمعی این بوده که در دنیای معاصر به ایرانی دارای استقلال و پیشرفت مبتنی بر ارزشهای بومی از جمله فرهنگ اسلامی و تاریخ پرشکوه ایران زمین دست پیدا کنند. رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در محل اقامت خود با میخاییل میاسنیکوویچ دبیرکل اتحادیه اقتصادی اوراسیا دیدار کرد و استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود در دو سوی دریای خزر را زمینهساز رشد قابل ملاحظه در مبادلات تجاری و بازرگانی بین ایران و اتحادیه اوراسیا برشمرد.
قالیباف در این دیدار گفت: من همواره به ایده ایجاد اتحادیه اورآسیا با دیدی مثبت نگاه کرده ام و از اینکه چنین ساختاری شکل گرفته و ایران به این اتحادیه پیوسته است، خرسندم. قالیباف با استقبال از طرحها و ایدههای اوراسیا گفت: هر موضوع حیاتی ممکن است چالشهایی داشته باشد و این حساسیت ایجاب میکند که نقشه راهی داشته باشیم که در ادامه راه دجار کندی نشویم. در ایران برای پیشرفت همکاری با اتحادیه اوراسیا هر کاری در ارتباط با تسهیل قوانین باشد. انجام میدهیم.