پخش زنده
امروز: -
بررسی های انجام شده در پایگاه استنادی بین المللی اسکوپوس نشان می دهد که رشد استنادهای دریافتی پژوهشگران کشور در سال ۲۰۱۹ نسبت به ۲۰۱۸ به حدود ۵ درصد رسید و براین اساس جمهوری اسلامی ایران پیشتاز رشد کیفیت و اثرگذاری علم در بین قدرت های علمی دنیا شد.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: 42 سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی می گذرد و ما از سالهایی که حدود نیمی از مردم کشورمان بیسواد بودند به روزهایی رسیده ایم که پیشرفتهای علمی و دستیابی ایران به برخی از فناوریهای نوین، بهحدی حیرتانگیز بوده که غربیها را به شدّت نگران کرده و تشدید فشارها، کارشکنیها و تحریمها را با بهانههایی از جمله موضوع هستهای و رشد موشکی موجب شده است.
ارتقای سطح علمی جامعه، افزایش نرخ باسوادی، رشد مراکز علمی مدارس و دانشگاهها، رشد تعداد دانشجویان در رشتههای مختلف علمی، رتبه برتر ایران در تعداد مقالات و ارجاعات علمی، ثبت اختراعات و برتری در فناوری نانو، هستهای، فضایی و سلولهای بنیادی از جمله مهمترین دستاوردهای علمی و فناوری انقلاب اسلامی به شمار میرود. در این پژوهش که به روش اسنادی انجام شده، روند رشد کشور در حوزه علم و فناوری از نگاه شاخصههای بینالمللی بررسی و به گوشه ای از نتایج حیرتانگیز استنادات اشاره شده است.
*رشد تعداد دانشگاهها و دانشجویان
تعداد دانشگاههای کشور که پیش از انقلاب حدود 15 واحد دانشگاهی بود، امروز به بیش از 2640 واحد رسیده است. رشد کمی دانشجویان کشور یکی دیگر از شاخص های توسعه علمی در سالهای پس از انقلاب اسلامی است. در حالی که تعداد دانشجویان دانشگاههای کشور پیش از انقلاب حداکثر از مرز 155هزار نفر تجاوز نمیکرد، امروز افزون بر چهار میلیون و دویست هزار نفر دانشجو داریم.
*پژوهش و تحقیق
پژوهش و تحقیق مایه تحکیم استقلال کشور است . سال گذشته بیش از 115 فرآورده علمی (پتنت) در جهان ثبت کردهایم. به طور کلی باید گفت که تعداد پژوهشگران، حجم سرمایه گذاری کشور در پژوهش، تعداد مقالات علمی جهانی و مقالات علمی داخلی و تعداد ثبت اختراع به عنوان عوامل مؤثر بر پژوهش رشد روزافزون و قابل ملاحظه داشته و در عرصه های داخلی و خارجی شاهد درخشش دانشمندان علمی ایرانی خصوصاً در المپیادهای جهانی هستیم.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهشگر:مریم بیک پور