رایجترین مشکلات وای فای و راه حل آنها
با وجود این که در حال حاضر سرعتهای بسیار بالا در بیشتر خانههای جهان در دسترس است، اما شبکههای بی سیم برخی اوقات با مشکل مواجه میشوند.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما؛ در طول چند سال گذشته، سرعت اینترنت و همچنین تکنولوژی وای فای پیشرفت چشمگیری داشته اند. سرعت انتقال دادهها از همیشه بیشتر شده و ارتباطات بی سیم بیش از پیش قابل اعتماد هستند.
با این حال وای فای بی عیب و نقص هم نیست. پس از این که شبکه وای فای خانگی خود را راه انداختید، ممکن است با برخی مشکلات رایج مواجه شوید که در ادامه این مشکلات و نحوه برطرف کردن آنها بیان میشود.
سرعت کم WIFI
با وجود این که در حال حاضر سرعتهای بسیار بالا در بیشتر خانههای جهان در دسترس است، اما شبکههای بی سیم برخی اوقات با این مشکل مواجه میشوند. اگر شما به اینترنت متصل هستید، اما سرعت اینترنتتان از حالت عادی کمتر است در اکثر مواقع یک دلیل منطقی برای این مشکل وجود دارد که میتوان آن را بر طرف کرد.
۱. بارزترین علت کم بودن سرعت وای فای، دور بودن بیش از حد از روتر میباشد. هرچقدر شما از روتر دورتر باشید ارتباطتان با اینترنت ضعیفتر میشود و توان عملیاتی آن کاهش مییابد.
نحوه برطرف کردن: برای بر طرف کردن این مشکل تنها کافی است به روتر یا مودم نزدیکتر شوید. اگر روتر در اتاق دیگری قرار دارد، وارد آن اتاق شوید و ببینید ایا این کار مشکل را برطرف میکند یا خیر. اگر این مشکل زیاد اتفاق میافتد بهتر است روتر خود را در بالای سطح زمین (مثلا بر روی یک قفسه)، به دور از سایر وسایلی که ممکن است کار آن را با اختلال مواجه کنند و در نقطهای در مرکز خانه قرار دهید.
اگر این کار موفقیت آمیز نبود میتوانید با خرید یک روتر جدید طول شبکه خود را زیادتر کنید.
۲. علت دیگر کاهش سرعت، کمبود پهنای باند میباشد. اگر همه افراد خانواده در حال استفاده از کامپیوتر ها، موبایلها و تلویزیونهای خود باشند و همگی نیز از اپلیکیشنهای پرمصرف استفاده کنند، اینترنت شما که همیشه سرعت معقولی داشت بر روی چند دستگاه به اشتراک گذاشته میشود و در نتیجه سرعت شما کاهش مییابد.
نحوه برطرف کردن: دستگاههایی که از آنها به طور مستمر استفاده نمیکنید را قطع کنید. اگر چند نفر به طور همزمان در حال دیدن ویدیو در یوتیوب یا نت فلیکس باشند و شخص دیگری بخواهد به صورت آنلاین بازی کند ممکن است بتوانید یک یا چند دستگاه را به طور مستقیم توسط کابل Cat-۵ به روتر متصل کنید تا کمی از پهنای باند بی سیم ازاد شود. اما ممکن است مشکل آنجایی باشد که اینترنت شما به اندازه کافی سریع نباشد که بتوان تمام این کارها را بصورت همزمان انجام داد.
البته این امکان هم وجود دارد که شخص دیگری در اطراف به صورت مخفیانه از اینترنت شما استفاده کند. برای پیشگیری از این حالت، مطمئن شوید که تمامی شبکههای شما توسط رمزعبور محافظت میشوند. رمز عبور را نیز به هر کسی ندهید.
۳. تداخل امواج میتواند مشکل بسیار بزرگی به خصوص در مناطق شلوغ باشد. بیشتر افراد وقتی برای بار اول اینترنت خود را راه اندازی میکنند تنظیمات را تغییر نمیدهند. نتیجه این کار این است که فرکانسهای پیش فرض مربوط به وایرلس –مثل ۱، ۶ و ۱۱- بسیار شلوغ میشوند.
نحوه برطرف کردن: خوشبختانه، بسیاری از روترهای جدید میتوانند به صورت خودکار پس از ریبوت شدن فرکانسهای خلوتتر را انتخاب کنند. روتر خود را خاموش و سپس روشن کنید یا این که وارد قسمت کنترل روتر شوید و بصورت دستی فرکانسها را تغییر دهید.
اگر روتر شما دو بانده است میتوانید هر دو فرکانس ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز را فعال کنید. کانال ۵ گیگاهرتزی را برای ارتباطات مهم تان نگه دارید.
۴. در ساعات اوج مصرف، سرعت اینترنت برای همه به خصوص در مناطق شهری و شلوغ کم میشود. نحوه برطرف کردن: تنها کاری که برای مقابله با این مشکل میتوانید انجام دهید این است که مصرف خود را طوری برنامه ریزی کنید که خارج از ساعات اوج مصرف باشد.
۵. تکنولوژی وایرلس در طول ۱۰ سال اخیر تغییرات زیادی کرده است. در حال حاضر استانداردهایی برای این تکنولوژی وجود دارد، سرعت آن بیشتر از همیشه است، فیبرها در محلهای بیشتری به کار میروند و دستگاههایی که هرگر فکر نمیکردید به اینترنت نیاز پیدا کنند (مثل تلویزیون، بلندگو ها، یخچال، پرینتر و…) امروزه به وای فای نیاز دارند. به این ترتیب مشکل شما ممکن است قدیمی بودن روترتان باشد.
نحوه برطرف کردن: اگر فکر میکنید مشکل از قدیمی بودن روترتان است، وقت آن رسیده که پول هایتان را برای خرید روتر جدید جمع کنید. خرید روتر جدید هر دو سال یک بار کاملا مناسب است و به شما کمک میکند تا هرگز با برخی مشکلات روبرو نشوید.
قطع شدن اینترنت
۱. به صورت متناوب، چیزی باعث میشود تا ارتباط مودم و یا روتر قطع شود. برای این حالت همیشه توضیح منطقی وجود ندارد و بعضی اوقات اتفاق میافتد.
نحوه برطرف کردن: بهترین کاری که میتوان کرد کشیدن دوشاخه از پریز میباشد. مودم و روتر را از برق بکشید و سپس ۳۰ ثانیه صبر کنید. حال میتوانید آنها را به برق بزنید و روشن کنید.
۲. یکی از رایجترین مشکلات در زمینه اینترنت، قطع شدن کامل آن است که علت آن مشکلات سخت افزاری از طرف کاربر نیست بلکه سرویس اینترنت به صورت کلی قطع میشود.
نحوه برطرف کردن: در این مورد کار خاصی نمیتوانید انجام دهید. میتوانید به نزدیکترین کافی شاپ بروید و یا با ارائه دهنده سرویس اینترنت (ISP) تماس گرفته و به آنها اعلام کنید که سرویس شما هم قطع شده است. متاسفانه این کار باعث نمیشود تا اینترنت شما زودتر وصل شود، اما به ISP کمک میکند تا مناطق دچار مشکل شده را بهتر شناسایی کند.