پخش زنده
امروز: -
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۳۴ هزار نفر از کادر درمان کشور مشمول تزریق دز اول واکسن کرونا هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر قاسم جان بابایی در استودیوی گفتگوی ویژه خبر شبکه دوم سیما با اشاره به تعداد 34 هزار پرسنل شاغل در آی.سی.یو اعم از پزشکان، پرستاران، کمک بهیاران، منشی های بخش و نیروهای خدماتی در کل کشور افزود: اطلاعات فردی این 34 هزار نفر اعم از کد ملی و مشخصات فردی، دریافت شده، به صورت موقت، آن دسته از افرادی که دارای ناراحتی و بیماری های قبلی بوده اند از لیست خارج شده و در اولویت بعدی قرار گرفته اند.
او ادامه داد: یکی از افتخارات در ایام کرونا این بود که تعداد تخت های ویژه ما دو و نیم برابر شرایط سابق شده و به همان نسبت هم پرسنل بخش ها افزایش داشته اند.
او با اشاره به اینکه این 34 هزار نفر فقط در بخش آی.سی.یو کرونا در 635 بیمارستان کشور انتخاب شده اند از این تعداد بیمارستان حدوداً 497 بیمارستان دولتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و بقیه بیمارستان های تأمین اجتماعی و نظامی و خیریه و خصوصی را شامل می شوند.
آقای جان بابایی در خصوص روند ورود واکسن کرونا به کشور گفت: بی شک واکسن مورد نیاز کشورمان تأمین می شود زیرا در ماه های اخیر، تأمین واکسن یکی از دغدغه های وزیر بهداشت بوده و هست و حاصل این نگرانی ها هم این شد که واکسن کرونا در داخل کشور و به نام ایران در حال ساخت و تولید است.
دکتر پیام طبرسی استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم با اشاره به مبارک بودن امروز از حیث آغاز واکسیناسیون در کشور گفت: واکسنی که وارد ایران شد و تزریق آن از امروز انجام گرفت به حدود 1 میلیون نفر در روسیه تزریق شده پس جای نگرانی نیست. این واکسیناسیون طبق اولویت بندی های تعیین شده از سوی سازمان جهانی بهداشت انجام می شود. اگر واکسیناسیون به روش اولویت بندی های تعیین شده صورت پذیرد آمار مرگ و میر و ابتلا به شکل چشم گیری کاهش می یابد البته هدف ما از واکسیناسیون قطع زنجیره بیماری کرونا است.
او پایان و قطع زنجیره کرونا در کشور را زمانی عنوان کرد که حدود 45 میلیون نفر در کشورمان واکسینه شوند و افزود: برای این تعداد نفر، حدود 100 میلیون دز واکسن نیاز است و این میزان واکسن را قطعاً نمی توان از خارج وارد کرد پس در این شرایط نیازمند ریل گذاری تولید داخل هستیم واردات واکسن می تواند پاسخگوی گروه های پرخطر و اولویت دار کشورمان باشد و برای بقیه باید روی تولید داخل حساب کرد.
سال آینده مردم نگران واکسن کرونا نباشند
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: برای سال آینده در خصوص واکسن کرونا جای نگرانی نیست.
دکتر جان بابایی در استودیو گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما، افزود: برای تولید واکسن کرونا در کشور تنها به یک راه وابسته نیستیم در حال حاضر در کشورمان، داروسازی رازی و پاستور در آغاز راه تولید واکسن کرونا قرار دارند.
او با بیان اینکه واکسن برکت در مسیر تولید انبوه قرار دارد ادامه داد: انتقال تکنولوژی واکسن روسی کرونا در حال انجام است و این امر سبب می شود تا در مسیر تولید و تهیه واکسن کرونا از چهار مسیر ممکن بهره ببریم.
دکتر جان بابایی با اشاره به اینکه 80 درصد مرگ و میر کرونایی در روستاها و شهرستان ها، به افراد بالای 60 سال مربوط می شود افزود: این آمار در برخی استان ها حدود 73 درصد است.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: وقتی با چنین آماری مواجه می شویم باید اولویت تزریق واکسن را افراد بالای 60 سال در استان ها و شهرستان ها قرار دهیم و درمان را از آنجا شروع کنیم.
او با اشاره به اینکه دوران اوج کرونا ایران قبل از وجود دسترسی به واکسن بود افزود: در حال حاضر در شرایط نسبتاً آرامی قرار داریم در این خصوص جای نگرانی نیست.
دکتر جان بابایی گفت: در حال حاضر و حتی پس از تولید انبوه واکسن کرونا در کشور، نباید از پوشش ماسک غافل شد، استفاده از ماسک باید همچنان ادامه داشته باشد واکسن به تنهایی نمی تواند زنجیره بیماری را قطع نماید، از رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک همچنان به عنوان راهکار اصلی و مورد نیاز برای شکست کرونا، یاد می شود.
دکتر علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور در ارتباط زنده تلفنی با این برنامه گفت: ما دچار خود کم بینی هستیم زیرا کشورمان از همه نوع دانشمندی برخوردار است اما با نگرانی، خود را با دیگر کشورها مقایسه می کنیم.
او ادامه داد: اگر امروز آمریکا و انگلیس و برخی کشورهای دیگر صاحب نام شده اند با دانشمندانی که از ایران و سایر کشورها به آنها مهاجرت کرده اند بهره می برند و گرنه این کشورها از ژن آن چنانی برخوردار نیستند، آنها به لحاظ مراقبت های بهداشتی از ما بهترند اما از نظر واکسیناسیون به خوبی ما نیستند.
دکتر مرندی گفت: دیده می شود که برخی برای ایجاد شک و تردید در ذهن مردم نسبت به واکسن روسی کرونا، مطالبی می گویند در حالی که مجله لانست (the lanset) واکسن روسی کرونا را تایید کرد و اگر کسی بخواهد باز هم به این واکسن مشکوک شود، این دیگر شک و تردید نابجایی خواهد بود.
او با بیان اینکه هنوز معلوم نیست واکسن کرونا چه مدت ایمنی ایجاد می کند، افزود: مردم باید مراقبت های اولیه مانند بهداشت فردی، استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
دکتر مرندی گفت: وقتی مسئولین مانند رئیس جمهور و وزیربهداشت تزریق واکسن روسی کرونا را توصیه کرده و برای تزریق آن اعلام آمادگی می کنند دیگر نباید به این واکسن شک کرد البته این واکسن فقط 92 درصد ایمنی زایی دارد و هشت درصد باقیمانده با رعایت اصول بهداشتی به مردم و رفتارهای اجتماعی آنها بستگی دارد.
او تقویت شبکه بهداشتی را عاملی موثر برای کاهش ابتلا و مرگ و میر حاصل از کرونا عنوان کرد و افزود: اگر هزینه ای که دولت، الان و در این مقطع زمانی برای واکسن سازی صرف می کند، در طول 40 سال اخیر هزینه می کرد الان در حوزه واکسن سازی از آمریکا هم جلوتر بودیم متاسفانه دولت ها برای بهداشت ارزش کافی قائل نیستند و فقط به دنبال درمان و تهیه تجهیزات مدرن و گران قیمت هستند، در حالی که آن چه مردم را نجات می دهد، بهداشت، پیشگیری و تهیه واکسن و امثال آن است.
دکتر جان بایایی در استودیو و در پاسخ به سوال مطرح شده از سوی بینندگان برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: تا به حال واکسن ها در کشورمان رایگان بوده اند، پس این واکسن هم رایگان خواهد بود، البته فعلاً برای فروش این واکسن در داروخانه ها هدف گذاری نشده است.
او با بیان اینکه اثر بخشی این واکسن در طول زمان، ارزیابی خواهد شد افزود: پیش بینی می شود تا پایان بهار 1400 مشکلی برای تامین واکسن کرونا نداشته باشیم و با همین زیر ساخت های موجود بتوانیم با حداکثر تولید واکسن، مردم را تامین و بهره مند کنیم.
دکتر پیام طبرسی استاد دانشگاه و عضو کمیته علمی تحقیقات واکسن کوویران در سوی دیگر این برنامه گفت: هر روز با علائم جدیدی از بیماری کرونا در جهان مواجه می شویم، سکته های مغزی و قلبی برای جوانانی را که هیچ زمینه بیماری و سابقه ای ندارند می توان بخشی از آثار و علائم نو ظهور بیماری کرونا عنوان کرد.
او با اشاره به احتمال بالای ابتلا افراد به کرونا در امکان شلوغ و تجمع ها، آن هم بدون ماسک گفت: قرار گرفتن در اماکن پر ازدحام همچون نمایشگاه ها و جشنواره ها، بدون استفاده از ماسک و عدم رعایت فاصله ایمن از جمله خطرناک ترین لحظات برای ابتلا به کرونا محسوب می شود، برای مثال دو فوتبالیست محبوب کشورمان که در یک استودیو در کنار هم نشسته بودند، اگر از ماسک استفاده می کردند قطعاً به کرونا مبتلا نمی شدند.
دکتر جان بابایی با اشاره به قوانین و ضوابط جدید در ارتباط با مسافران و پروازهای خارجی در فرودگاه گفت: با پیداش ویروس کرونای انگلیسی، اقداماتی وضع شده تا مسافران خارجی یکبار در مبداء مورد سنجش قرار گیرند و اگر تست آنها منفی هم بود باز هم در کشور مقصد مورد تست قرار گیرند و با طی کردن دو هفته قرنطینه در هتل وارد اجتماع شوند.