همه میدانیم که خوب است تلفن هوشمندمان را پاک نگه داریم، اما برای این کار نیاز نیست هزینهی زیادی متحمل شویم و یا کاری پیچیده انجام دهیم
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما، سال گذشته امنیت سیستم عامل اندروید موضوع داغ محافل اینترنتی بود. اگر وسیلهای اندرویدی (تلفن همراه یا تبلت) داشته باشید احتمالاً تا به حال در مورد خطرات امنیتی جدید این سیستم عامل چیزهایی شنیده اید. همه میدانیم که خوب است تلفن هوشمندمان را پاک نگه داریم، اما برای این کار نیاز نیست هزینهی زیادی متحمل شویم و یا کاری پیچیده انجام دهیم. در اینجا چند گام ساده برای حفاظت وسیلهی اندرویدیتان میآوریم که تقریباً رایگانند.
به نکات زیر توجه کنید تا وسیلهی اندروییتان ایمن بماند.
گوگل چهار نکتهی امنیتی را در وبلاگش مورد اشاره قرار داده است:
-یکی از آنها استفاده از گوگل پلی برای دانلود اپلیکیشنی است که نیاز دارید. این نکته نکتهای هوشمندانه است تا از سایتهایی که اپلیکیشنها را تغییر میدهند و آنها را آلوده میکنند در امان باشید. البته سایتهای دیگری نظیر Amazon Underground و سامسونگ و همینطور سایت دیگر شرکتهای تولید کنندهی تلفنهای همراه هم امن هستند. برخی برنامهها هم هستند که بهتر است قبل از دریافتشان خوب روی آنها بررسی کنید و نظرات دیگران را راجع به آن بخوانید.
-حال که صحبت از اپلیکیشنها شد توجه داشته باشید پیش از تمام این کارها اپلیکیشنی هم برای محافظت گوشی یا تبلتتان از شر بد افزارها و ویروسها دانلود کنید. سایت مشهور Tom’s Guide پیشنهاد میکند برنامهی Avast! که حتی در نسخهی رایگان امکانات فراوانی دارد را دانلود کنید. اشتراک یکسالهی نسخهی پولی این ویروس کش ۱۵ دلار (۵۲ هزار تومان) هزینه داشته و با خرید آن ابزارهای حفظ حریم خصوصی و سرویسی به نام بلک لیست انتخابی در اختیار شما قرار خواهد گرفت. این ویروس کش برای تلفنهای روت شده هم امکاناتی اختصاصی دارد. دیگر ویروس کشهای مناسب از دید Tom’s Guide برنامه هایی، چون Bitdefender (اشتراک یکسالهی ۱۵ دلاری)، Kaspersky (اشتراک یکسالهی ۱۴.۹۵ دلاری) و AVG (اشتراک یکسالهی ۱۱.۹۹ دلاری) میباشند.
-روت کردن تلفن همراه کنترل آن را به دست شما میدهد و با این کار امکان نصب نرم افزارهای امنیتی توانمندی را خواهید یافت. ضمناً امکان نصب وصلههای امنیتی و بروز رسانی نرم افزاری سیستمتان هم با روت کردن در اختیار شما قرار میگیرد. به این ترتیب با نصب وصلههای امنیتی و بروزرسانیها میتوانید جلوی ورود بد افزارها را بگیرید.
-سعی کنید صفحهی قفل کردن تلفن همراه تان را با رمز، پین، الگو و در صورت امکان اثر انگشت همراه کنید. درست است که هربار آنلاک کردن صفحه آزاردهنده است، اما برای دور نگه داشتن افراد کنجکاو! از اطلاعات شخصیتان کاری لازم است.
-با نصب اندروید دیوایس منیجر (Android Device Manager) یا همان مدیر ابزار اندروید میتوانید از راه دور تلفن همراه تان را قفل کنید، مکان آن را بفهمید و همینطور در صورتی که موبایلتان گم شد اطلاعاتتان را پاک کنید. اینکار سریع و آسان است و بعدها که موبایلتان گم شد خوشحال خواهید شد که دیوایس منیجر را تنظیم کرده اید. توجه کنید برای ردیابی مکان گوشی باید مکان یاب جی. پی. اس را فعال کنید که البته باتری شما با این کار سریعتر خالی خواهد شد.
-همچنین مجوزهای برنامههای نصب شده در گوشیتان را بررسی کنید. از نسخهی مارشمالو یا همان اندروید ۶.۰ امکان تنظیم دلخواه دسترسیها برای هر اپلیکیشن را خواهید داشت و میتوانید در بخش تنظیمات یا settings دسترسیها را محدود کنید. حالا که وارد بخش تنظیمات گوشیتان شده اید برنامههایی که اصلاً استفاده نمیکنید را پاک کنید. با این کار فضای با ارزش گوشیتان آزادتر خواهد شد.
-نکتهی دیگری که گوگل به آن اشاره میکند رمزنگاری کردن فایلها، عکسها و اپلیکیشنهایتان است. برای این کار در تنظیمات گوشی به بخش security بروید (settings->security). جدیدترین تلفنهای نکسوس بصورت پیش فرض رمزنگاری شده اند، اما در تلفنها و تبلتهای دیگر باید رمزنگاری را بصورت دستی فعال کنید. توجه داشته باشید این کار شاید بیشتر از یک ساعت طول بکشد و موبایلتان وسط کار نباید خاموش شود. پس بهتر است این کار را زمان خواب شبانه انجام دهید و برای اطمینان از خاموش نشدن گوشی شارژر را هم به آن وصل کنید. رمزنگاری گوشی سیستم درخواست پسورد و یا اثر انگشت را برای آنلاک کردن صفحه فعال خواهد کرد.