پاجوشهای موز سه نوع هستند. تنها آنهایی که خود به تنهایی در خاک ریشه دوانده و سیستم ریشه خوبی دارند قابلیت تبدیل شدن به یک درخت مستقل و سالم را دارند.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما، موز مانند بسیاری از گیاهان دیگر میتواند پاجوش ایجاد کند. البته تمام پاجوشها پتانسیل برای تبدیل شدن به یک درخت موز مستقل و سالم را ندارند!
درخت موز با میوه شیرین و خوش طعم و البته گرانش در برخی مناطق کشور مان قابل پرورش است. این گیاه حتی در محیط داخل ساختمان هم پرورش داده شود. موز مانند بسیاری از گیاهان دیگر میتواند پاجوش ایجاد کند. جوانههایی که از پایه گیاه و از زمین بلند شده و از بهترین گزینهها برای تکثیر و پرورش یک درخت موز جدید محسوب میشوند. با جدا کردن این پاجوش از گیاه اصلی و کاشت آن در خاک میتوان بدون دردسر و مشکل زیاد، یک درخت موز جدید پرورش داد.
پاجوشهای موز سه نوع هستند. تنها آنهایی که خود به تنهایی در خاک ریشه دوانده و سیستم ریشه خوبی دارند قابلیت تبدیل شدن به یک درخت مستقل و سالم را دارند.
پاجوشهایی با برگهای نوک تیز و سیستم ریشه بزرگ، ولی جثه کوچک پاجوشهایی هستند که میتوانند به امید رشد کامل در آینده از گیاه مادر جدا شوند. در مقابل، پاجوشهایی که برگهای بزرگ دارند معمولا سیستم ریشه کوچک و ضعیف دارند و برای این کار مفید نیستند.
پاجوشهای مناسب که حدود ۱۰ سانتی متر رشد کرده اند را انتخاب کنید. پاجوشهای ریشه داری که هنوز به این اندازه رشد نکرده اند برای زندگی مستقل آماده نیستند و به احتمال زیاد در صورت جدا شدن از گیاه اصلی، از بین میروند.
پاجوش باید با زاویه ۳۰ درجه از تنه گیاه اصلی جدا شود. سپس پاجوش جدا شده از تنه را باید به آرامی و با احتیاط (بدون آسیب رساندن به ریشه ها) بلند کرد. اگر پاجوش برگ دارد باید آنها را جدا کرد. تنها چند عدد برگ برای ادامه زندگی آن کافی است. برگ بیشتر تغذیه بیشتر میطلبد و گیاه نمیتواند از پس آن برآید. به علاوه داشتن برگ کمتر باعث میشود گیاه بیشتر بر توسعه سیستم ریشه خود تمرکز کند.
محل کاشت گیاه یا گلدان را پیش از جدا کردن پاجوش باید آماده کنید. اگر قرار است پاجوش را در خاک بکارید، گودالی به عمق ۶۰ سانتی متر و به قطر ۱ متر بکنید. خاک را با یک لایه ۵ سانتی متری از کمپوست مخلوط کنید تا گیاه مواد مغذی کافی در اختیار داشته باشد. در مورد گلدان یا نگهدارنده، بهتر است گلدانی انتخاب کنید که قطر و عمق آن حداقل ۵-۶ سانتی متر بیشتر از قطر و عمق توپ ریشه پاجوش باشد.
پس از آماده سازی گودال یا گلدان آن را تا نیمه از خاک پر کنید. در صورتی که گیاه را در گلدان میکارید، گلدان باید از خاک گلدان پر شود. سپس گیاه را در گلدان یا گودال گذاشته و باقی آن را پر کنید.