پخش زنده
امروز: -
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: با توجه به خوداتکایی و پیشرفتهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران در ۴ دهه اخیر، قدرت دفاعی قبل از پیروزی انقلاب با الان قابل مقایسه نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، امیر سرتیپ امیر حامی امشب در برنامه تیتر امشب ۲ شنبه شب شبکه خبر با بیان اینکه در بخش توسعه دفاعی کشور مسیر بسیار موفقیت امیز و خوبی را طی کرده ایم افزود: بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب، بخش دفاعی کشور تحریم شد و امریکاییها و دشمنان ایران تلاش کردند که به هیچ وجه اقلام دفاعی به دست جمهوری اسلامی ایران نرسد.
وزیر دفاع گفت: با هدایت الهی و حکیمانه امام خمینی (ره) و هدایتهای میدانی رهبر معظم انقلاب اسلامی که آن زمان به عنوان عضو شورای عالی دفاع ایفای نقش بسیار موثر داشتند، ما مسیر خودکفایی و خود اتکایی را در نیروهای مسلح طی کردیم.
وی اضافه کرد: با توجه به تجهیزات زیادی که در اختیار ارتش بود کارمان را با سرپا نگه داشتن (اورهال) تجهیزات و تسلیحات اغاز کردیم و بعد به سمت مهندسی معکوس حرکت کردیم.
وزیر دفاع گفت: به تدریج در این مسیر توانمندتر شدیم و توانستیم از مهندسی معکوس عبور کنیم و وارد مرحله طراحی شویم.
وی افزود: طراحیهای اولیه ما در حوزه صنایع دفاعی سادهتر وسبکتر بود و هر چه جلوتر رفتیم، به همت همه دست اندرکاران و جهادگران عرصه صنایع دفاعی کشور، مهندسان، دانشگاهها وفعالان صنعتی پیشرفت کردیم به طراحان و تولید کنندگان بزرگی در این حوزه شدیم که امروز قادریم بخش بزرگی از نیازهای صحوزه دفاعی کشور را تامین کنیم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: هم اکنون بیش از ۸۰۰ صنعت و محصول دفاعی موردنیاز را در کشور تولید میکنیم.
امیر حامی افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی وضع کشور متفاوت و رویکرد حاکم، رویکرد ناشی از وابستگی به امریکا بوده و انچه مورد نظر و مطالبه نظام سرمایه داری ان روز بوده است و امریکاییها تولید میکردند به قیمتهای گزاف به ایران و برخی دیگر از کشورهای منطقه فروخته میشد.
وی اضافه کرد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، صنایع دفاعی خیلی کمی در داخل داشتیم و در مجموع حدود ۳۰ کارخانه در زمینه تولید صنایع دفاعی سبک مشغول بوده اند که آن هم صرفا در قالب فعالیت خط تولید خریداری شده از خارج فعالیت میکرده است.
امیر حاتمی گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران در حوزه موشکی از قدرتهای به نام دنیاست و در حوزههای هوایی، الکترونیک و پدافند هم محصولات بسیار خوبی داریم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تصریح کرد: نگاه به نیازهای نیروهای مسلح، نگاه به تهدیدهای آینده و نگاه به ظرفیتهای در دسترس بخش دفاعی کشور ۳ اولویت توسعه صنایع دفاعی کشور است.
امیر حاتمی افزود: درهمین سه چهار سال گذشته حرکت در مسیر تحقیق و توسعه دفاعی کشور با قوت ادامه داشته است که بخشی از نتایج آن را به ملت عزیزمان اعلام کرده ایم و بخش خیلی بزرگتر از دستاوردهای دفاعی را معرفی نمیکنیم.
وی اضافه کرد: حاصل این تلاش برنامهای است که در این باره تقدیم مجلس شورای اسلامی کردیم که ناشی از بررسی نیازهای نیروهای مسلح، نگاه به تهدیدهای آینده و نگاه به ظرفیتهای در دسترس مان بوده است.
وزیر دفاع گفت: این ۳ بخش به علت اهمیتی که در دکترین کشور برای بازدارندگی دارند مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
وی افزود: در حوزه موشکی برای دقت افزایی موشکها و اصطلاحا نقطه زنی هدف گذاری شده بود که در نتیجه تلاش ها، امروز همه موشکهایی که در اختیار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است، دقیق و نقطه زن هستند و نیروهای مسلح در رزمایشهایی که در خشکی و دریا انجام دادند به خوبی از آنها استفاده کردند.
امیر حاتمی گفت: در حوزه پهپادها یکی از قدرتهای برتر جهان و در رتبه چهارم و پنجم هستیم.
وزیر دفاع همچنین با اشاره به طراحی و ساخت ناوشکن پیشرفته دنا افزود: این ناوشکن در کلاس جماران است، اما تسلیحات و تجهیزات آن ارتقا پیدا کرده و همه تسلیحات آن تولید داخل است.
امیر حاتمی تهدیدات نظامی رژیم صهیونیستی را ناشی از استیصال و شکست از انقلاب اسلامی دانست و گفت: رژیم کوچک و پلید رژیم صهیونیستی توانایی حمله نظامی به ایران را ندارد و اگر هم بخواهد دچار چنین اشتباهی شود شروعی خواهد بود بر نابودی کامل آن و ما به لحاظ دفاعی دارای قدرت دفاعی اطمینان بخش هستیم و این به خوبی به دشمنان تفهیم شده است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تصریح کرد: افزایش چابکی موشکها برای ما خیلی مهم است.
امیر حاتمی افزود: در این باره اقدامات بسیار خوبی کردیم به سرعت به سمت چابکی رفتیم که اوج آن در تولید موشک شهید سردار حاج قاسم سلیمانی با برد ۱۴۰۰ کیلومتر مشاهده شد و این موشک خیلی چابک است.
وی اضافه کرد: ما امروز قدرت موشکی مان را متناسب با شرایط منطقه حفظ کرده ایم و در حوزه موشکهای کروز دریایی از برد ۳۰۰ کیلومتر به برد ۱۰۰۰ کیلومتر رسیده ایم و توانسته ایم موشک شهید ابومهدی را تولید کنیم.
وی گفت: در این زمینه به سمت موشکهای کروز هوایی هم رفته ایم و در کروزهای زمینی هم موشک با برد ۱۴۰۰ کیلومتر را رونمایی کردیم.
وزیر دفاع افزود: در حوزه پدافند هم همه اهداف مان محقق شده است و همه رادارهای استقراری مورد نیازمان و نیز رادارهایی را که همراه سامانهها استفاده میشود خودمان تولید میکنیم.
امیر حاتمی اضافه کرد: سامانه پدافندی باور ۳۷۳ را با قابلیتهای بسیار خوب در اختیار نیروهای مسلح قرار داده ایم.
وی گفت: در ارتفاع متوسط هم چند سامانه خوب از جمله سامانه پدافندی سوم خرداد، سامانه ۱۵ خرداد و سامانه تلاش داریم که یک مجموعه پدافندی خیلی خوب در ارتفاع و برد متوسط است.
وزیر دفاع افزود: در ارتفاع پایین و برد کم هم سامانههای پدافندی خوبی داریم.
وی گفت: در حوزه تولیدات صنعتی به هیچ وجه قصد ورود به کارهایی که بخش خصوصی یا دیگران انجام میدهند نداریم.
امیر حاتمی افزود: سال گذشته امر موکد رهبر معظم انقلاب این بود که کمک به تامین نیاز صنایع دیگر سرعت داشته باشد و حجم آن بیشتر شود که ما این کار را با جدیت دنبال میکنیم.
وی اضافه کرد: ما صرفا میخواهیم از توانمندیهایی که در بخش صنایع دفاعی به عنوان دستاوری با ارزشی وجود دارد برای بخش غیردفاعی کشور استفاده کنیم.
وزیر دفاع اضافه کرد: تعداد زیادی خودرو به علت نقص بخشی از قطعات در پارکینگها هستند و در دولت اعلام کردیم که میتوانیم برای رفع این نواقص ورود کنیم که اقای رییس جمهور گفتند متناسب با توانمندیها و اعلام نیازها به بخشهای مربوط کمک کنیم.
امیر حاتمی گفت: فکر میکنیم در مجموع در این بخش حرکت موثری انجام شد و در حوزه خودرو، دوستان خودروساز قطعاتی را اعلام کردند یا زیر سامانهها وسامانههایی را مثل سنسورهای مختلف اعلام نیاز کردند که شبیه ان را در جاهایی مثل موشک ها، ناوها و هواپیماها داریم.
وی اضافه کرد:در این زمینهها اعلام نیاز کردند که این مسئله تبدیل به قراردادی شد و در قالب آن حدود ۴۵ مورد از اقلام، سامانهها و زیر سامانههای درخواست شده تامین شد و در اختیار خودروسازها قرار گرفت و البته بخشی از این تولیدها ادامه دارد.
وزیر دفاع گفت: در حوزه نفت هم این همکاریها از قبل بوده و الان هم گستردهتر شده است و در حوزه الکترونیک هم توانمندی بسیارخوبی در بخش دفاع داریم.
وی درباره همکاری با دانشگاهها هم افزود: به اذعان وزارت علوم یکی از دو سه مجموعهای هستیم که بهترین ارتباط را با دانشگاهها داریم و با نزدیک ۱۰۰ دانشگاه کشور , مستمر همکاری داریم.