پخش زنده
امروز: -
سرویس پرداخت از طریق موبایل مبتنی بر استاندارد EMV و حذف فیزیک کارت بانکی با حضور رئیس کل بانک مرکزی رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما؛ بانک مرکزی امروز ۲۰ بهمن ۹۹ از طرح کهربا که پرداخت موبایلی (مبتنی بر ارتباط بدون تماس) است، رونمایی کرد.
پرداخت موبایلی به عنوان یکی دیگر از راهکارها در کنار پرداخت کارتی و اینترنتی قرار گرفت و در این راهکار، موبایل جایگزین کارت بانکی میشود و دارنده کارت میتواند به جای کشیدن کارت، موبایل خود را به دستگاه کارتخوان نزدیک کند و پرداخت را انجام دهد.
بیشتر بخوانید؛
رئیس کل بانک مرکزی، شنبه شب در پیامی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از ایجاد سرویس جدید در حوزه پرداخت الکترونیکی خبر داد که با بهره برداری از آن، کاربران میتوانند بدون استفاده از فیزیک کارتهای بانکی خود، فرایند پرداخت وجه کالا و خدمات را از طریق دستگاههای کارتخوان انجام دهند.
پیگیریهای انجام گرفته، نشان داد در طراحی انجام این تراکنش که به تراکنشهای «حضوری بدون کارت» معروف هستند از قابلیت NFC استفاده شده است؛ به این ترتیب که اگر گوشی کاربر دارای قابلیت NFC باشد و دستگاه کارتخوان نصب شده نیز چنین قابلیتی را دارا باشد، کاربر میتواند با نزدیک کردن گوشی تلفن همراه خود به دستگاه کارتخوان و بدون نیاز به استفاده از فیزیک کارت بانکی، وجه مورد نظر را پرداخت کند البته پیش از این اطلاعات کارت بانکی باید در یکی از برنامکهای پرداخت تایید شده از سوی بانک مرکزی، از جانب دارنده کارت ذخیره شده باشد.
در این تراکنش اطلاعات کارت بانکی به صورت امن از سوی دستگاه کارتخوان دریافت و به سوئیچ شاپرک ارسال میشود. این اطلاعات با استفاده از سامانه سهند که از جمله سامانه حاکمیتی بانک مرکزی بهحساب میآید، تحلیل و در مسیر ارسال به شتاب و بانکها قرار میگیرند.
اگرچه در این فرآیند همچنان وارد کردن مبلغ تراکنش و رمز اول کارت بانکی ضروری است، اما حذف فیزیک کارت بانکی را میتوان از جمله امتیازهای استفاده از مدل تراکنش حضوری بدون حضور کارت برای سهولت و رعایت بیشتر شیوه نامههای بهداشتی در دورههایی مانند دوره فراگیری بیماری ها، تلقی کرد.
.
1- با وضعیتی که فروشندگان کارتخوان را دور از دسترس مشتریان قرار میدهند امکان اجرا ندارد
2- صاحبان کارتخوانها آموزشهای لازم را نمی بینند و اکثرا در استفاده از این روش تردید دارند و سعی در جلوگیری از استفاده این روشها را دارند
3-بهتر بود به جای ان اف سی پرداخت بابارکد را عملیاتی می کردند چون خیلی از گوشی ها این امکان را ندارند
4- اطلاع رسانی به مردم بدهند چون مشابه این روش در بانک ملت اجرایی شده بود و اگر مشکلی هم کسی پاسخگو نبود
5-تازه خیلی از کارتخوانها شاید گزینه ان اف سی را نداشته باشند