وبینار «امام خمینی (ره)، انقلاب اسلامی و افغانستان»
در آستانه چهل و دومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، شخصیتهای سیاسی و علمای افغانستان در وبیناری با عنوان انقلاب اسلامی ایران و افغانستان، از نقش اساسی امام خمینی (ره) در حمایت از ملتهای مظلوم و جنبشهای آزادیخواه جهان یاد کردند.
به گزارش بهنام یزدانی خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از
کابل، حجت الاسلام «حسینی مزاری» رئیس مرکزی فرهنگی تبیان افغانستان در این وبینار گفت: جهاد و مبارزات انقلابی مردم افغانستان علیه حکومت کمونیستی و شوروی سابق با الگو گیری از حرکت حضرت امام خمینی (ره) و در ادامه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران شکل گرفت، حتی شعارها همان شعارها و بحثها همان بحثها بود و روند مبارزات نیز روند یک شکل و یکسان بود.
سید عیسی حسینی مزاری (رئیس مرکزفعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان)
اسد الله بادامچیان (دبیر کل حزب موتلفه اسلامی)
مولوی حق پرست (عضو شورای اخوت اسلامی افغانستان)
محی الدین مهدی (عضو شورای رهبری حزب جمعیت اسلامی افغانستان)
وی افزود: گرچه آمریکاییها در زمان جهاد تلاش کردند که اسلام ناب را از جهاد مردم افغانستان بردارند و اسلام آمریکایی را جایگزین کنند، اما بعد ازپیروزی جهاد مردم افغانستان، آمریکاییها متوجه شدند که حرکت مردم افغانستان به سمت اسلام ناب است و ممکن است حکومت مجاهدین همان راهی را بپیماید که امام خمینی (ره) پیمود و به همین دلیل دو حکومت ناب اسلامی در کنار همدیگر برای آمریکایی مشکل ایجاد میکرد و این مسئله سبب شد آمریکاییها جنگهای داخلی را در افغانستان سازماندهی کند.
دکتر «اسدالله بادامچیان» دبیر کل حزب موتلفه اسلامی جمهوری اسلامی ایران نیز در این وبینار گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران با مجاهدین افغانستان همیاری کرد و در کنار جهاد این کشور بود. وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، راهی که در گام دوم انقلاب اسلامی برداشتیم، این بود که با ملت افغانستان و دیگران، همه با هم «دست واحد» شویم و دشمنان مان را دور بیاندازیم و مطمئن باشیم که با قدرت یافتن چین، روسیه، هند، ایران، یمن و نیروهای مبارز در سایر کشورها میتوانیم در آینده موفق و پیروز شویم.
«بهادر امینیان» سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان نیز در این وبینار گفت: وقتی که حضرت امام از احیای هویت اسلامی، هویت بومی احیای شخصیت انسانی صحبت کردند و آن را در عمل متجلی کردند و نشان دادند که ابرقدرتها و قدرتهای بزرگ را به راحتی میتوانند به تسلیم و عقب نشینی واداشت، جرقهای از نور امید و آینده را برای مردم منطقه احیا کرد.
«محی الدین مهدی» عضو هیئت رهبری حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز در این وبینار با اشاره به تاثیر گذاری اندیشههای امام خمینی (ره) بر شهید احمد شاه مسعود قهرمان ملی افغانستان و شهید «برهان الدین ربانی» رئیس دولت مجاهدین این کشور گفت: انقلاب اسلامی در ایران به ثمر نشست، اما در افغانستان به ثمر نرسید، زیرا در ایران رهبری واحد و مسلم و بلامنازع امام خمینی (ره) مطرح است و او چهرهای کاملاً شناخته شده در جامعه ایران در طول سالیان متمادی بوده و است، اما در افغانستان متاسفانه چنین چهرهای که همه به او اقتدا کنند وجود نداشت.
مولوی «سید احمد آخوندزاده» رییس دفتر شورای اخوت اسلامی در هرات نیز در این وبینار گفت: امام خمینی (ره) با مجاهدت و مقاومت به تمام جهانیان به اثبات رساند که اگر کسی در راه خدا حرکت کند به زودترین فرصت به پیروزی میرسد، مردم مجاهد افغانستان قدردان خدمات شایسته حضرت امام خمینی (ره) هستند و این شخصیت بزرگ تاریخی را هرگز فراموش نمیکنند.
مولوی «لطفالله حق پرست» یکی ازعلمای برجسته اهل سنت افغانستان نیز با بیان اینکه امام خمینی (ره)، افق تازهای برای علما و مجاهدان افغانستان باز کرد گفت: بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران در برابر استکبار جهانی و دشمنان آشتی ناپذیر، شخصیت بارزی بود که بیداری علمای جهان اسلام به خصوص افغانستان مرهون کارنامههای درخشان حضرت امام بوده است.
حجت الاسلام «رضوانی بامیانی» رئیس کمیسیون فرهنگی شورای علمای شیعه افغانستان نیز در این وبینار با اشاره به تاثیرگذاری اندیشههای امام خمینی (ره) بر جهاد و مقاومت مرم افغانستان گفت: تأثیر افکار، اندیشهها و ایدههای امام خمینی (ره) بر علمای افغانستان بسیار شگرف و عمیق بوده است.