در یادداشتی بررسی شد؛
به شماره افتادن نفسهای رژیم صهیونیستی/ نتانیاهو محاکمه میشود؟!
از زمان تاسیس رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ تاکنون، این رژیم با بحرانهای زیادی مواجه بوده که در سالهای اخیر این بحرانها تشدید شده است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، برخی صهیونیست ها، مشکلات رژیم اشغالگر قدس را ناشی از ناکارآمدی مقامات آن میدانند، اما اینگونه نیست و مشکلات این رژیم جعلی به دلیل بی هویتی و نداشتن مشروعیت است؛ در این نوشتار بحرانهای کنونی رژیم صهیونیستی را بررسی میکنیم.
فساد مالی و اخلاقی گسترده در بین مقامات صهیونیست
فساد مالی و اخلاقی در بین مقامات، افسران و نظامیان رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته افزایش چشمگیری داشته که باعث نا امیدی صهیونیستها از مقاماتشان شده است.
«کرین اوزین» تحلیلگر صهیونیست با اذعان به وجود فساد گسترده در میان مقامات و نهادهای این رژیم گفت، مقامات صهیونیست، عمیقاً غرق در فساد هستند.
این تحلیلگر صهیونیست افزود، شهرک نشینان صهیونیست به این باور رسیده اند که فساد، تمامی مؤسسات و نهادهایشان را فرا گرفته است و آنها معتقدند حتی یک فرد سالم نیز در میان مقامات صهیونیست وجود ندارد.
پروندههای فساد مالی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، شکایت هفت زن از «سیلوان شالوم» وزیر امور داخلی پیشین رژیم صهیونیستی به دلیل تجاوز به عنف و فساد اخلاقی، تجاوز «موشه کاتساو» رئیس پیشین رژیم صهیونیستی به سه زن، پرونده فساد اقتصادی و مالی «ایهود اولمرت» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی، فساد جنسی «زیپی لیونی» وزیر خارجه سابق رژیم صهیونیستی، تنها نمونههایی از فسادهای اخلاقی و مالی مقامات صهیونیست است که سران قضایی این رژیم نتوانسته اند آن را کتمان کنند و رسانهای شده است.
نکته قابل توجه این است که مقامات رژیم اشغالگر قدس با وجود داشتن چنین پروندههای فساد مالی و اخلاقی، همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند؛ به همین دلیل است که مردم در سرزمینهای اشغالی از نبود قانونی برای برخورد جدی با چنین مفسدانی خشمگین هستند و امیدی به بهبودی اوضاع ندارند.
وضعیت وخیم معیشتی صهیونیستها
مشکلات رژیم صهیونیستی فقط به فسادهای اخلاقی و مالی مقامات آن مربوط نمیشود و یکی دیگر از بزرگترین بحرانهای رژیم اشغالگر قدس، وضعیت وخیم معیشتی صهیونیستها است.
در تازهترین نظرسنجی انجام شده توسط یک انستیتو یهودی - مسیحی که در راستای حمایت از رژیم اشغالگر قدس فعالیت میکند، مشخص شده که حدود ۱۰ درصد از شهرک نشینان صهیونیست این روزها و در خلال بحران همه گیر کرونا شبانه روز و به سختی در حال تلاش هستند تا نیازهای اولیهای همچون غذا را برای خود و خانواده شان تهیه کنند.
براساس نتایج این نظرسنجی، ۴۰ درصد از شرکت کنندگان صهیونیست در پاسخ به سوالاتی مبنی بر سطح رفاه زندگی شان معتقدند که دیگر توان پرداخت حتی یک قبض آب و یا برق را ندارند و حتی در تامین نیازهای اولیه شان مانند غذا درمانده شده اند.
نکته قابل توجه این نظرسنجی آن است که اغلب افراد پاسخ دهنده (چه برخوردار از وضعیت مالی مناسب و چه نامناسب) آینده بسیار تاریکی را برای اقتصاد رژیم صهیونیستی و همچنین جامعه شان متصور هستند.
سازمان غیر دولتی «لاتیت» نیز با انجام نظرسنجی در سال گذشته (۲۰۲۰) اعلام کرد: درصد خانوادههای صهیونیست که به زیر خط فقر رسیدهاند از ۲۰ ممیز یک دهم درصد (۲۰.۱) به ۲۹ ممیز ۳ دهم درصد (۲۹.۳) رسیده است.
این ارقام نشان میدهد که حدود ۸۵۰ هزار خانواده در سرزمینهای اشغالی فاقد آموزش ابتدایی، مراقبتهای بهداشتی و غذایی هستند.
دهها هزار صهیونیست که از وجود مشکلات معیشتی و اقتصادی به ستوه آمده اند، هفته هاست با برگزاری تظاهرات خواستار بهبود اوضاع هستند، اما هر دفعه با حمله نظامیان رژیم صهیونیستی مواجه و تظاهرات آنان سرکوب میشود.
نکته جالب اینکه نظامیان صهیونیست در هر هفته از تظاهرات، چندین نفر از صهیونیستهای معترض به وضعیت معیشتی و اقتصادی را بازداشت میکنند.
ناتوانی در مقابله با کرونا
شیوع کرونا بحرانهای اقتصادی، سیاسی و بهداشتی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد و مقامات این رژیم نتوانستند این بحرانها را کتمان کنند.
از زمان شیوع ویروس کرونا در جهان، رژیم صهیونیستی جزو صدرنشینان لیست مبتلایان و حتی فوتیهای کرونا نسبت به جمعیت بوده است.
تا روز یکشنبه (19 بهمن) ۶۸۶ هزار و ۷۷۴ نفر در سرزمینهای اشغالی به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد پنج هزار و ۷۴ نفر فوت کرده اند و حال بیش از یک هزار نفر هم وخیم گزارش شده است.
افزایش روز افزون شمار مبتلایان به کرونا در سرزمینهای اشغالی در شرایطی است که مقامات رژیم صهیونیستی از هفتههای پیش، واکسیناسیون با واکسن آمریکایی ضد کرونای «فایزر» را آغاز کرده اند.
نکته قابل تامل این است که از زمان انجام واکسیناسیون با واکسن آمریکایی ضد کرونای «فایزر» در سرزمینهای اشغالی، شمار مبتلایان به کرونا افزایش یافته است.
شبکه ۱۱ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد، در حال حاضر و بعد از آنکه بیش از سه میلیون صهیونیست واکسن ضد کرونای «فایزر» دریافت کرده اند، شیوع ویروس کرونا در جامعه به نقطه اوج خود رسیده است و این بار شاهد افزایش مبتلایان در میان کودکان و زنان باردار و حتی بستری شدن آنها در بخش مراقبتهای ویژه (آی سی یو) هستیم.
افشای رسانههای عبری زبان از تاثیر نداشتن واکسیناسیون با واکسن آمریکایی ضد کرونای «فایزر» در شرایطی است که مقامات صهیونیست این واقعیت را از شهروندان پنهان کرده اند.
ازدحام بیماران مبتلا به ویروس کرونا برای دریافت خدمات درمانی و کمبود ظرفیت بیمارستانها برای ارایه خدمات به مبتلایان از سوی رژیم صهیونیستی از دیگر بحرانهای کرونایی در سرزمینهای اشغالی است.
تشدید بحران بهداشتی و درمانی در سرزمینهای اشغالی در شرایطی است که رژیم اشغالگر قدس تحت حمایت همه جانبه آمریکا قرار دارد و تحریم هم نیست.
بی ثباتی سیاسی رژیم صهیونیستییکی از بحرانهای دیگر رژیم صهیونیستی، نبود ثبات سیاسی در این رژیم اشغالگر است.
برگزاری چند دور انتخابات در رژیم صهیونیستی که حتی نتوانست تکلیف بودجه ۲۰۲۱ را مشخص کند حکایت از تعمیق بحران سیاسی این رژیم دارد.
اواخر دسامبر ۲۰۲۰ با مانع تراشیهایی که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر سر راه تصویب بودجه سالانه این رژیم به وجود آورد، کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی برای چهارمین بار طی کمتر از دو سال منحل شد و رژیم اشغالگر قدس مجبور به حرکت به سمت چهارمین انتخابات پیش از موعد خود شد.
آرای متفاوت احزاب در عرصه سیاسی یک بن بست عملی را برای این رژیم جعلی رقم زده است و هنوز معلوم نیست پس از چهارمین انتخابات، کابینهای تشکیل شود.
تغییر پیاپی کابینه رژیم اشغالگر قدس که یک بحران سیاسی تاریخی برای صهیونیستها به وجود آورده است، نشان میدهد این رژیم مشکلات ساختار سیاسی دارد که حاکی از نامشروع و جعلی بودن آن است.
نبود ثبات سیاسی در رژیم صهیونیستی، پروندههای کلان این رژیم در داخل اراضی اشغالی و نیز سطح بین المللی را تحت تاثیر قرار میدهد.
رای دیوان کیفری بینالمللی؛ شکستی جهانی برای صهیونیستهابحرانهای رژیم صهیونیستی فقط مربوط به داخل سرزمینهای اشغالی نیست و این رژیم نامشروع در عرصه بین الملل هم دچار بحران شده است؛ یکی از جدیدترین بحرانهای رژیم اشغالگر قدس، رای دیوان کیفری بینالمللی است.
در پی درخواست وزارت خارجه فلسطین از دیوان کیفری بینالمللی مبنی بر تحقیقاتی در خصوص جنایات رژیم صهیونیستی، قضات این نهاد بین المللی با صدور حکمی اعلام کردند این دادگاه صلاحیت قضایی برای رسیدگی به جرایم جنگی در اراضی فلسطینی را دارد.
این حکم در پی آن صادر شد که «فاتو بن سودا» دادستان دیوان کیفری بینالمللی در دسامبر ۲۰۱۹ گفت، دلایل منطقی وجود دارد که نشان میدهد جنایات جنگی در کرانه باختری از جمله قدس شرقی و نوار غزه انجام شده یا در حال انجام است.
مقامات صهیونیست که سالهاست از طریق رسانههای حامی خود، سعی در مخفی کردن جنایاتشان دارند، با این حکم و ورود دیوان کیفری بینالمللی، ممکن است با اقدامات کیفری و حتی قرار بازداشت روبه رو شوند.
حمله روزانه به فلسطینیان و شهادت، مجروح و بازداشت کردن بسیاری از آنان، شهرک سازی گسترده، تخریب و اشغال اراضی فلسطینیان، تنها نمونههایی از جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان است.
البته جنایات صهیونیستها فقط محدود به فلسطینیان نیست؛ آنان ضد مردم کشورهای مختلف به ویژه مردم منطقه غرب آسیا هم جنایات بی شماری انجام داده اند.
ایجاد بی ثباتی در منطقه غرب آسیا، نقض تمامیت ارضی کشورهای منطقه، انجام عملیات تروریستی در مناطق مختلف جهان و کمک به گروههای تروریستی - تکفیری به ویژه داعش با هدف بی ثبات سازی، از دیگر جنایات رژیم صهیونیستی است که لازم است نهادهای حقوقی بین المللی به این جنایات رسیدگی کنند.
نگرانی مقامات صهیونیست از رویکرد دولت بایدنرویکرد دولت جدید آمریکا، یکی از نگرانیهای کنونی مقامات رژیم صهیونیستی است.
«رون بن یشای» کارشناس صهیونیست در تحلیلی در روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» نوشت، رژیم صهیونیستی با مشکلات زیادی در تعامل با دولت «جو بایدن» رئیسجمهوری منتخب آمریکا مواجه خواهد شد؛ اول از همه به این دلیل که مقیاس ارزشها و سیاست خارجه و استراتژی مورد قبول از سوی جریان اصلی حزب دموکرات و کارمندان رئیس جمهوری منتخب آمریکا کاملا با روش و رویکرد دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا متفاوت است.
وی افزود، مساله دوم این است که در آمریکا، کابینه کنونی رژیم صهیونیستی را حامی ترامپ و همپیمانانش میدانند، زیرا بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم سابقه درگیریهایی با دولت باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا که جو بایدن معاون او بود، دارد و حال بایدن تعدادی از شخصیتهای دولت اوباما را در پستهای مهم گماشته است.
هر چند مقامات رژیم صهیونیستی از رویکرد دولت جدید آمریکا نگران هستند، اما می توان گفت که همه رئیسان جمهوری آمریکا از حامیان اصلی رژیم صهیونیستی هستند و همه جنایتهای این رژیم منحوس با حمایت آمریکا انجام میشود.
جمع بندی
بررسی بحرانهای رژیم صهیونیستی نشان میدهد این رژیم جعلی، همچنان از معضل مشروعیت در سطح داخلی و بین المللی رنج میبرد.
هر چند مقامات صهیونیست سعی میکنند بحرانهای کنونی رژیم اشغالگر قدس را به نتانیاهو ربط دهند و طوری وانمود کنند که تاریخ مصرف او پایان یافته، اما واقعیت این است که همزمان با پایان زندگی سیاسی بنیامین نتانیاهو، موجودیت رژیم صهیونیستی نیز مراحل پایانی خود را طی خواهد کرد.
با توجه به طولانی شدن بحرانها و تشدید آن در سالهای اخیر، خروج رژیم صهیونیستی از چالشهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی بعید به نظر میرسد و صهیونیستها درصدد ترک سرزمینهای اشغالی و افزایش مهاجرت معکوس خواهند بود.
نویسنده: محمدرضا تقی زاده
کارشناس مسائل غرب آسیا