پخش زنده
امروز: -
رئیس کل گمرک گفت: همه موزهای وارد شده به گمرک ترخیص شده و در حال حاضر گزارشی از وجود این کالا در گمرک نداریم.
آقای مهدی میراشرفی در نشست خبری امروز در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این باره که آیا موز در گمرکات دپو شده یا خیر؟ افزود: چنانچه به کالای موز، ثبت سفارش معتبر و کد ساتا اختصاص یافته باشد، کالا ترخیص میشود.
وی اضافه کرد: در هفته گذشته، ۱۰۰ کانتینر موز، به وزن ۲ هزار تن، ترخیص شده است.
میراشرفی با اشاره به محدودیتهای ارزی گفت: به همین دلیل تصمیماتی در برخی موارد از جمله واردات موز در مقابل صادرات سیب گرفته شد ضمن اینکه واردات کالاهای گرم سیری نیز محدود شده است.
رئیس کل گمرک درباره ۴۰ میلیون دلار کالا در آستانه متروکه شدن نیز افزود: این کالاها شامل ماشین آلات راه سازی، ماشین آلات خط تولید و لوازم بهداشتی و آرایشی است که هنوز از سوی وزارت صمت برای ترخیص این کالاها به گمرک ابلاغ نشده است.
وی ادامه داد: آخرین راه برای جلوگیری از فساد این کالاها، متروکه شدن آنهاست.
رئیس کل گمرک درباره خودروهای وارداتی نیز گفت: سال گذشته ۱۲ تا ۱۳ هزار خودروی وارداتی داشتیم که تعیین تکلیف نشده بود که بعد از مدتی با تشریفات قانونی، ۱۰ هزار خودرو ترخیص شد و دو هزار دستگاه در دادگاه در حال رسیدگی است.
وی افزود: دادگاه در خصوص مرجوعی، ترخیص متروکه شدن یا ضبط شدن این خودروها رای خواهد داد.
میر اشرفی درباره واردات کالاهای اساسی به کشور گفت: بیش از ۹۵ درصد کالاهای وارد شده از طریق بنادر وارد میشود.
وی مجموع کالاهای اساسی وارد شده تا دیروز را، چهار و نیم میلیون تن بیان کرد و افزود: این کالاها در مبادی ورودی به قبض انبار منتهی شده است.
میراشرفی با بیان اینکه، ۱۶ شناور در اسکله در حال تخلیه حدود نیم میلیون تن کالا هستند گفت: ۱۴ شناور نیز درحال ورود به لنگرگاهها هستند که ۶۰۷ هزار تن کالا دارند.
وی واردات هر ماه را ۳ میلیارد دلار و صادرات را ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بیان کرد و افزود: در ده ماهه امسال، ۳۰ میلیارد دلار واردات و ۲۸ میلیارد دلار صادرات انجام شده و تراز ما بدون احتساب خدمات فنی مهندسی و برق، منفی ۲ میلیارد دلار است.
رئیس کل گمرک از صادرات ۳۴ میلیارد دلاری و واردات ۳۶ میلیارد دلاری تا پایان سال خبر داد.
آقای مهدی میر اشرفی در نشست خبری به مناسبت ایام دهه فجر با بیان اینکه مجموع صادرات و واردات حدود ۷۰ میلیارد دلار خواهد شد، گفت: این رقم زیبنده کشور نیست، چرا که ۲۴ هزار میلیارد دلار در دنیا صادرات وجود دارد.
میراشرفی گفت: با توجه به در اختیار داشتن هفت و نیم درصد منابع دنیا، اگر یک درصد صادرات را به خود اختصاص دهیم باید ۲۴۰ میلیارد دلار صادرات داشته باشیم که نیاز به توسعه صادرات دارد.
میراشرفی همچنین درباره وضعیت درآمدهای گمرک افزود: ۱۲ هزار میلیارد تومان رقم مصوب بودجه امسال است که تاکنون ۱۱ هزار میلیارد تومان آن وصول شده و پیشبینی میکنیم تا پایان سال ۱۰۰ درصد آن محقق شود.
وی گفت: همچنین ۷ تا ۸ هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده وصول خواهد شد.
میراشرفی رویه ترانزیت را یکی از وظایف قانونی گمرک برشمرد و افزود: در ترانزیت، سرعت و دقت باید باهم دیده شود که متضاد هم هستند و اگر سرعت بالا رود، دقت کاهش مییابد و اگر دقت بالا برود، سرعت کاهش مییابد، بنابراین باید این دو را با استفاده از تجهیزات، رصد کرد.
وی با بیان اینکه کار در سازمان گمرک بسیار سخت است، گفت: یکی از کشورهایی هستیم که در تجارت خارجی پیچیدگی داریم و بیش از ۳۰ سازمان در کنار تعدد قوانین و سایر مباحث به این پیچیدگی دامن زده است و کرونا و تحریمها را نیز باید به آن اضافه کرد.
معاون وزیر اقتصاد افزود: یکی از برنامهها اجرای نظارتهای غیر ملموس و غیر مزاحم است که لازمه آن استفاده از دستگاههای ایکس ری است.
میراشرفی در مورد شرکتهای خوشنام نیز گفت: هم اکنون ۲۳۰ شرکت و سازمان خوشنام در امر تجارت از زمان اظهارنامه کالا به مدت یکسال میتوانند اظهارنامه خود را داده و حقوق عوارض خود را تا یکسال پرداخت کنند.
وی افزود: همچنین در مورد استرداد حقوق ورودی کالا، مواد اولیهای که وارد میشود و در فرآیند تولید کالا قرار میگیرد، از آنها تضمین گرفته میشود تا در فرایند ساخت پس از صادرات، مضامین آنها مسترد شود.
میر اشرفی گفت: در ۱۰ ماه و نیم امسال، ۲۸ میلیون تن کالا به کشور وارد شده که ۲۰ میلیون تن از این رقم، کالای اساسی بوده است.
میراشرفی افزود: ترخیص کالاهای اساسی به ویژه کالاهایی که مربوط به مقابله با کرونا میشوند، در کمترین زمان ممکن تشریفات، ترخیص انجام میشود.
وی گفت: به عنوان مثال تشریفات ترخیص واکسن اسپوتنیک وی ظرف کمتر از ۱۰ دقیقه انجام شد، همچنین تشریفات اقلام مرتبط با کرونا از جمله ثبت سفارش، تامین ارز، مجوزها و سایر مباحث، کمتر از ۴۸ ساعت انجام شده و این کالاها ترخیص شدند.
میراشرفی در مورد رسوب ۴۰ میلیون دلار کالا در گمرکات افزود: براساس مصوبات، کالاهایی که تا ۱۱ آبان امسال به مبادی ورودی کشور رسید، احصا و آمار آن به وزارت صمت داده شد.
وی با بیان اینکه کالاهایی که شرایط تخصیص ارز و کد ساتنای بانکی با ارز متقاضی داشته باشند وارد خواهند شد افزود: براساس همین مصوبه حجم زیادی کالا با همین مصوبه ترخیص شد که عمده این کالاها ماشین آلات راهسازی، خطوط تولید، کالاهای آرایشی و بهداشتی هستند که هنوز توسط وزارت صمت با توجه به اولویتها برای ترخیص به ما اعلام نشده است.
میراشرفی درباره حجم ذرتهای فاسد وارداتی گفت: از سال ۹۲ تا ۹۷، یکصد و چهل هزار تن ذرت فاسد وارد شده است که حدود ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن از آنها به خارج از کشور مرجوع شده است و ۴۰ هزار تن از این میزان، از نظر مالکیت مشکل دارد که پرونده آن در دادگاه در حال بررسی است و حدود ۵ تا ۶ هزار تن نیز دچار کسری وزن بودهاند.
معاون وزیر اقتصاد درباره خودروهای وارداتی که تعیین تکلیف نشده است گفت: حدود ۲ تا ۳ هزار از این خودروها در دادگاه در حال رسیدگی است و رئیس قوه قضائیه دستور تعیین تکلیف آنها را صادر کرده است.
وی درباره جو وارداتی و فاسد شدن آنها نیز گفت: ۲۰۳ هزار تن جو در مبادی ورودی قبض انبار شده است و از موضوعی که باعث فساد این جوها شده باشد، اطلاع ندارم.
میراشرفی افزود: از چند میلیون تن ذرتی که وارد شده، ۲۰۳ هزار تن جو چیزی نیست که به علت تشریفات گمرکی دچار رسوب و فساد شده باشد.
میر اشرفی گفت: در سازمان گمرک کنترلها را از کنترل ملموس و مزاحم به کنترلهای ناملموس و غیرمزاحم تبدیل کردیم تا خدمات راحتتر انجام شود.
وی افزود: در گمرک، ما باید همزمان دو موضوع متناقض را انجام دهیم، یکی کاهش سرعت ترخیص کالا و دیگری افزایش دقت انجام تشریفات گمرکی.
رئیس کل گمرک ایران تصریح کرد: ما توانستیم در بحث پنجره واحد رتبه لجستیک را ۴۰ رتبه بهبود بخشیم.
رئیس کل گمرک ایران مراودات تجاری ایران و اورآسیا را دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بیان کرد و درباره مذاکرات با اتحادیه اورآسیا برای ایجاد تعرفه ترجیحی گفت: اورآسیا یک امکان بسیار عالی است که پایه آن ایجاد تعرفه ترجیحی به مدت سه سال بین شرکتهای عضو آن است.
میراشرفی افزود: در مدت یک سال و سه ماه عضویت موقت در اوراسیا، به رشد قابل قبولی رسیدهایم,، اما برخی از اقلامی که ما تعرفه ترجیحی دادیم، مورد استفاده طرفین قرار نگرفت و برخی از تعرفههای ترجیحی که طرف مقابل به ما داد، مزیت قابل توجهی برای واردات نداشت.
وی گفت: با سازمان توسعه تجارت در حال همکاری هستیم تا بتوانیم به صورت دائم به عضویت این نهاد درآییم، که در این صورت تمرینی برای عضویت در سازمانهای جهانی خواهد بود.
میراشرفی درباره آمار واردات و صادرات با این کشورها افزود: در ۱۰ ماهه امسال، ۸۲۴ میلیون دلار صادرات و یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار واردات از کشورهای اورآسیا داشتهایم که تمام این مراودات تجاری با تعرفه ترجیحی نبوده است.
وی گفت: مراودات با تعرفه ترجیحی با کشورهای اوراسیا، ۸۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
رئیس کل گمرک از صرفه جویی ارزی ۷۰ میلیون یورویی با استفاده از دستگاههای ایکس ری داخلی خبر داد.
آقای مهدی میراشرفی در نشست خبری به مناسبت دهه مبارک فجر با بیان اینکه ۱۴ ایکس ری کامیونی در کشور داشتیم که با توجه به تعدد مرزها و ورودیها باید به ۵۰ دستگاه ارتقاء مییافت.
وی با اشاره به هزینه ۵ میلیون یورویی برای واردات هر دستگاه افزود: بخش خصوصی با استفاده از توان داخلی برای تولید دستگاههای ایکس ری وارد شد و هفته گذشته ۱۴ ایکس ری دیگر به قبلیها اضافه شد.
میراشرفی با بیان اینکه با تولید این دستگاهها ۷۰ میلیون یورو صرفه جویی ارزی داشتیم گفت: ریالی از این هزینه بر دوش دولت نبود و همه را گمرک و بخش خصوصی تامین کرده است.
وی اضافه کرد: این صرفه جویی اززی با نرخ نیمایی، ۲ هزار میلیارد تومان میشود.
میراشرفی با بیان اینکه در یک سال و نیم آینده، تعداد ایکس رهای کامیونی به دو برابر خواهد رسید گفت: یک دستگاه از ایکس ریهای ساخت داخل، در گمرک شهید رحایی به کار گیری خواهد شد.
وی به بهره گیری از ۵ دستگاه ایکس ری خودرویی اشاره کرد و افزود: از یک سال گذشته ۱۰۰ دستگاه ایکس ری چمدانی و پالتی نصب شده است.