به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از تلویزیون المیادین،یکی از فرماندهان جنبش النجباء در عراق با بیان اینکه انتقام خون شهیدان سلیمانی و المهندس طبق راهبرد اعلام شده از سوی مقام معظم رهبری و با هدف اخراج نظامیان آمریکایی از منطقه غرب آسیا انجام میگیرد، تأکید کرد انتقام خون شهید سلیمانی، جهانی خواهد بود.
سفیر آمریکا در عراق عامل ترور سردار سلیمانی
هاشم الموسوی از فرماندهان جنبش النجباء در عراق در مصاحبه با این شبکه گفت: برای ترور شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، ماهها پیش از اجرای عملیات ترور برنامه ریزی شده و هماهنگیها در این زمینه بین ترامپ و سفیر آمریکا در عراق انجام گرفته بود. سفیر آمریکا در عراق ترور شهید سلیمانی را خواستار شده بود، زیرا او را خطری برای امنیت آمریکا در منطقه میدانست. آمریکا گمان میکرد نتیجه ترور حاج قاسم یک پاسخ و ضربه مشخص خواهد بود و با مذاکره درباره پروندههای منطقه، مسئله را فیصله میدهد. آمریکا تصور نمیکرد پاسخ به ترور حاج قاسم از چهارچوب جغرافیایی و قومیتی و دینی خارج شود,، زیرا قاسم سلیمانی یک بُعد راهبردی جهانی داشت و انتقام او نیز جهانی خواهد بود.
ترس واشنگتن از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
وی افزود: حاج قاسم حامل پیامی برای سعودیها در پاسخ به پیام آنها به ایران برای خروج از جنگهای منطقه بود. آمریکا، عربستان را برای جلوگیری از نزدیک شدن به ایران درباره پروندههای منطقه و حفظ وجود خود در منطقه تحت فشار قرار داد. هدف آمریکا این بود با استفاده از ترور شهیدان سلیمانی و المهندس تکلیف پروندههای عراق، یمن، لبنان و سوریه را روشن کند. ترامپ نیز قصد داشت با این ترور رأیهای انتخاباتی کسب کند و خود را قهرمانی در تاریخ آمریکا جلوه بدهد.
الموسوی ادامه داد: پیش از ترور شهیدان سلیمانی و المهندس ما تهدیداتی از سوی آمریکاییها درباره حمله به مقرها و فرماندهان خود دریافت کرده بودیم و در اوج آمادگی قرار داشتیم. ما از تماس تلفنی بین عادل عبدالمهدی و ترامپ قبل از اجرای عملیات ترور شهیدان سلیمانی و المهندس اطلاع نداشتیم. اگر اطلاع داشتیم ارزیابی اطلاعاتی گستردهای انجام میدادیم، زیرا به آمریکا اعتماد نداریم و این کشور سابقه طولانی در انجام علمیات خائنانه و خصمانه دارد. اصرار آمریکاییها بر درخواست از عادل عبدالمهدی برای حضور حاج قاسم سلیمانی در بغداد بخشی از عملیات برنامه ریزی شده برای ترور بود. تخلیه فرودگاه بغداد و اطراف آن و تأخیر در فرود هواپیمای حامل فرماندهان شهید، تلاش متحد اتاق بین المللی برای فراهم کردن زمان ترور بود. زمان و مکان انتخاب شده از سوی آمریکاییها برای ترور شهید المهندس تصادفی نبود. بهتر بود عادل عبدالمهدی جریانهای سیاسی مربوطه را در جریان گفتگوها با آمریکا و درخواستهای آن قرار میداد. گفتگوهای غیرمستقیم با آمریکا چندین پرونده را در بر میگرفت و حتی قطر نیز وارد خط میانجی گری شده بود.
ردپای انگلیس
مسئول ارشد جنبش النجباء ادامه داد: شرکت انگلیسی مسئول تأمین امنیت فرودگاه بغداد، گزارشهای جاسوسی خود را روزانه به سفارت آمریکا و اتاقهای عملیات آمریکا در عراق و قطر انتقال میداد. آمریکا شهید سلیمانی را به علت حفظ امنیت اسرائیل، در سوریه هدف قرار نداد. بهتر بود دولت عراق یک شکایت بین المللی تنظیم و مسئله را جهانی کند، به ویژه که رئیس جمهور سابق آمریکا عملیات ترور را به عهده گرفته بود.
اصرار آمریکا برای به شهادت رساندن همه اعضای کاروان حاج قاسم و المهندس بیانگر تصمیم دولت ترامپ برای ترور همزمان این دو فرمانده بود.
اوج گیری مقاومت اسلامی
الموسوی تأکید کرد: مقاومت عراق موشکهای پیشرفته و هوشمند در اختیار دارد و ما مقرهای نظامی و نه هیئتهای دیپلماتیک را هدف قرار میدهیم. شهید سلیمانی از همه مردم صرف نظر از قومیت و طائفه آنان دفاع میکرد و انتقام خون او به قومیت، طائفه و نقطه جغرافیایی معینی محدود نمیشود. انتقام خون شهید سلیمانی طبق راهبرد تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب برای اخراج نظامیان آمریکایی از منطقه غرب آسیا انجام میشود. شهیدان سلیمانی و المهندس یک مؤسسه نظامی جهانی را برای ما به ارث گذاشتند که مأموریتش ساختن نیروهای انقلابی در گوشه و کنار جهان است.
حمایت مالی ریاض از ترور سردار سلیمانی
وی با اشاره به نقش عربستان سعودی در عملیات ترور فرماندهان شهید گفت: عربستان از عملیات ترور ابومهدی المهندس حمایت مالی کرد و آمریکا را برای اجرای این عملیات تشویق و از اسرائیل حمایت میکرد. عربستان اموالی را به ترامپ و اسرائیل برای هدف قرار دادن عراق به بهانه انتقام حمله آرامکو پرداخت کرد. آمریکا با هدف قرار دادن الحشد الشعبی و گروههای مقاومت موافقت و با حمله به اهدافی که عربستان درخواست کرده بود، مخالفت کرد. اسرائیل مأموریت انتقام حمله به آرامکو را از طریق تحریک داعش و هستههای خوابیده آن به هدف قرار دادن پالایشگاههای نفت عراق به عهده گرفته بود.