با اشاره به دیپلماسی دارویی هاوانا
کوبا واکسن ساخت خود را به سایر کشورها هم میدهد
فرانس ۲۴ اعلام کرد در حالی که جهانیان برای خرید واکسن تلاش میکنند، کوبا قصد دارد واکسن ساخت خود را به کشورهای ديگر، ارسال کند.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: کوبا مجددا با نقطه اوج همه گیری روبرو شده است. از دیروز جمعه در هاوانا پایتخت این کشور قانون منع رفت و آمد شبانه به اجرا گذاشته شده است. این تمهید با محدودیتهای جدید در زمینه سلامت اتخاذ شده است. این جزیره در پایان سال گذشته تمهیدات محدود کننده را سبک و درهای خود را به روی گردشگران باز کرده بود.
گزارشگر فرانس ۲۴ گفت: خیابانهای هاوانا از بعد از ظهر خالی میشود. کوباییها در روز جمعه تصمیم گرفتند زودتر از آغاز ساعت قانون منع رفت و آمد خیابانها را تخلیه کنند. در این شهر از ابتدای شب این قانون به اجرا گذاشته میشود. دولت تصمیم گرفت در استانی که پایتخت در آن واقع شده، تمهیداتی جدید به اجرا بگذارد و خروج از خانه را از ساعت ۲۱ تا ۵ صبح ممنوع کند. عبور و مرور نیز مستلزم دریافت مجوز است. هر گونه تجمع، عدم استفاده از ماسک و خروج از خانه بدون دلیل موجه ۶۵ یورو جریمه در پی دارد.
از نظر کوباییها از جمله راننده آمبولانسی که در تصویر مشاهده میشود، رعایت قوانین یک وظیفه میهنی است.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان یولیس هراندز را پخش کرد. وی گفت: چون با مبتلایان جدید روبرو هستیم، باید به تمهیداتی که برای خودمان، بچههای مان، جمهوری کوبا و بشریت اتخاذ شده، احترام بگذاریم.
گزارشگر افزود: گردشگران نیز از این پس در بدو ورود میبایست به قرنطینه بروند. پروازها از مبدا کشورهایی مثل آمریکا و مکزیک که به شدت درگیر همه گیری هستند محدود شده است. از نظر برخی از مردم، وضع این محدودیتها اجتناب ناپذیر هستند.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان یکی از شهرودان را پخش کرد. این مرد گفت: برای ریشه کن کردن اپیدمی باید کاری انجام داد. برای این که در بوکا دو جاروکو شمار بیماران بسیار زیاد است. وضع سانتا ماریا هم همین طور است. پس تمهیدات خوب هستند. اما آنها (مقامات دولتی) میتوانستند به مشکلاتی که این تصمیم ایجاد میکند هم فکر کنند.
گزارشگر ادامه داد: پس از بازگشایی مرزها و کاهش تمهیدات سلامت، ویروس مجددا گسترش یافت. از نیمه ماه ژانویه، روزانه به طور متوسط ۸۰۰ مبتلای جدید در کشور شناسایی میشود. بستن کامل برخی محلات ظاهرا تا این لحظه (برای مهار اپیدمی) کافی نبوده است. در چنین شرایطی، کشور روی واکسیناسیون حساب کرده و دست کم تهیه ۴ واکسن را در دستور کار خود قرار داده است.
یکی از این واکسنها که در مراحل ساخت از سایر واکسنها پیش افتاده، هم اکنون در مرحله آزمایش قرار دارد. کوبا تنها کشور آمریکای لاتین است که راسا برای ساخت واکسن ضد کووید-۱۹ وارد عمل شده است. در حالی که جهان شاهد رقابت برای خرید واکسن است، دولت این کشور قصد دارد واکسن خود را در اختیار کشورهای ديگر، قرار دهد. از این حرکت کوبا که شمار زیادی از پزشکانش را به اقصی نقاط جهان اعزام کرده، میتوان به عنوان یکی دیگر از موارد مرتبط با دیپلماسی دارویی این جزیره یاد کرد.