یک قدم مانده به وضعیت قرمز
در پی عدم رعایت موازین بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی علیرغم رنگ آبی وضعیت کرونا در استان اردبیل، سه شهرستان این استان در وضعیت زرد قرار گرفتند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل دکتر شهرام حبیبزاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان اردبیل گفت: متأسفانه علیرغم تمامی هشدارهای جدی در رابطه با رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری از ابتلای حداکثری شهروندان به بیماری کرونا، هماکنون شاهد بیتوجهی گسترده به این هشدارها هستیم.
تغییر وضعیت از وضعیت پایدار به وضعیت زرد
وی با اشاره به تغییر وضعیت شهرهای اردبیل از وضعیت پایدار به وضعیت زرد گفت: هماکنون سه شهرستان اردبیل، خلخال و مشگینشهر در وضعیت زرد و ۹ شهرستان بیلهسوار، سرعین، اصلاندوز، کوثر، نیر، نمین، انگوت، گرمی و پارسآباد در وضعیت پایدار یا رنگ آبی قرار دارند.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان تعداد مجموع فوتیهای کرونا در استان اردبیل از ابتدای شیوع این بیماری در منطقه به یک هزار و ۳۶۴ نفر رسیده است.
حبیبزاده ادامه داد: از ابتدای شیوع کرونا در اردبیل بالاترین آمار فوتی در استان در هشتم آذرماه با ۲۲ فوتی و بالاترین آمار بستری روزانه مربوط به تاریخ ۲۵ آبان ماه با ۱۱۳ نفر بوده است.
وی همچنین با اشاره به وضعیت کلی مبتلایان کرونا در اردبیل تصریح کرد: با توجه به اینکه تعداد بیماران بدحال در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی کرونا رو به کاهش بوده و هماکنون ۴۹ نفر در این بخش بستری هستند، اما این موضوع به هیچ وجه سبب تسکین خاطر شهروندان برای حضور در تجمعات نیست، چرا که هر گونه غفلت و ناآگاهی از وضعیت جدی و خطرآمیز کرونا سبب جهش دوباره کرونا خواهد شد.
شکنندگی وضعیت کنونی کرونا در استان
این مسئول وضعیت کنونی کرونا در استان اردبیل را وضعیتی شکننده عنوان و اظهار کرد: قطعاً به دنبال عدم رعایت موازین بهداشتی و بیتوجهی به هشدارها شاهد افزایش تعداد بستریها در مراکز درمانی و تعداد فوتیها خواهیم بود.
مهار خیز دوباره کرونا در استان اردبیل سخت تر از گذشتهرئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سهلانگاری و عادیانگاری کرونا را مساوی با افزایش تعداد فوتیهای ناشی از کرونا دانست و افزود: باتوجه به اینکه در آستانه سال نو قرار داریم انتظار ما از شهروندان این است که با توجه کافی به موارد مراقبتی هشدارها را جدی بگیرند، زیرا کنترل و مهار خیز دوباره کرونا در استان اردبیل میتواند به مراتب سخت باشد.
استفاده از ماسک، رعایت فاصله ۱.۵ متری با افراد، ضدعفونی مکرر سطوح و دستها، گندزدایی مرتب محلهای پرتردد، استفاده از دستکش در زمان لمس اشیای مختلف از جمله مواردی است که باید در مدت شیوع کرونا به آنها توجه داشته باشیم.