به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی تاکيد کرد مسئله فلسطین اولویت آمریکا نیست و تکیه کردن بر اینکه بایدن چیز تازهای را با خود میآورد توهمی بیش نیست.
محمد الهندی، عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی در مصاحبه اختصاصی با وبگاه شبکه تلویزیونی المیادین گفت: بسیاری بر این باورند فلسطین و درگیری بر سر آن، فتح بابی برای کسانی است که میخواهند در منطقه اثرگذار باشد. معامله قرن پنجرهای به سوی همگرایی فلسطینیها و کنار گذاشتن اختلافات بود.
الهندی افزود: روسیه دولت بزرگ و تاثیرگذاری است که بدنبال ایفای نقش است و میخواهد در همه مسائل مشارکت داشته باشد.. مسئله فلسطین فتح بابی موثر برای حضور در منطقه و خاورمیانه است.
وی گفت: ما در مسائل مهمی با روسیه تلاقی داریم و نمیخواهیم مسئله درگیری همانطور که دولت آمریکا با آن برخورد کرد، مطرح شود، و چشم اندازها و حقوق ملت فلسطین باید مورد احترام واقع شود.
وی افزود: در مسکو به دعوت وزارت خارجه روسیه نشستهایی درباره مسئله فلسطین و به ویژه انتخابات داشتیم و در دیدار با مسئولان روسی مشکلات مربوط به مسئله فلسطین و دیدگاه مان درباره انتخابات و گفتگوی قاهره را تشریح کردیم.
الهندی در خصوص مذاکرات قاهره گفت: طرحهای گفتگو آماده است، انتخابات باید برای انتخاب شورای ملی فلسطین برگزار شود، بیش از نیمی از فلسطینیها در خارج از این سرزمین هستند.
وی تاکید کرد: ما باید مرجعیت ملی داشته باشیم که در سازمان آزادی بخش و انتخاب شورای ملی نمود پیدا کند که آقای خودش باشد و موجب اعاده حیثیت برنامه سازمان و منشور آن شده و ملت را متحد کند. در هنگام بروز اختلافات به این مرجع مراجعه میکنیم و این مرجع، نماینده همگان و مرجع همه نهادهای فلسطینی از جمله تشکیلات خودگردان خواهد بود.
الهندی افزود: "تشکیلات خودگردان نباید یک مرجع سیاسی باشد بلکه باید نهادی باشد که به ساکنان کرانه باختری و غزه خدمت رسانی میکند". وی درباره اینکه از این انتخابات برای نابودی باقیمانده همبستگی فلسطینی ها، به طور مغرضانه مورد استفاده قرار گیرد، ابراز نگرانی کرد.
الهندی با اشاره به برخورد نرم و مسئولانه جنبش جهاد درباره اوضاع داخلی فلسطین و ایجاد اتحاد و مسئله انتخابات، افزود: به راه افتادن معامله قرن برای همگرایی فلسطینیها و کنار گذاشتن اختلافات فتح باب کرد و پس از عقد این معامله دبیر کلها (گروههای فلسطینی) با یکدیگر دیدار کردند به گونهای که مرحله بزرگی از اختلافات پیشین را پشت سر گذاشتیم.
وی گفت: "درباره برگزاری انتخاباتی فراگیر و همزمان و اجرای انتخابات شورای ملی به توافق رسیدیم تا به این ترتیب سازمان آزادی بخش، باز طراحی شود و به مرجع همه نهادها اعم از تشکیلات خودگردان تبدیل شود".
الهندی افزود: "ما به وحدت گروههای فلسطینی باور داریم و این فرصتی برای ایجاد مرجعیت ملی فلسطین بود. برنامه سیاسی مشترک وسلیهای برای خارج شدن از وضعیت فعلی است". وی گفت: "ما نمیخواهیم طرف مذاکره کننده فلسطینی وارد حیطه مقاومت شود و نمیخواهیم برای جلب رضایت در مذاکرات بیهوده درباره مقاومت کوتاهی شود که ثابت شده است چتری برای همه اقدامات شرارت بار است".
الهندی گفت: مسئله فلسطین اولویت آمریکا نیست و اولویتهای داخلی و خارجی دیگری وجود دارد که از اوضاع فعلی فلسطین مهمتر است. تکیه کردن بر اینکه بایدن چیز تازهای را با خود میآورد توهمی بیش نیست، او ممکن است برخی کمکها و مسائل ظاهری را مجددا برقرار کند.
الهندی گفت: به محض اینکه پیروزی بایدن اعلام شد تشکیلات خودگردان هماهنگی امنیتی با دشمن را از سر گرفت و سفرا به پایتختهای کشورهای عربی بازگشتند که روابط خود را با (رژیم صهیونیستی) عادی سازی کردند.
در همین زمینه الهندی گفت: طرح تشکیلات خودگردان پایان یافته است و سرانجام طرح پیشنهادی کشورهای عربی، عادی سازی روابط بود، تغییرات سیاسی عمیق در منطقه و جهان رخ داده است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. عادی سازی روابط و مشارکت کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی در مناطقی غیر از مرزهای سال ۱۹۶۷ صورت گرفته است. ما در سرزمینی زندگی میکنیم که هر روز به سرقت میرود.