پخش زنده
امروز: -
پاکستانی ها با برگزاری راهپیمایی اعتراضی، روز همبستگي با کشمير را گرامی داشتند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از اسلام آباد؛ همزمان با پنجم فوریه که در پاکستان به عنوان روز همبستگی با کشمیر نامیده میشود، پاکستانی ها با برگزاری راهپیمایی اعتراضی، این روز را در سراسر کشور گرامی داشتند.
مردم پاکستان همه ساله پنجم فوریه با برگزاری مراسمها و راهپیمایی با مسلمانان منطقه کشمیر اظهار همبستگی و همدردی میکنند.
این روز از سوی دولت پاکستان در این کشور تعطیل رسمی است و بر همین اساس راهپیماییها در شهرهای مختلف پاکستان از جمله اسلام آباد پایتخت این کشور از سوی گروه ها و احزاب مختلف سیاسی و مذهبی برگزار شد.
"شاه محمود قریشی" وزیر امور خارجه پاکستان با حضور در راهپیمایی حمایت از کشمیر در اسلام آباد گفت مردم پاکستان در مسئله کشمیر متحد هستند و تا زمان ارائه حق تعیین سرنوشت به مسلمانان کشمیری آنها را تنها نخواهند گذاشت.
عمران خان نخست وزیر پاکستان نیز امروز به منطقه کوتلی در کشمیر تحت کنترل این کشور سفر کرده و قرار است در راهپیمایی همبستگی با مسلمانان کشمیر سخنرانی کند.
عمران خان نخست وزیر و عارف علوی رئیس جمهور پاکستان همچنین با انتشار پیام های جداگانه تحقق صلح و رفاه در منطقه را با حل مسئله کشمیر امکان پذیر دانستند.
عارف علوی رئیس جمهور پاکستان افزود هنوز به قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل درباره مردم کشمیر و تعهدهایی که به مردمان این منطقه داده شده عمل نشده است؛ اسلام آباد پشتیبانی سیاسی، اخلاقی خود را از مردم کشمیر در مبارزه برای حق تعیین سرنوشت را ادامه می دهد.
ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان نیز امروز در پیامی ضمن ابراز همبستگی با مردم کشمیر گفت مسلمانان کشمیری مستحق امنیت و آرامش هستند از این رو زمان آن فرا رسیده که جوامع بین المللی برای حل این مسئله مهم دست به کار شوند.
گفتنی است راهپیمایی همبستگی با مردم کشمیر در بسیاری از شهرهای پاکستان از جمله اسلام آباد، راولپندی، لاهور، فیصل آباد، مولتان، کراچی، سکهر و کشمیر تحت کنترل پاکستان برگزار شده و مردم با مسلمانان کشمیری اعلام همبستگی کردند.
با استقلال پاکستان در سال ۱۹۴۷ ميلادي این کشور خواهان الحاق منطقه مسلمان نشین جامو و کشمیر شد، اما مهاراجه وقت کشمیر با امضای توافقنامه با هندوستان این منطقه را به این کشور واگذار کرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در پنجم ژانویه ۱۹۴۸ ميلادي در حکمی خواهان احترام بر حق تعیین سرنوشت مردم کشمیر و برگزاری یک همهپرسپی مستقل شد؛ اما این همهپرسی تاکنون برگزار نشده است.
مسئله کشمیر مهمترین دلیل اختلافات سیاسی و نظامی هند و پاکستان در هفت دهه گذشته بوده است، به گونه ای تا کنون ۳ جنگ به دلیل مناقشه کشمیر میان دو کشور رخ داده است.