شیخ انصاری ، فقیهی تحول گرا+فیلم
شیخ انصاری، شخصیتی جامع و فقیهی برجسته بود که هنوز مکتب و آثارش مسیری روشن برای عالمان و جویندگان علم است.
به گزارش خ
برگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، عالم گرانقدر مرحوم
علامه شیخ مرتضی انصاری (ره) یکی از ستارگان بزرگ فقه و فقاهت در جهان تشییع میباشد که در عید غدیر سال ۱۲۱۴ هجری قمری در دزفول و در محله مشایخ انصار متولد شد.
پدر ایشان مرحوم آیت الله العظمی شیخ محمد امین انصاری بود که از عالمان و دانشمندان روزگار خود بود و نقل است که مادر ایشان که بانوی عالمه و مومنه بود هیچ گاه فرزند خود را بدون وضو شیر نمیداد.
حجت الاسلام و المسلمین احمد انصاری از استادان حوزه و دانشگاه در خصوص شخصیت شیخ انصاری گفت: ایشان در محضر استادانی همچون آیات عظام حاج شیخ حسین انصاری، سید مجاهد، ملا احمد نراقی، شریف العلما، کاشف الغطاء و صاحب جواهر تلمذ نمود.
وی با اشاره به اینکه پس از ۲۰۰ سال از زمان شیخ انصاری آثار، مکتب و خدمات وی در حوزههای علمیه و مراکز علمی تدریس و پویا هستند، افزود: خاتم الفقها و المجتهدین شیخ مرتضی انصاری در استدلال و اصول فقه تحولی نوین ایجاد کرد که این روش هنوز در حوزههای علمیه جهان تشیع ادامه دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: ایشان چندین کتاب و آثار از خود به یادگار گذاشته اند که به نام تراث شیخ و در ۲۸ جلد جمع آوری شده است که از جمله این کتابها فرائد الاصول و مکاسب شیخ انصاری است.
حجت الاسلام و المسلمین انصاری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص شیخ اعظم انصاری گفت: به فرموده رهبر معظم انقلاب در مورد شخصیت شیخ انصاری، امروز ذهنیّت دنیای غرب، دیگر دنبال این زرق و برقها نیست؛ بلکه به دنبال «شیخ انصاری»ها و «آخوند ملّاصدرا» هاست.
او گفت: حامد الگار از دانشمندان برجسته در مورد شیخ انصاری میگوید که ایشان نه تنها مردم ایران و عراق از وی پیروی میکردند بلکه ممالک دیگر از وی هم پیروی میکردند.
در محضر این عالم برجسته جهان تشییع شاگردانی بزرگ پرورش یافتند که خود عالمان و دانشمندان اثرگذاری در جهان علم و تاریخ ایران داشتنه اند همچون میرزای شیرازی، میرزا حبیب الله رشتی، سید جمال الدین اسد آبادی.
سرانجام این عالم بزرگ جهان تشییع در سال ۱۲۸۱ هجری قمری دارفانی را وداع و در حرم مطهر امیر مومنان امام علی (ع) به خاک سپرده شد.