پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: پشه آئدس یکی از مهمترین ناقلان بیماری در جهان است که باعث انتقال بیماریهای مختلف میشود؛ اما تا کنون موردی از این پشه در استان بوشهر دیده نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر ،دکتر عبدالمحمد خواجه ئیان افزود: طبق بررسیها، تاکنون پشههای مهاجم آئدس در هیچ کجای استان دیده نشده و به طور طبیعی، هیچ مورد ابتلا به بیماریهای منتقله به وسیله این پشه در استان کشف نشده است.
وی گفت: تلاش میشود با کشف زودهنگام ورود احتمالی این پشه به استان، اقدامات کنترلی انجام گیرد و از استقرار آن در استان جلوگیری شود.
خواجه ئیان افزود: این پشه باعث انتقال بیماریهای دنگی، چیکونگونیا، فیلاریازیس لنفاتیک، تب دره ریفت، تب زرد و زیکا میشود.
وی گفت: در ۵۰ سال گذشته شاهد گسترش چشمگیر این ناقل در جهان بودهایم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: برای پیشگیری از شیوع این بیماریها در ایران، از سال ۱۳۹۲ مراقبت حشرهشناسی آئدس باهدف پیدا کردن شواهد ورود این ناقل به کشور آغاز شد که در آن بررسیها، هیچ اثری از ورود و استقرار این ناقل در کشور دیده نشد، اما با توجه به ورود این ناقل به کشورهای همسایه و میزان بالای رفتوآمدها و تجارت بینالمللی، همواره انتظارِ ورود این ناقل به کشور وجود داشته و دارد.
خواجهئیان ادامه داد: در استان بوشهر از سال ۱۳۹۳ برنامه مراقبت حشرهشناسی آئدس برای کشف زودهنگام ورود پشههای آئدس مهاجم (اجیپتی و آلبوپیکتوس) شروع شد و با توجه به احتمال بالای ورود این ناقل به استان از طریق مرزهای دریایی، مراقبت حشرهشناسی آئدس در ۷ شهرستان بندری استان شامل بوشهر، تنگستان، گناوه، دیلم، دیر، کنگان و عسلویه متمرکز شده است.
او، درباره ویژگیهای رفتاری این پشهها گفت: آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس، تخم خود را در ظروف ذخیره آب خانگی یا در ظروف محتوی آب در اطراف منازل نظیر حوضچهها، ظروف رهاشده غذا و آشامیدنی و لاستیکهای مستعمل قرار میدهند.
خواجه ئیان مبارزه با بیماریهای منتقل شده از آئدس را بسیار مشکل و پرهزینه عنوان کرد و ادامه داد: به همین دلیل پیشگیری از آنها از طریق کاهش زیستگاههای این پشه اولویت به سزایی دارد.