به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی؛ آقای ابراهیم صادقی فر روز چهارشنبه در نشست خبری کارگروه کارگری وکارآفرینی دهه فجر انقلاب اسلامی که در دفتر مرکزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد، گفت: پنجمین همایش ملی «فرهنگ کار» در ۱۸ اسفند برگزار میشود.
وی از حضور بانوان در عرصههای اجتماعی و نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی سخن گفت و افزود: در ۴۰ سال گذشته شاهد حضور درخشان بانوان در عرصههای مدیریتی و ورزشی بوده ایم به گونهای که کسب ۲۳ مدال توسط زنان در جمهوری اسلامی رقم خورده و اولین مدال جودوی زنان متعلق به یک بانوی کارگر است.
آقای صادقی فر از بهره برداری ۳۸ مجموعه ورزشی کارگری تا پایان دولت دوازدهم خبر داد و افزود: چهارمین المپیاد ورزشی بانوان کارگر نیز عصر امروز در سالن ورزشی شهید معتمدی برگزار میشود و تا پنج روز ادامه خواهد داشت.
وی همچنین از تشکیل کانون صنفی بانوان وزارت رفاه خبر داد و گفت: این کانون یک نمونه ایده آل از کانونهای صنفی است که میتواند در عرصههای مختلف از بانوان حمایت کند و محمد شریعتمداری وزیر تعاون دستور راه اندازی این کانون را به معاونت فرهنگی ابلاغ کرده تا تاسیس کانون صنفی زنان را در دستور کار قرار دهد.
رئیس کارگروه کارگری و کارآفرینی دهه فجر با اشاره به جانفشانی کارگران در هشت سال دفاع مقدس گفت: وقتی از جهش تولید به عنوان شعار سال سخن میگوییم در واقع مسئولیت متقابل تولیدکننده و مصرف کننده مطرح میشود. یعنی تولیدکننده باید از نظر کیفی و کمی کالایی قابل عرضه ارائه کند و مصرف کننده نیز قرار است چرخه تولید را به حرکت درآورد.
وی اضافه کرد: امسال تمرکز اصلی برنامههای وزارت تعاون بر محور بیانیه گام دوم انقلاب است و شرح وظایف و ماموریتها نیز با رویکرد عدالت اجتماعی تحقق مییابد. در سالهای گذشته بعضی استانها و مناطق با محرومیتهایی روبرو بودند و در این راستا کارگروههایی متشکل از معاونان وزیر تعاون تشکیل شده است.
آقای صادقی فر افزود: نگاه ما به اقتصاد مقاومتی و جهش تولید بر اساس برنامههای متنوعی است که در وزارت تعاون و دستگاههای تابعه مانند شستا، صندوق بازنشستگی کشور، صندوق بازنشستگی فولاد و مانند آن اجرا شده است.
وی بر شفافیت عملکردها تأکید کرد و گفت: تمرکز بر منزلت زن و خانواده از مسائل مهم امسال است که جشنوارههای خانوادگی نیز بر همین اساس برگزار میشود.
این مقام مسؤول ادامه داد: برای اجرایی کردن بیانیه گام دوم انقلاب هفت کارگروه در معاونت فرهنگی وزارت تعاون تشکیل شده و اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت در نظر گرفته شده و یک کارگروه نیز به صورت دائم فعالیت میکند.
وی افزود: دومین کمیته بهداشت روانی و اجتماعی جامعه کار و تولید را با همکاری تشکلهای کارگری راه اندازی کردیم.
آقای صادقی فر با اشاره به برنامههای دهه فجر گفت: دیدار با خانواده شهدا، تولید محتوا و همکاری با صدا و سیما، برگزاری مسابقههای مختلف، پاسخگویی معاونان و تهیه بستههای بهداشتی از برنامههای این وزارت خانه در روزهای دهه فجر میباشد.
وی افزود: تلاش میکنیم تا در کنار همسان سازی حقوق بازنشستگان وام ضروری ۱۰ میلیون تومانی به کارگران اختصاص یابد و از پایان نامههای فرزندان کارگران و بازنشستگان حمایت میکنیم.
معاون وزیر تعاون با ارائه فهرستی از برنامههای دهه فجر در موسسات وابسته به این وزارتخانه همچون صندوق بازنشستگی کشوری، بانک رفاه، بانک توسعه تعاون، صندوق باز نشستگی فولاد، سازمان بهزیستی و شستا از برگزاری چهاردهمین مسابقات قرآن و نهضت ملی ارتقاء فرهنگ کار خبر داد.
وی با اشاره به تفاهم نامه آبان ماه سال گذشته که با وزارت راه به امضا رسید، گفت: موضوع این تفاهم نامه ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی ویژه کارگران و بازنشستگان است که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند و ۸۴۷ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند که از این تعداد۳۵۸ هزار و ۷۰۰ نفر کارگر و بازنشسته بودند و باید برای مسکن آنان اقدام کنیم.
آقای صادقی فر افزود: همچنین ۶۲ هزار و ۵۸۹ نفر از این افراد را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهد که هشت هزار و ۹۰۰ نفر از آنان زنان کارگر هستند.
وی از تأمین اعتبار هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی بانک توسعه تعاون سخن گفت و از اختصاص این اعتبار به تعاونیهای کارگری و بازنشستگی خبر داد.
برنامههای کارگروه بین الملل به مناسبت دههی فجر انقلاب اسلامی اعلام شد
رئیس کارگروه بین الملل دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: به مناسیت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، بیش از ۲۰۰ عنوان برنامه در موضوعات و قالبهای مختلف در ۵۷ نمایندگی فرهنگی فعال کشورمان در جهان برگزار میشود.
در این نشست خبری آقای ابوالفضل صالحی نیا رئیس کارگروه دهه فجر انقلاب اسلامی با بیان این که انقلاب عظیم اسلامی به عنوان مهمترین و بزرگترین رویداد قرن گذشته، آوازهای جهانی یافت و تأثیرش مرزهای جغرافیایی و سیاسی را در هم شکست، گفت: این انقلاب توانست میلیونها دوستدار در چهار گوشه جهان پیدا کرده و علیرغم بیش از ۴۰ سال جنگ رسانهای و تبلیغاتی علیه انقلاب اسلامی و شعارها، اهداف و سیاست هایش، نه تنها از خیل دوستدارانش کاسته نشد، بلکه مقاومت و پایداری انقلاب و تحقق پیشرفتهای چشمگیر آن در زمینههای مختلف علمی، فناوری، صنعتی، فرهنگی و هنری در شرایط محاصره بی سابقه و همه جانبه جبهه استکبار، بر عزم دوستداران انقلاب اسلامی در طرفداری از آن افزود.
رئیس کارگروه بین الملل دهه فجر انقلاب اسلامی با اشاره به این که امواج عظیم تبلیغات منفی امپراتوریهای رسانهای غربی، عبری و عربی تصویری غیرواقعی از انقلاب اسلامی در نزد افکار عمومی دنیا ترسیم کرده اند، اظهار داشت: فعالیتها و برنامههای متنوع نمایندگیهای سیاسی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور هر دو مخاطب را هدف قرار میدهد که نتیجه آن شریک ساختن دوستداران در جشن پیروزی انقلاب و ارائه تصویری واقعی و صحیح از انقلاب و نظام اسلامی به عموم ملتهاست.
آقای صالحی نیا افزود: در ایام دهه مبارک فجر، نمایندگیهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف جهان، با مضمون معرفی تاریخچه انقلاب اسلامی از ابتدا تا پیروزی، تشریح و تبیین اهداف و شعارهای انقلاب اسلامی و معرفی دستاوردهای فرهنگی، اجتماعی، علمی، فناوری جمهوری اسلامی ایران، به عنوان نماد عینی و نظام سیاسی برآمده از انقلاب اسلامی در قالب همایش، میزگرد، نمایشگاه، هفته فرهنگی، انتشار مقالات در رسانهها، انجام مصاحبه و گفتگوی رسانه ای، انتشار کتاب، نمایش فیلم و فعالیت در فضای مجازی فعالیتهای ویژهای را تدارک دیده است.
وی با بیان این که در همه ۵۷ نمایندگی فرهنگی فعال کشورمان در جهان، برنامههای مختلف و متنوعی به مناسبت گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران اجرا میشود، گفت: برگزاری نشستهای تخصصی موضوعی (حضوری و مجازی) برای تببین دستآوردهای انقلاب اسلامی ایران، برگزاری روزها و هفتههای فرهنگی، برگزاری روزها و هفتههای فیلم، برگزاری جشنوارهها و نمایشگاههای فرهنگی و هنری، چاپ و انتشار ویژه نامه انتشار کتاب و مقاله، برگزاری مراسمهای مردمی، انجام مصاحبه در رسانهها، فعالیت در شبکههای مجازی برای معرفی دست آوردهای انقلاب اسلامی از جمله اهم برنامههای کارگروه بین الملل دهه فجر انقلاب اسلامی است.
آقای صالحی نیا تأکید کرد: به دنبال شیوع ویروس کرونا و محدودیتهای ناشی از آن شیوه برگزاری مراسمهای امسال متفاوت است و بخشی از فعالیتها به فضای مجازی منتقل شد که میتوان به میزگردهایی اشاره کرد که به صورت وبیناری برگزار میشود و از این نظر محدودیتی وجود ندارد.
وی با اشاره به برخی از برنامههای درنظر گرفته شده برای دهه فجر گفت: کتاب الکترونیک «مروری مختصر بر علم و فناوری در ایران» و مستند «ایران ۲۰۲۰» با موضوع معرفی دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در عرصههای مختلف به زبان انگلیسی در این ایام از طریق نمایندگیهای فرهنگی پخش میشود.
این مقام مسؤول افزود: به مناسیت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، بیش از ۲۰۰ عنوان برنامه در موضوعات و قالبهای مختلف در ۵۷ نمایندگی فرهنگی فعال کشورمان در جهان برگزار میشود.
آقای صالحی نیا در خصوص سایر برنامههای سازمان و فرهنگ ارتباطات اسلامی گفت: تهیه کتاب الکترونیک 'مروری مختصر بر علم و فناوری در ایران'، تهیه مستند ' ایران ۲۰۲۰ ' (دوبله انگلیسی) با موضوع معرفی دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در عرصههای مختلف، ساخت مجموعه مستند «چهل سال مرور سینمای ایران در سالهای پس از انقلاب» شامل (دیپلماسی فرهنگی سینمای ایران، تصویر سینمای ایران، نقش اندیشه در سینمای ایران، سینمای کودک و نوجوان، حضور زنان در سینمای ایران، سینمای هنر و تجربه و ...) از دیگر فعالیتها این سازمان به مناسبت دهه فجر در عرصه بین المللی است.
آقای صالحی نیا ادامه داد: مجموعهای نیز از جاذبههای گردشگری ایران تهیه شده که شامل ۱۶۰ قطعه تصاویر جاذبههای گردشگری ایران، ۲۵ کلیپ یک دقیقهای بی کلام در معرفی جاذبههای گردشگری ایران و ۲۰ نماهنگ به معرفی صنایع دستی اختصاص دارد.
وی افزود: برخی آثار هنری با موضوعات قرآنی، ۹۳ قطعه از تصاویر انقلاب اسلامی ایران و مجموعههای متنوع عکس، فیلم، اینفوگرافیک برای تامین محتوای فعالیتهای نمایندگیها در فضای مجازی تولید شده است.