نخستین بار در منطقه ویژه پارس؛
طرح بازیابی گازهای مشعل پتروشیمی نوری آغاز شد
طرح بازیابی گازهای مشعل پتروشیمی نوری با هدف کاهش میزان انتشار آلایندهها و گازهای گلخانهای نخستین بار در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مدیر عامل پتروشیمی نوری گفت: طرح بازیابی گازهای مشعل پتروشیمی نوری که در نوع خود نخستین بار در منطقه عسلویه اجرا میشود دارای اثرات زیست محیطی بسیار مهمی است.
تقی صانعی در مورد تولیدات این مجتمع از محل بازیابی گازهای ترش مشعل پتروشیمی نوری افزود: در این طرح گازهای ترشی که به مشعل میرود را جمع آوری و بازیابی میکنیم و میزان گازترش ورودی به این پتروشیمی، ۴۵۲ تن در روز است و از گاز شیرین شده ۱۹۹ تن در روز به واحد بازیابی LPG منتقل میشود.
وی ادامه داد: خوراک واحد سولفات آمونیوم وگاز اسیدی خروجی از واحد آمین در حدود ۵۳ تن در روز و ظرفیت این واحد ۱۴۹ هزار تن در سال است، همچنین تولید واحد LPG ۶۰ هزار تن در سال و تولید کود سولفات آمونیوم نیز ۶۵ هزار تن در سال است و علاوه بر آن ۱۷.۵ میلیون متر مکعب گاز شیرین خواهد بود که این گاز شیرین به شبکه سوخت مجتمع بر میگردد و دریافت گاز شیرین از شرکت ملی گاز برای سوخت مجتمع کم میشود.
مدیر عامل پتروشیمی نوری عنوان کرد: در حال حاضر ۲۵۰ هزار تن در سال کود سولفات آمونیوم در پتروشیمی نوری تولید میشود.
وی با مهم خواندن طرح بازیابی گازهای مشعل پتروشیمی، گفت: این طرح قرار است در یک برنامه زمان بندی ۲۶ ماهه بهرهبرداری برسد که با اجرای آن از انتشار ۳۵ هزار تن دی اکسید کربن و گازهای گلخانهای جلوگیری میشود.
صانعی درباره استفاده از توان داخلی در اجرای این طرح گفت: تمام هم و غم همکاران ما اینست که تمام تجهیزاتی که در اجرای طرح به کار میرود تا آنجا که امکان دارد ساخت داخل باشد و هدفگذاری شده است که بالای ۸۰ درصد تجهیزات و خدمات را از سازندگان و پیمانکاران ایرانی تامین کنیم.
مدیرعامل پتروشیمی نوری، سرمایه گذاری این طرح را ۲۶ میلیون دلار ارزی و ۳۴۵ میلیارد تومان، ریالی اعلام کرد که در مجموع هزار میلیارد تومان میشود.
وی در خصوص ارزش افزوده و برگشت سرمایه طرح بازیابی گازهای مشعل پتروشیمی نوری گفت: این طرح دارای ارزش افزوده بالا و از نظر اقتصادی قابل توجیه است که با توجه به تولید محصول ارزشمند و گران ال پی جی، کود سولفات آمونیوم و گاز شیرین، در مدت ۲.۵ تا ۳ سال برگشت سرمایه اتفاق خواهد افتاد که ۱۰۰ درصد آن در خود مجتمع و به دست پیمانکاران داخلی انجام میشود.
صانعی با بیان اینکه طرح بازیابی گازهای مشعل پتروشیمی نوری اولین طرح برای جمعآوری و استفاده از گاز مشعلها در عسلویه است تاکید کرد: نتیجه این طرح افزایش تولیدات مجتمع نوری و به صفر رسیدن آلایندههای گازی مشعل مجتمع است.
وی عنوان کرد: این طرح قابلیت اجرا در سایر مجتمعهای واقع در منطقه عسلویه را دارد.
مدیر عامل پتروشیمی نوری بیان کرد: ما بهترین روش را از نظر اقتصادی و حفاظت از محیط زیست انتخاب کردهایم، چون در برخی از پالایشگاههای پارس جنوبی حاصل روند گوگردزدایی تولید گوگرد است که از معضلات منطقه است، اما ما در طرح بازیابی گازهای مشعل پتروشیمی، گازها را بعد از گوگردزدایی جدا کرده و تبدیل به کود سولفات آلومینیوم میکنیم که در کشاورزی کاربرد دارد و از نظر آلایندگی وضعیت بهتری نسبت به گوگرد دارد.
وی ادامه داد: علاوه بر این برای اولین بار در کشور است که پتروشیمی نوری گوگرد را تبدیل به کود سولفات آمونیوم میکند.
صانعی عنوان کرد: توجه همزمان این طرح به حفظ محیط زیست، جهش تولید و همچنین تکیه بر دانش فنی بومی میتواند آن را به عنوان الگویی بسیار خوب و قابل استفاده در سایر مجتمعهای پتروشیمی و صنعتی تبدیل کند.