با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی
صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی شد
صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور آقایان دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی و فرهنگی
خبرگزاری صدا وسیما؛ این صندوق نقش بسیار کلیدی، مؤثر و واقعی در زیست بوم دانش بنیان، اقتصادی و اشتغالزایی پایدار دارد.
این صندوق پژوهش و فناوری با سرمایه ثبتی ۲۰ میلیارد تومان شروع به کار کرده و تأمین مالی در حوزه فناوری و نوآوری در سطح ملی از جمله اهداف صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی است.
صندوق پژوهش و فناوری در سطح ملی ورود خواهد کرد و رویکرد آن حل مسألههای کلان کشور در بخشهای گوناگون است.
از جمله اهداف این صندوق، ارائه تأمین مالی در قالب تسهیلات، ارائه انواع ضمانت نامهها برای قراردادها، مشارکت مدنی در طرحهای مدنی و مشارکت حقوقی در شرکتهای نوپا برای حمایت از طرحهای فناورانه است.
طهرانچی:
باید جریان اقتصاد دانش بنیان در دانشگاهها شکل بگیرد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: باید با نگاه واقعی، جریان اقتصاد دانش بنیان در دانشگاههای کشور شکل بگیرد.
آقای محمد مهدی طهرانچی در مراسم افتتاح صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی دانشگاه آزاد اسلامی که در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد با تبریک ایام الله دهه فجر و ولادت حضرت زهرا (س) افزود: بیش از یک قرن است که نفت وارد حیات اقتصادی کشور شده است و در دوره صفویه از اقتصادهای شکوفا در جهان بوده ایم که در حوزه علوم انسانی و علوم مهندسی رشد و توسعه داشتیم.
وی اضافه کرد: در دوران قاجار و پهلوی فعالیتهایی که در شان ملت بود، نداشتیم و حضرت امام خمینیی (ره) حیات دوباره را به ملت برگرداند و نگاهش، نگاه زندگی و سعادت برای کشور بود.
آقای طهرانچی افزود:هم اکنون یکی از مباحث جدی در جمهوری اسلامی ایران تحول علمی است که امام خمینی روی این موضوع تأکید داشت.
وی گفت: مبدا تحولات، وحدت حوزه و دانشگاه کلید واژههایی بود که شاهد ثمردهی در عرصه علمی بودیم.
آقای طهرانچی با اشاره به فعالیتهای علمی در زمان پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی ما جز چند کارشناس در دانشگاههای کشور نمیتوانستیم دانشجویان جدیدی تربیت کنیم و بزرگترین دستاورد این انقلاب تحول بود که حضرت امام خمینی و پس از آن مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتند و امروز ثمره این فعالیتها را شاهد هستیم.
وی گفت: شاید هم اکنون کسب رتبه ۱۵ در جهان برای خیلی از افراد عادی باشد، اما کسی که ما را از مرتبه پایینی که در گذشته در عرصه علمی داشتیم مشاهده میکند کسب رتبههای علمی برایش تعجب آور است.
آقای طهرانچی افزود: نگاه نفت و یارانهای و کمکهای بلاعوض با نگاه نمایشی تغییر کرده است و باید با نگاه واقعی به جریان اقتصاد دانش بنیان در دانشگاهها بپردازیم و آن را توسعه دهیم.
وی گفت:من اعتقاد دارم که دانشگاه آزاد اسلامی میتواند همانطور که صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی را راهاندازی کرده است میتواند بازار فناوری با سراهای نوآوری توسعه ایجاد کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: ما سراهای تخصصی را شکل داده ایم و این سراها باید بتوانند علم را به ثروت تبدیل کنند و فناوری را به بازار بیاورند البته خودش سازوکار مالی مشخصی دارد و قرار نیست با شهریه دانشجویان این امر اداره شود بلکه پشتیبان مالی دارد.
وی گفت: برای نوآوری در بستر دانشگاه آزاد اسلامی، نهاد مالی وجود دارد و نهاد مالی آنها را حمایت میکند و این بازار فناوری تحولی در سراهای نوآوری و شرکتهای دانش بنیان ایجاد کرده است.
آقای طهرانچی گفت:دانشجوی دانشگاه آزاد دسترنج خود را تقدیم میکند که علم بیاموزد بنابراین باید فضایی برای فعالیتهای علمی این دانشجو در کشور ایجاد شود و تحول و انگیزه اینگونه ایجاد میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به این که شروع فعالیت صندوق نوآوری و فناوری با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان آغاز شده است افزود: اعتبارات این صندوق افزایش پیدا میکند و ما در پی توسعه و حمایت از این صندوق هستیم.
آقای طهرانچی گفت: باید فرهنگ تجارت به دانشجویان آموزش داده شود، فرهنگی که مبتنی بر تجارت اسلامی است.
آقای علی وحدت
صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی میتواند پیش بَرنده باشدرئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی میتواند محرک و پیشبَرنده باشد و تسهیلات خاصی به این صندوق تعلق میگیرد.
آقای علی وحدت در افتتاح صندوق پژوهش و فناوری و غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی که در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد افزود: یکی از وظایف صندوق نوآوری و شکوفایی این است که در کنار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سیاستگذاری و اکوسیستم مالی را شکل دهد.
وی افزود: فعالیت برای افتتاح صندوق پژوهش و فناوری از دو سال گذشته با حداکثر بهره برداری آغاز شد و هم اکنون در هر استان یک صندوق پژوهش و فناوری وجود دارد و در حوزههای تخصصی مثل نانو و زیست فناوری نیز یک صندوق وجود دارد.
آقای وحدت درخصوص تأمین مالی صندوق پژوهش و فناوری گفت: صندوق پژوهش و فناوری، تامین مالی شرکتهای کوچک و دانشبنیان را برعهده دارد و در این دو سال جهش جدیدی در این عرصه شکل گرفته است.
وی با اشاره به فرا رسیدن ایام الله دهه فجر افزود: اتفاقی را که بعد از انقلاب در بحث خودباوری رخ داده است در نمونههای مختلف در عرصه فناوری شاهد بوده ایم چنانچه در بحث شیوع ویروس کرونا هیچ کیتی از خارج کشور وارد نشده و تمام تجهیزات مربوط به درمان و شناسایی ویروس کرونا در داخل کشور توسط پژوهشگران داخلی ساخته و ارائه شده است
آقای وحدت با اشاره به فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه فناوری تاکید کرد: حرکت به سمت حوزه فناوری هم اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی بسیار محسوس است و رویدادهای فناوری در این دانشگاه شکل گرفته است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: واجب بود که یک نهاد مالی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشته باشد و صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی میتواند محرک و پیش برنده باشد و در بخشهای مختلف این صندوق نیز تسهیلات خوبی در نظر گرفته شده است.