بر اساس گزارش لانست از معتبرترین و مشهورترین هفتهنامههای پزشکی
واکسن کرونای روسیه بیش از ۹۱ درصد مؤثر است
لانست یکی از معتبرترین و مشهورترین هفتهنامههای پزشکی اعلام کرد واکسن کرونای روسیه موسوم به «اسپوتنیک وی» بیش از ۹۱ درصد موثر است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، براساس نتایج تحقیقاتی که روز سه شنبه در مجله پزشکی لانسِت The Lancet منتشر شد و کارشناسان مستقل آن را معتبر دانستند، واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه، به میزان ۹۱,۶% در برابر اشکال بالینی کووید ۱۹ مؤثر است. لانست یکی از معتبرترین و مشهورترین هفتهنامههای پزشکی است.
واکسن کرونای روسیه بیش از ۹۱ درصد مؤثر است واکسن کرونای روسیه بیش از ۹۱ درصد مؤثر است واکسن کرونای روسیه بیش از ۹۱ درصد مؤثر است واکسن کرونای روسیه بیش از ۹۱ درصد مؤثر است واکسن کرونای روسیه بیش از ۹۱ درصد مؤثر است واکسن کرونای روسیه بیش از ۹۱ درصد مؤثر است واکسن کرونای روسیه بیش از ۹۱ درصد مؤثر است واکسن کرونای روسیه بیش از ۹۱ درصد مؤثر است واکسن کرونای روسیه بیش از ۹۱ درصد مؤثر است واکسن کرونای روسیه بیش از ۹۱ درصد مؤثر است واکسن کرونای روسیه بیش از ۹۱ درصد مؤثر است واکسن کرونای روسیه بیش از ۹۱ درصد مؤثر است
یان جونز Ian Jones و پالی رای Polly Roy دو متخصص انگلیسی، در بیانیهای که ضمیمه نتایج تحقیق در مجله لانست شد اعلام کردند نتایج تحقیقاتی که ما در اینجا داریم واضح هستند و اصل علمی بودن این واکسن ثابت شده است.
این دو محقق که خود در این تحقیق مشارکت نداشتند تأکید کردند، این به معنای آن است که از این پس یک واکسن دیگر به مبارزه برای کاهش شیوع کووید ۱۹ میپیوندد.
این نخستین نتایج تأیید شده برای اثربخشی واکسن روسیه، تأکیدی بر اظهارات اولیه روسیه است که در پاییز گذشته جامعه علمی بین المللی با بدبینی از آن استقبال کرد.
به نظر میرسد در این مرحله میتوان واکسن اسپوتنیک وی روسیه را در بین بهترین واکسن ها، مانند فایزر، بیوان تک و مدرنا (با اثر بخشی ۹۵ درصدی) قرار داد. با وجود این، این واکسنها از فن آوری متفاوتی استفاده میکنند.
در هفتههای اخیر، درخواستهای زیادی در اروپا مطرح شد تا آژانس دارویی اروپا هر چه سریعتر اثربخشی اسپوتنیک وی را ارزیابی کند. این واکسن پیش از این در روسیه و چند کشور (از جمله آرژانتین و الجزایر) استفاده شد.
نتایجی که در لانست منتشر شد براساس آخرین مرحله (فاز سوم) از آزمایشهای بالینی است که بر روی نزدیک به ۲۰ هزار داوطلب انجام گرفت. این نتایج نشان میدهند اسپوتنیک وی ۹۱,۶% خطر ابتلا به اشکال بالینی کووید ۱۹ را کاهش میدهد.
درخواست جمهوری چک برای دریافت واکسن روسی کرونا
میلوس سمن رییس جمهور چک از روسیه رسما درخواست کرد واکسن «اسپوتنیک وی» به این کشور ارسال کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از وین، در حالیکه واکسن روسی هنوز در اتحادیه اروپا تایید نشده است، به علت کمبود واکسن کرونا ”میلوس سمن“ رییس جمهور چک از روسیه خواهش کرد که واکسن اسپوتنیک وی به این کشور ارسال کند.
«میلوسم سمن» در گفتگویی با کانال رادیویی چک تایید کرده است که تصمیم کمک از ”ولادیمیر پوتین“ رییس جمهور روسیه دارد.
رییس جمهور چک در این گفتگو گفت: از این هراس دارد پوتین پس از ماجرای حذف مجسمه ”ایوان کنووف“ مارشال دوران شوروی سابق در پراگ خیلی دوستانه رفتار نکند.
با وجود انتقادات از سوی مسکو، شهردار پراگ در بهار سال ۲۰۲۰ میلادی تصمیم به حذف مجسمه ایوان کنووف مارشال متعلق به دوران شوروی سابق گرفت.
همچنین پیش از آن خیابانی نزدیک سفارت مسکو در پراگ نام بوریس نمزوف یکی از منتقدان مخالف دولت روسیه را گرفت که این دو مورد، روابط بین چک و روسیه را تیره کرده بود.
جمهوری چک از پاییز سال گذشته با آمار فراوان مبتلایان به کرونا روبرو است. در این کشور بیش از ۱۰ میلیون نفری روزانه حدود ۸ هزار مبتلای جدید شناسایی میشود.
مردم این کشور از کمبود واکسن کرونا و سیاستهای اتحادیه اروپا در این خصوص بسیار ناراضی و عصبانی هستند و در شبکههای اجتماعی درخواست واردات واکسن از روسیه و چین روز به روز بیشتر شنیده میشود.
چراغ سبز آلمان به واکسن ضد کرونای روسی
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از برلین، صدر اعظم آلمان پیشنهاد حمایت از واکسن روسی را به موسسه پل الریش مرجع تحقیقات واکسن ارائه کرده است.
آنگلا مرکل تایید واکسن روسی را مشروط به صدور مجوز از طرف اتحادیه اروپا میداند. چراغ سبز آلمان نسبت به واکسن روسی در حالی است که تا پیش از این تایید و پذیرش این واکسن در آلمان به طور کامل رد شده بود.
در اروپا، مجارستان به عنوان نخستین کشوری است که مجوز اضطراری تزریق واکسن کرونای روسی را صادر کرده است.
مجارستان به نخستین کشور عضو اتحادیه اروپا بدل شد که مجوز اضطراری تزریق واکسن روسی را صادر کرده است.
روسیه میزان کارایی این واکسن را ۹۱.۴ درصد اعلام کرده و قرار است دادههای علمی مربوط به آزمایش این واکسن هفته آینده در ژورنال پزشکی معتبر The Lancet منتشر شود. تا به حال بیش از ۱.۵ میلیون نفر در جهان این واکسن را تزریق کردهاند و آرژانتین و امارات متحده عربی از جمله ۱۱ کشوری هستند که با استفاده داخلی از واکسن یادشده به طور قطعی موافقت کردهاند.
تایید واکسن کرونای روسیه در تونس
به گزارش خبرگزاری رویترز، صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه (آر دی آی اف) RDIF روز شنبه اعلام کرد تونس به عنوان سومین کشور آفریقایی، واکسن اسپوتنیک وی Sputnik V را برای مقابله با کووید-۱۹ ثبت کرده است.
وزارت بهداشت تونس نیز اعلام کرد این تاییدیه یک سال اعتبار خواهد داشت.
واکسن اسپوتنیک وی تاکنون در روسیه، بلاروس، الجزایر، آرژانتین، بولیوی، صربستان، فلسطین، ونزوئلا، پاراگوئه، ترکمنستان، مجارستان، امارات عربی متحده، ایران و جمهوری گینه ثبت شده است.
بولیوی اولین محموله واکسن روسی را دریافت کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت بولیوی اعلام کرد پنجشنبه نخستین محموله ۲۰ هزار دوزی واکسن اسپوتنیک پنج "Sputnik V" روسیه را با هدف واکسیناسیون کادر درمان دریافت کرده است.
دولت لوئیس آرسه (Luis Arce) رئیس جمهور بولیوی همچنین اعلام کرد برای دریافت واکسنها یک هواپیما از بولیوی به بوئنوس آیرس رفت. مسکو محموله واکسن را به بوئنوس آیرس ارسال کرده بود.
خورخه ریچتر (Jorge Richter) سخنگوی رئیس جمهور بولیوی نیز اعلام کرد: "توزیع این واکسنها از روز جمعه در سراسر کشور آغاز میشود".
این ۲۰ هزار دز واکسن بخشی از پنج میلیون و ۲۰۰ هزار دز واکسنی است که بولیوی در ماه دسامبر ۲۰۲۰ از روسیه خریداری کرد. تحویل این واکسنها تا ماه مارس ادامه خواهد داشت.
بولیوی همچنین حدود پنج میلیون دز واکسن انگلیسی استرازنکا (AstraZeneca) سفارش داده که قرار است در انستیتو سروم (Serum) هند ساخته شود.
از سوی دیگر بولیوی انتظار دارد پنج میلیون دز واکسن استرازنکا را نیز از طریق برنامه سازمان جهانی بهداشت - طرح دسترسی جهانی به واکسن کرونا که در اختصار به آن "کوواکس COVAX" میگویند- دریافت کند.
از آغاز همه گیری، تاکنون حدود ۲۰۸ هزار و ۷۰ نفر در بولیوی به ویروس کووید-۱۹ آلوده شده اند. بیماری کرونا تا کنون جان ۱۰ هزار و ۱۶۰ نفر را نیز در این کشور ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری گرفته است.
آغاز واکسیناسون در قزاقستان با واکسن روسی
به گزارش خبرگزای فرانسه، قزاقستان روز دوشنبه کارزار واکسیناسیون کرونا را با تزریق نخستین دوز از واکسن روس «اسپوتنیک وی» به شمار بسیاری از مسئولان وزارت بهداشت آغاز کرد. بنابراعلام وزارت بهداشت قزاقستان، ۲۲ هزار دوز از واکسن روسیه وارد این کشور آسیای مرکزی با ۱۸ و نیم میلیون نفر جمعیت شده است.
معاون وزیر بهداشت با اطمینان در برابر دوربینهای دهها خبرنگار گفت: پس از تزریق نخستین دوز واکسن، هیچ ناراحتی احساس نکردم. وی گفت: اگر ما موفق شویم بیش از ۵۰ درصد از مردم را ایمن کنیم، در نهایت به جامعهای به روال عادی و بدون محدودیت و قرنطینه باز میگردیم.
واکسن ساخت خود قزاقستان هم اکنون در مرحله سوم آزمایشهای بالینی قرار دارد و احتمالا از ماه مارس توزیع خواهد شد.
قزاقستان نخستین کشور آسیای مرکزی و از جمهوریهای اتحاد جماهیر شوروی سابق است که کار واکسیناسیون با اسپوتنیک وی را آغاز کرد. ترکمنستان در همسایگی این کشور، مجوز آن را صادر، اما تزریق واکسن را شروع نکرده است.
ازبکستان، پرجمعیتترین کشور این منطقه با ۳۴ میلیون نفر، ۳۵ میلیون دوز واکسن روسیه را در ماه سپتامبر سفارش داد.
براساس آمار رسمی، قزاقستان روز دوشنبه از ابتلای ۱۸۷ هزار و ۹۷۰ نفر به کرونا و مرگ ۲۴۷۶ نفر در این کشور خبر داد. کارشناسان این آمار را بسیار کمتر از میزان واقعی میدانند.