در طرح تحقیقاتی دانشگاه کاشان؛
برطرف شدن مشکل تعویض باتری بیماران قلبی
پژوهشگران دانشگاه کاشان در طرحی تحقیقاتی، ضربان ساز قلب بدون باتری برای جایگزین کردن باتری قلب را طراحی کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان؛ معاون پژوهشی دانشگاه کاشان گفت: در این طرح پژوهشی، محققان با ذخیره کردن انرژی الکتریکی تولید شده از حرکات قلب سگ به عنوان حیوان مدل در خازن، موفق شدند ضربان ساز قلب را بدون باتری، روشن کنند که این مشکل بدون نیاز به جراحیهای مکرر برطرف خواهد شد.
مجید منعم زاده با بیان اینکه ضربان سازهای قلب دستگاهی است که با انتقال سیگنال الکتریکی به درمان نارسایی قلب کمک میکند گفت: با توجه به عمر ۵ تا ۱۰ سال باتری ضربان ساز، هر چند سال یکبار نیاز به عمل مجدد قلب برای جایگزین کردن باتری با هزینه بالا برای بیماران همراه است و حذف باتری و دسترسی به منبع انرژی الکتریکی دائمی مشکلات زیادی از بیماران قلبی مرتفع میکند.
وی افزود: نتایج حاصل از رساله دکترای سارا عظیمی دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه کاشان به راهنمایی دکتر محمد مهدی ابوالحسنی عضو هیات علمی دانشگاه کاشان در مجله Nano Energy با ضریب تاثیر۶/ ۱۶ (شانزده و شش دهم) به چاپ رسید.
اخیرا دکتر محمد مهدی ابوالحسنی عضو هیات علمی دانشگاه کاشان و محقق موسسه تحقیقاتی ماکس پلانک آلمان و سارا عظیمی دانشجوی دکترای مهندسی شیمی دانشگاه کاشان با همکاری دکتر اللهیار گلابچی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان موفق شدند با توسعه نانوژنراتور پیزوالکتریک انرژی مکانیکی حرکات قلب را به انرژی الکتریکی مورد نیاز ضربانساز قلب تبدیل کنند.