نشست خبری معاون بهداشت وزارت بهداشت
جهش نظام سلامت بعد از انقلاب اسلامی
معاون بهداشتی وزیر بهداشت گفت: پس از پیروزی انقلاب، نظام سلامت جهش خوبی داشته است و به بیشتر اهدافی که اول انقلاب در حوزه سلامت ترسیم کرده بودیم، دست یافتیم.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر علیرضا رئیسی در نشست خبری مجازی افزود: با اجرای طرح تحول نظام سلامت، در دو سال گذشته اقدامات خوبی در حوزه نوسازی، بازسازی و احداث و تکمیل شبکه بهداشت و درمان صورت گرفته و در حال حاضر حدود ۳ هزار و ۵۷۶ طرحه به بهره برداری رسیده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۳۷۸ طرح در روستاها و مناطق محروم آماده بهره برداری است و امیدواریم تا اردیبهشت سال آینده حدود ۹۰۰ مرکز بهداشت به مراکز بهداشت کشور اضافه شود.
آقای رئیسی، توسعه بهداشت در سطح شهرها را یکی از اقدامات بسیار مهم در چند سال گذشته دانست و افزود: در طول این مدت بیش از ۲۴ هزار مراقب سلامت، هزار و ۴۴۰ کارشناس تغذیه، هزار و ۶۰۰ کارشناس بهداشت روان و سلامت به نظام سلامت اضافه شده است.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: طرح ملی شهید حاج قاسم سلیمانی برای مدیریت بیماری کرونا در سالجاری و طرح ملی فشار خون در سال گذشته دو طرح موفق و درخشانی بود.
دکتر رئیسی افزود: در وضعیت اخیر که برای دنیا در موضوع کرونا رخ داد دیدید که این زیرساختهای مناسب موجود در کشور به برکت این انقلاب ایجاد شده است و توانستیم در مهار کردن بیماری از روستا تا شهر بتوانیم این اقدامات بسیار ارزنده را انجام دهیم.
وی افزود: در دنیا میزان مرگ و میر اطفال و کودکان زیر یکسال به طوری بود که به ازای هزار نفر، ۲۵۰ نفر فوت میکردند، اما در حال حاضر این آمار به زیر عدد ۹ رسیده است.
رئیسی گفت: میزان مرگ و میر مادران باردار به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر بالای ۳۰۰ نفر بود که اکنون این عدد به حدود ۱۸ و ۷ دهم رسیده است.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به جرات میتوان گفت که در کل کشور، روستایی با جمعیت هزار نفر باشد و از خانه بهداشت محروم باشد؛ این کار فوق العادهای است که با وسعت کشور این کار انجام شده است.
وی افزود: به برکت این انقلاب ما در حوزه سلامت رشد بسیار چشمگیری داشته ایم و نمیتوان کسی را پیدا کرد که به خاطر درمان یا موضوع بهداشتی به خارج از کشور مراجعه کند.