پخش زنده
امروز: -
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: همچنان در کشور با بخشنامههای خلق الساعه مواجهیم و برخی قوانین نیز ضمانت اجرایی ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای شهباز حسن پور بیگلری در کارگروه مشترک اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با نمایندگان رئیس قوه قضائیه که به میزبانی سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، گفت: خوشبختانه قوه قضائیه در دوره تحول در بحث جلب اعتماد مردم، گوی سبقت را از مجلس ربوده است.
وی گفت: حتماً در نشستهای بعدی این کارگروه باید از فعالان بخش خصوصی و روسای سه اتاق حضور داشته باشند تا کارشناسی ما همراه با واقعیت باشد.
نماینده مردم کرمان افزود: حرکت مجلس دربحث تنقیح قوانین بسیار کُند است و اگر این طور پیش برویم تا ۱۰۰ سال آینده هم راه به جایی نمیبریم.
آقای حسن پور بیگلری گفت: ضمانت اجرا نداشتن، موجب معطل ماندن قوانین شده است که باید در این کارگروه به آن توجه شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: در برخی قوانین جرم انگاری نشده است و ما در برخی مواد قانون برنامه ششم با ابهامهایی مواجهیم که با قوانین اصلی کشور در تعارض است.
وی گفت: در این هفت سال و در دیگر دولتها قوانین زیادی اجرا نشده است و ما باید کاری کنیم تا احساس امنیت به کار آفرینان برگردد.
آقای حسن پور بیگلری افزود: البته ما از اقدامات اخیرقوه قضائیه در بحث توجه به کارآفرینان قدردانی میکنیم و از ابتدای سال تاکنون ۲۴۰ واحد تعطیل شده در کرمان مجدد به چرخه تولید برگشت و این نشان دهنده پیگیری مسئولان دادگستری استان است.
در ادامه این نشست آقای محمد صفایی دلویی نماینده مردم گناباد و بجستان درمجلس شورای اسلامی گفت: ما هم اکنون دچار بحران اقتصادی هستیم و نباید همه مسائل را به تحریم مربوط کنیم و درسالهای گذشته هم که ۱۲۰ میلیارد دلار فروش نفت داشتیم آن موقع هم با چالشهای فراوانی مواجه بودیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با طرح این سوال چرا این مشکلات حل نمیشود؟ افزود:برای مثال در همین بودجه ۱۴۰۰ شاهدیم که ۸۸ درصد آن هزینهای و ۱۲ درصد عمرانی است و هزینه ایها ۱۰۰ درصد تحقق پیدا میکند و هر جا کم بیاورند از عمرانیها کم میشود.
وی گفت: در کمیسیون تلفیق، ارز ترجیحی را حذف کردیم، اما این ارز در حوزه زیرساختی نیامده و مجدد همان ۸۸ درصد را حفظ کرده است.
وی ادامه داد: درحوزه مالیاتی نیز امروز حداکثر مالیاتی که دولت اخذ میکند نصف حقوقی است که دولت به کارکنانش میدهد و همه قوای کشور بدنبال این هستند که مالیات اخذ نشود.
صفایی افزود:مثلا در شمال تهران فردی که صاحب خانهای متری ۲۰۰ میلیون تومان است چرانباید مالیات بدهد و چرا هنوز بحث مالیات بر خانههای لوکس اجرا نشده است و حتی من نماینده هم چانه زنی میکنم که از او مالیات نگیرید.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اگر دردهای مزمن کشور را لمس نکنیم هیچ درمانی رخ نخواهد داد و ما به جای اینکه بدنبال اصلاح مشکلات کشور باشیم بدنبال رضایتمندی هستیم.
وی افزود: هم اکنون باید ارتباط تنگاتنگی میان مسئولان سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در مقابله با فساد ایجاد شود.
صفایی گفت: هم اکنون در دیوان عدالت اداری رای صادر شده است که همه واحدهای تولیدی باید سند شش دانگ داشته باشد و در مناطق حوزه انتخابیه ام اکنون مرغداریها برای تجدید پروانه به چالش برخورده اند و در بهترین شرایط یکسال زمان میبرد تا سند شش دانگ بگیرند.