قوانین مربوط به تخلیه ملک اجارهای
تخلیه نکردن ملک توسط مستاجر همواره یکی از دغدغههای موجر و دستگاه قضایی کشور بوده است چرا که مستاجر علی رغم انقضاء مدت اجاره اقدامی در راستای تخلیه ملک نمی کند و موجر ناچار به اقدام قانونی علیه مستاجر میگردد.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما؛ تخلیه نکردن ملک اجارهای یکی از موارد مبتلا به میباشد که بسیاری از مالکان با آن در گیر هستند و به تبع آن پروندهها و اختلافات زیادی نیز در دادگاهها مطرح است. در این راستا مالک و مستاجر باید قوانین مربوط به تخلیه را بدانند و با جزییات آن آشنا شوند.
اگر مستاجر ملک اجارهای را تخلیه نکند چگونه باید ملک را تخلیه کنیم؟
یکی از مهمترین مشکلاتی که در پایان قرارداد ممکن است، پیش بیاید تخلیه نکردن ملک توسط مستاجر است. قانون در این خصوص برای موجر چارهای اندیشیده که حق خود را از مستاجری که قانون را زیر پاگذاشته، بگیرد.
اجاره یک قرارداد موقت است. تعیین زمان یکی از شرایط صحت این قرارداد محسوب میشود و اگر مدت برای آن تعیین نشده باشد این قرارداد اعتبار نخواهد داشت.
تخلیه املاک مشاعی به چه صورتی انجام میشود؟
مطابق یکی از تقسیمبندیهای معقول، دعوای خلع ید به معنای اعم آن به ۳ دسته از دعاوی تقسیم میشود:
نخست، خلع ید به معنای اخص یا همان دعوای مالکیت که طی آن مالک ملک رفع تصرف دیگری را از ملک خود خواستار است.
دوم، دعوای تخلیه ید که در آن عدم مالکیت خوانده بر ملک مورد نزاع و در مقابل، قانونی بودن تصرف خوانده بر آن مورد قبول طرفین دعوا بوده و خواهان ادعا دارد که ادامه تصرفات خوانده بر آن ملک، خلاف قرارداد یا قانون است و باید از آن رفع تصرف شود؛ بنابراین در دعوای خلع ید مبنای قراردادی بین خواهان و خوانده وجود دارد.
سوم دعاوی تصرف هستند که خود شامل دعاوی تصرف عدوانی و مزاحمت و ممانعت از حق بوده و ممکن است به صورت کیفری یا حقوقی مطرح شوند.