پیگردی و خواناسازی کاخهای کهن چغازنبیل
برنامه گمانهزنی به منظور خواناسازی کاخهای شهر باستانی چغازنبیل آغاز شد .
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیر پایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه با بیان اینکه
سالها بناهای موجود در نیمه شرقی محوطه چغازنبیل به حال خود رها شده بودند گفت : از آنجا که رویکرد پایگاه، توجه به چغازنبیل به مثابه یک شهر باستانی است و برای همه بناهای موجود در آن اهمیت قائل است، برنامه خواناسازی کاخهای موجود در این بخش مورد توجه قرار گرفت.
عاطفه رشنوئی افزود : در حال حاضر شناخت ما از چغازنبیل به عنوان یک شهر به کاوشهای باستانشناسی هیأت فرانسوی و مطالعات جزئی دانشگاه ماینتس آلمان محدود است و پایگاه در تلاش است تا با رفع موانع موجود، در راه شناخت گستردهتر بخشهای مختلف شهر و کاربری بناها، شناخت دقیقتر محیط پیرامون آن و حفاظت علمی مبتنی بر یکپارچگی بافت شهر تاریخی قدم بردارد.
وی گفت : یکی از اهداف این فصل از کاوش، مرمت کاخها و معرفی آنها به مردم محلی برای پاسداری و حفاظت از آنها است.
رشنویی افزود : بناهای موسوم به کاخهای شماره ۲ و ۳، در زمان گیرشمن در سالهای ۱۹۶۱ و ۱۹۶۲ کاوش و به صورت مختصر مرمت شدند، اما امروز با گذشت بیش از نیم قرن از کاوش اولیه، دوباره نیاز به خواناسازی دارند.
وی با بیان این که در حال حاضر وضعیت این بناها با وجود مسیلهای فعال و رسوبات سالهای پس از کاوش در وضعیت حفاظتی نامناسبی قرار دارند، گفت: هیأت باستانشناسی پایگاه میراثجهانی با کمک بخش مرمت، در این فصل از کاوش تصمیم بر خواناسازی دیوارهای اصیل، مرمت اصولی آنها و اتخاذ تدابیری برای غیرفعالسازی علمی و پایدار مسیلهای موجود در این کاخها دارد.
برنامه گمانهزنی به منظور پیگردی و خواناسازی کاخ شماره ۲ و سه چغازنبیل با مجوز رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی در حال اجرا است.