نبود پاسگاه محیطبانی در تالاب «آقگل»
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان، از نبود پاسگاه محیطبانی در تالاب آقگل از سمت دو استان همدان و مرکزی خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، جعفری بسطامی گفت: متأسفانه برای حفاظت از اکوسیستم تالاب و برای پیشگیری از برداشت آب، شکار و صید غیرمجار و تصرف اراضی پاسگاه محیط بانی نداریم.
او افزود: اگر هماهنگی و همکاری بین مسئولان سیاسی دو استان همدان و مرکزی نباشد و تأمین اعتبار با رویکرد مشارکتی در حفظ تالاب آق گل صورت نگیرد، اثرات جبران ناپذیر نابودی اکوسیستم تالاب به خود استانها برمی گردد.
بسطامی با تأکید بر اینکه اگر مشارکت صورت نگیرد، شرایطی را شاهد خواهیم بود که این تالاب چالشهای بیشتری داشته باشد، تصریح کرد: اموری، چون مقابله با برداشتهای غیرمجاز، ورودهای نابهنگام شکارچیان و شکار و صید غیرمجاز، تصرف اراضی و آنفلوآنزای پرندگان به تنهایی شدنی نیست و اگر دو استان ورود نکنند و مشارکت فعال نداشته باشند نمیتوانیم به تنهایی این راه را ادامه دهیم و آثار و تبعات آن به دو استان برمی گردد و در نهایت مردم و جوامع محلی بیشترین خسارت و صدمه را خواهند دید.
تالاب آقگل در جنوب شرقی شهر تازه تأسیس اسلامشهر آقگل از توابع ملایر و روستای توتل در کنار کوه کت در مرز استانهای همدان و مرکزی واقع شده است و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. تالاب آق گل، تالابی فصلی است و مستطیل شکل است. این منطقه محل گرد آمدن هرز آبهای فصلی منطقه است که با توجه به بافت و ضخامت تشکیلات زمینشناسی آن دارای قدمتی چهل هزارساله است. این تالاب یکی از زیستگاههای مهم پرندگان وحشی و کوچکننده مانند فلامینگو، قو، غاز خاکستری، تنجه، اردک مرمری، اردک سرسبز، مرغ سقا، لک لک و حواصیل به حساب میآید.
در عین حال امروز معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه شهرستان ملایر با تأکید بر اینکه تالاب آق گل جزء ۲۰ تالاب در معرض خطر است و باید احیاء و بازسازی شود، گفت: ۲۳۳ چاه عمیق در استان مرکزی در کنار تالاب با عمق ۱۸۰ متر حفاری شده است.
عظیم باویسی در کارگاه تهیه و تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب آقگل در همدان، با بیان اینکه تالاب آق گل دارای قدمت ۴۰ هزار ساله است و از منابعی چون، رودخانه قره چای استان مرکزی سرچشمه میگیرد، افزود: طی ۲۰ سال گذشته در استان مرکزی افرادی سودجو به علت برداشت از بستر رودخانه باعث ایجاد عمق ۶ تا ۶.۵ متری در رودخانه قره چای شده اند و همین امر باعث شده آب وارد تالاب نشود.
براساس قانون مسدود کردن ورودی آب به تالاب جرم محسوب میشود و باید از طریق مقامهای قضایی، دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی پیگیری شود.
نبود پاسگاه محیطبانی در تالاب «آقگل» نبود پاسگاه محیطبانی در تالاب «آقگل» نبود پاسگاه محیطبانی در تالاب «آقگل» نبود پاسگاه محیطبانی در تالاب «آقگل» نبود پاسگاه محیطبانی در تالاب «آقگل» نبود پاسگاه محیطبانی در تالاب «آقگل» نبود پاسگاه محیطبانی در تالاب «آقگل» نبود پاسگاه محیطبانی در تالاب «آقگل»