رژیم صهیونیستی در برزخ راه حل یک یا دو دولت
در حالیکه پادشاه اردن تاکید می کند بدون حل مسأله فلسطین صلح و امنیت محقق نمی شود رژیم صهیونیستی در برزخ راه حل یک یا دو دولت قرار گرفته است.
به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری الرایه «عبدالله دوم» پادشاه اردن روز یکشنبه در سخنانی تاکید کرد منطقه ما و به صورت کلی جهان بدون دستیابی به راه حل عادلانه و فراگیر برای مساله فلسطین نمیتواند به صلح و امنیت مورد نظر دست یابد.
پادشاه اردن اضافه کرد: این راهکار باید تمام حقوق مشروع ملت فلسطین را در بر بگیرد. مسأله فلسطین یک موضوع اولویت دار برای اردن به شمار می رود.
پادشاه اردن پیشتر نیز در روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین بر تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ تاکید کرده بود. تاکید پادشاه اردن بر تشکیل فلسطین درمرزهای 1967 در حالی است که دولت جدید امریکا نیز بر راه حل دو کشوری به عنوان تنها راه حل برقراری ثبات در منطقه تاکید کرده اما در عمل با انتقال سفارت امریکا به قدس مخالفتی نکرده است.
رژیم صهیونیستی نیز با ادامه شهرک سازی در کرانه باختری در عمل امکان تشکیل کشور فلسطینی در مرزهای 1967 به پایتختی قدس شرقی را از بین برده بطوریکه "آنتونیو گوترش" دبیر کل سازمان ملل تأکید کرد که شهرکسازیهای رژیم اسراییل غیر قانونی است و الحاق برخی از مناطق در کرانه باختری، منجر به نابودی راهکار دو دولتی خواهد شد.
راهکار دو دولتی راه حلی است که مورد حمایت سازمان ملل متحد و کشورهای زیادی قرار دارد و از زمان کنفرانس مادرید در سال ۱۹۹۱ و پیمانهای اسلو در سالهای ۱۹۹۳ و ۱۹۹۵ میان سازمان آزادی بخش فلسطین و رژیم صهیونیستی مطرح شد.
با این حال رژیم صهیونیستی نه تنها تا کنون به این راه حل پاسخ مثبت نداده بلکه با تصویب قانون اسراییل کشور یهودی در کنست زمینه اخراج فلسطینی های ساکن سرزمین های اشغالی و مقدمات تشکیل یک کشور ویک دولت را فراهم کرده است.
این اقدامات در حالی است که در حال حاضر دو میلیون فلسطینی ساکن سرزمین های اشغالی و دو میلیون نفردر نوار غزه و حدود 3 میلیون فلسطینی نیز در کرانه باختری ساکن هستند. در حال حاضر می توان گفت شمار صهیونیست های ساکن سرزمین های اشغالی با شمار فلسطینی های ساکن برابر است اما اگر حدود 6 میلیون فلسطینی آواره به وطن خود بازگردند صهیونیست ها در اقلیت قرار خواهند گرفت.
موضوع جمعیت فلسطینی ها یکی از چالش های اصلی پیش روی رژیم صهیونیستی است و این رژیم در برابر این جمعیت نه را ه پس و نه راه پیش دارد. اگر این رژیم بخواهد راه حل یک دولت صهیونیستی را به اجرا بگذارد با فلسطینی های ساکن چه می تواند کُند؟ آیا می تواند 7 میلیون فلسطینی را اخراج نماید؟ بنابر این دیری نخواهد کشید که شمار فلسطینی ها به اکثریت خواهد رسید و در صورت برقرای روند دموکراتیک این فلسطینیهاخواهند بود که در مورد وضعیت این سرزمین تصمیم گیرنده اصلی خواهند شد.
اگر هم رژیم صهیونیستی به ناچار به راه حل دو کشوری تن در دهد با چالش های بیشتری روبرو خواهد شد. از یکسو با بازگشت بیش از 6 میلیون آواره به کشور خود تنش های امنیتی برای رژیم صهیونیستی افزایش خواهد یافت و از سوی دیگر صهیونیست های افراطی که مخالف راه حل دو کشوری هستند تهدید امنیتی برای این رژیم پدید خواهند آورد که به عنوان نمونه می توان به ترور اسحاق رابین اشاره کرد که به دلیل مذاکرات سازش با فلسطینی ها و شناسایی تشکیلات خودگردان فلسطین به دست صهیونیست های افراطی ترور شد و شکاف های عمیق در جامعه صهیونیستی را آشکار کرد.
در چنین شرایطی است که به نظر می رسد رژیم صهیونیستی در برزخ قرار گرفته و با فرافکنی و تاکید بر تهدیدهای خارجی از جمله ایران, به دنبال راه فرار از چالش های موجودیتی است که از داخل آن را احاطه کرده است.
این شرایط, هزینه امریکا بر روی این رژیم را که به قیمت نفرت جهان اسلام از امریکا تمام می شود زیر سوال برده است و پرسیده می شود چرا باید دولت های امریکا چه دموکرات و چه جمهوری خواه برای رژیمی که ماهیت آن با فنا روبروست چنینی هزینه ای کنند و امنیت آن را در اولویت سیاست خارجی خود قرار دهند آن هم در حالیکه چالش های امنیتی این رژیم از داخل است؟
سنگ اندازی رژیم صهیونیستی در مسیرتوافق هسته ای ایران وپنج بعلاوه یک و تشویق ترامپ به خروج از برجام و اکنون هشدار به بایدن مبنی بر بازنگشتن به توافق هسته ای فقط یکی از بحران سازی های خارجی این رژیم و به خدمت گرفتن منافع امریکاست.
در گستره ای وسیعتر در حالیکه امریکا چین را رقیب و تهدید اصلی خود می داند و تمرکز خود را برای مهار آن بکار گرفته است آیا هزینه کردن بر روی
رژیم صهیونیستی و اسیر دشمن تراشی های این رژیم شدن و تمایل دیگر کشورها از جمله ایران برای نزدیکی به چین, به تضعیف امریکا در مقابله با چین نمی انجامد؟
------------------------------------------------
رضا محمدمراد