تولید برق از کفپوشهای خانگی به دست دانش آموز مازندرانی
دانش اموز مازندرانی موفق به تولید برق از کفپوش خانگی شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران ، از اداره کل آموزش و پرورش مازندران؛ مها میارنعیمی دانش آموز نخبه و سازنده این طرح گفت: دستیابی به منابع پاک و با قابلیت تجدیدپذیری بالا از اولویتهای تأمین انرژی در جهان است و توضیح معلمان علوم تجربی درباره انرژی، جرقهای در ذهنم به وجود آورد تا به فکر طراحی یک کفپوش تولید کننده برق باشم.
او افزود: پارسال درباره انرژی و منابع تجدید پذیر و تجدید ناپذیر مواردی در کلاس درس ارائه شد که یک جمله توجهم را جلب کرد و آن جمله این بود که هر نیروی دارایی انرژی است و آن لحظه با خودم فکر کردم اگر قرار است هر نیرویی دارای انرژی باشد پس با این اوصاف همه کارهای انسان در طول روز از انرژی برخوردار است و راه رفتن در شبانه روز و استفاده از نیروی تحرک برای تبدیل کردن به انرژی الکتریکی به فکرم رسید.
این نخبه مازندرانی گفت: از آنجایی که رابطه انسان با زمین، سطح زمین است و این سطح نیز پوشیده از کف پوش ها، سنگ و فرشها است به فکر طراحی کفپوش تولید برق افتادم که به صورت مکانیکی کار کند یعنی از ترازو، تسمه، دیناموز و برای استارت تولید برق نیز از یک صفحهای که متشکل از یک ترانزیستور دو خازن و یک لامپ الای دی بود استفاده کردم تا هنگام راه رفتن لامپ الای دی روشن شود و نشان دهد که برق در حال تولید است.
بیشتر بخوانید:
میارنعیمی به قابلیت کاربری این ابزار در فروشگاهها و برای عابران اشاره کرد و افزود: از مزایای این دستگاه، این است که دچار لغزش نمیشود و کمک به حفظ تعادل افراد دارای مشکل راه رفتن و تولید برق بیشتر با راه رفتن بیشتر است.
او گفت: نوع دیگر این طرح در ژاپن در حال بهره برداری است که هزینه ورودش به ازای هر متر مربع ۲۱ میلیون تومان برآورد میشود، اما کفپوش تولیدی من با تجهیزات بیشتر و قیمت یک میلیون و ۵۵۰ هزار تومان قابل عرضه است.
میارنعیمی با بیان اینکه نمونه خارجی این کفپوش تعادل افرادی که مشکل راه رفتن دارند را به هم میزند، افزود: سیستمی که آنها تعبیه کردند الکترونیکی است و ممکن است با آب ضربه بیند، اما این طرح حالت مکانیکی دارد و امکان خراب شدن آن کمتر است.