گزارش روزنامه القدس العربی
مغرب، بزرگترین خریدار تسلیحات آمریکایی در قاره آفریقا
کشور مغرب در قاره آفریقا، بزرگترین خریدار تسلیحات آمریکایی است و برای خرید سامانه ضد موشکی پاتریوت از واشنگتن تلاش میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی چاپ لندن، کشور مغرب در قاره آفریقا، بزرگترین خریدار تسلیحات آمریکایی است و برای خرید سامانه ضد موشکی پاتریوت از واشنگتن تلاش میکند.
اداره تجارت بین المللی آمریکا که یک سازمان دولتی تثبیت شده برای تقویت توانایی رقابتی بین المللی صنایع آمریکاست، در گزارشی درباره ”چشم انداز فرصتهای اشتغالزایی در زمینه هواپیمایی با مغرب“ تأیید کرد زمان دستیابی مغرب به سامانه هوایی دوربرد و راهبرد دفاعی نزدیک شده است.
بر اساس این گزارش که پایگاه نظامی دیفنس به آن پرداخته است: «مغرب بزرگترین مشتری تسلیحات آمریکایی در آفریقاست و این کشور طی دهه گذشته نیروی دریایی اش را تقویت و ارتش خودش را با جنگ افزارهای پیشرفته مجهز کرده است. مغرب سال گذشته ۲۵ فروند جنگنده اف ۱۶ جدید با هزینه دو میلیارد و هشتصد میلیون دلار خریداری کرده است.»
رباط همچنین ۲۴ فروند بالگرد تهاجمی جدید از نوع آپاچی به ارزش یک میلیارد و ششصد میلیون دلار و نیز سامانههای دفاع هوایی پاتریوت و هواپیمای شناسایی جی -۵۵۰ خریداری کرده است.
مغرب از سال ۲۰۱۹ میلادی در حال مذاکرات جدی با آمریکا برای دستیابی به سامانه پاتریوت است و قرار بود این توافقنامه به عنوان بخشی از برنامه فروش تسلیحات نظامی خارجی در سال ۲۰۲۰ میلادی تحقق یابد، اما به علل نامشخصی به تعویق افتاد و همچنان بیشتر جزئیات آن نامشخص است و احتمال دارد این معامله از جمله تعداد پاتریوتها و مشخصات آنها امسال مطرح شود.
دیفنس اعلام کرد سامانه پاتریوت تنها سامانهای نیست که وارد خدمت در ارتش مغرب خواهد شد بلکه پیش از آن سامانه چینی اف دی-۲۰۰۰ بی قرار دارد و این سامانه چینی نسخه صادراتی سامانه دور برد اچ کیو-۹ بی است که امسال در ارتش مغرب، وارد خدمت خواهد شد. مغرب بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ میلادی این قرارداد را امضا کرد و انتظار میرود چهار سامانه چینی دریافت کند.
دیفنس ضمن تعریف و تمجید از سامانه پاتریوت و نوع موشکهایی که رهگیری و منهدم میکند، به کشورهایی اشاره کرد که از این سامانه استفاده میکنند و نوشت انگلیس، آلمان، عربستان، کره جنوبی، امارات، اسپانیا، یونان، اسرائیل، ژاپن، کویت، رومانی، هلند، تایوان، قطر، سوئد، لهستان و بحرین از این سامانه استفاده میکنند.