به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، از نظر کارشناس فرانسوی، تصمیم گیری درباره اعمال مقررات قرنطینه سختگیرانه در پی افزایش نگرانیها از شیوع ویروس تغییر یافته انگلیسی، به دلیل تبعات اقتصادی و روانی، یک تصمیم سیاسی و انتخاباتی است.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: اولیویه وران وزیر بهداشت فرانسه در نشستی خبری، اعمال مقررات منع رفت و آمد از ساعت ۱۸ را برای تغییر و کاهش منحنی ابتلا ناکافی توصیف کرد. دولت از شیوع ویروس تغییر یافته کرونا در انگلیس بیمناک است. این ویروس بسیار مسریتر است و بیش از پیش در فرانسه گسترش یافته است.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان وران را پخش کرد. وی گفت: ما خیلی زود و از ابتدای ماه ژانویه قانون منع آمد و شد از ساعت ۱۸ را اعمال کردیم. ابتدا نتیجه ملموسی را شاهد بودیم و آمارهای مرتبط با اپیدمی کاهش یافت و بعد تثبت شد. در برخی از مناطق کشور، قانون منع رفت و آمد به این شکل اعمال نشد. در این مناطق، اپیدمی در هفتههای اخیر تقریبا گسترش یافته است. این بدان معناست که قانون منع آمد و شد موثر است و احتمالا همین مسئله موجب شده که آمارهای ما در قیاس با همسایگان مان بالا نباشد. به قطع یقین این تصمیم موثر بوده، اما مطمئنا برای عقب راندن ویروس کافی نیست.
مجری گفت: در این بخش با ژان - ژاک زامبروسکی Zambrowski استاد مسایل سیاسی و اقتصاد سلامت و مدیر آموزش در دانشگاه پاریس دکارت گفتگو میکنیم.
مجری پرسید: ده درصد مبتلایان به ویروس تغییر یافته که در انگلیس شناسایی شده، آلوده شده اند. این نرخ در ابتدای ژانویه حدود ۳ درصد بود. آیا این تغییر نگران کننده است؟ وزیر بهداشت از ویروس جدید سخن گفت.
زامبروسکی پاسخ داد: بله. میتوان اظهارات وران را درک کرد. وی حق دارد که بگوید باید از شکل گیری اپیدمی در اپیدمی جلوگیری کرد. برای این که این افزایش نرخ ابتلا، مشخصا با ویروسهای تغییر یافته انگلیسی و آفریقای جنوبی مرتبط میشود. البته با توجه به ناکافی بودن امکانات برای شناسایی این ویروس ها، ارقام بالاتر است. احتمالا گسترش این ویروسها کم کم بیشتر میشود، چرا که بی آن که شدت بیماری را تشدید کند، مسریتر و تهاجمیتر است. باید به اظهارات وزیر کشور برای هوشیاری بیشتر توجه کرد.
مجری پرسید: این بدان معناست که انفجار تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در روزها یا هفتههای آینده اجتناب ناپذیر است و میبایست ترسید؟
کارشناس پاسخ داد: به رغم وجود عناصر اطمینان بخش، جلوگیری از این اتفاق بسیار دشوار است. برای مثال ما دیدیم که وضع مقررات آمد و شد از ساعت ۱۸ موثر بوده است. اما همانطور که اولیویه وران وزیر بهداشت گفت این برای عقب راندن ویروس کافی نیست. ما میبینیم که هر هفته که میگذرد، ویروس بیشتر گسترش مییابد. در چنین شرایطی فشار به سیستم بیمارستانی و به طور کلی فشار به سیستم بهداشت و سلامت اعم از پزشکان شهرها و پزشکان بیمارستانها پیش از مرحله بستری شدن مبتلایان در بخش مراقبتهای ویژه، به حدی افزایش مییابد که نمیتوان به اندازه نیاز خدمات ارائه کرد. اگر نگوییم که جلوگیری از این وضع اجتناب ناپذیر است، باید خاطر نشان کنیم که نباید از اتخاذ تمهیدات متناسب خودداری کرد.
مجری پرسید: آیا میتوان زمان تغییرات اپیدمی (کاهش منحنی) را مشخص کرد یا تحقق این خواسته غیرممکن است؟
کارشناس در پاسخ گفت: داشتن یک حباب کریستالی قابل اعتماد، نسبتا غیرممکن است. کارشناسان اپیدمی، الگوهایی مبتنی بر ریاضیات ترسیم میکنند اما فاکتورهای ناشناخته زیادی وجود دارد. به همین دلیل نمیتوان دقیقا مشخص کرد که منحنی ابتلا چه زمانی قابل کنترل خواهد شد. چیزی که در حال حاضر مطرح میشود، سختگیری بیشتر در قرنطینه و تشدید قانون منع آمد و شد است. اینها اقداماتی پیشگیرانه هستند و نباید آن را به تاخیر انداخت. به این ترتیب میبایست با انجام تحقیقات و بررسی اوضاع، هر روز وضعیت را زیر نظر داشت. با روشهای جدید فنی میتوان با دقت ویروسهای تغییر یافته را شناسایی و رهگیری کرد و مشخص کرد که چه افرادی بیمار و چه کسانی حامل ویروس هستند.
مجری پرسید: با نگاهی به نقشه اروپا میبینیم که انگلیس، آلمان و پرتغال که در همسایگی یکدیگر قرار دارند، تصمیم گرفته اند مقررات سختگیرانه قرنطینه را به اجرا بگذارند و حتی در برخی موارد مدارس را تعطیل کنند آیا شما قرنطینه مجدد را توصیه میکنید یا این که بر قرنطینهای سبک مثل آن چه در ماه نوامبر اعمال شد، تاکید دارید؟
کارشناس پاسخ داد: تصمیماتی از این دست، نه پزشکی، بلکه سیاسی هستند. برای این که این تصمیم تبعات اقتصادی، روانی و اجتماعی به دنبال دارد. میتوان گفت تصمیماتی از این دست به طور قابل ملاحظهای سیاسی و حتی انتخاباتی هستند. پس این مسئله به زمان مسئولیت پذیری سیاستمداران و توجه آنها به آن چه دانشمندان میگویند، بستگی دارد. از نظر پزشکی همانطور که قبلا گفته شده، با کاهش ارتباط و فاصله بین افراد، گسترش ویروس کمتر میشود. ویروس بال ندارد و پرواز نمیکند، بلکه از شخصی به شخص دیگر سرایت میکند. عدهای توصیههای پیشگیرانه را رعایت نمیکنند. هرچه تماس بین افراد بیشتر شود، خطر گسترش ویروس انگلیسی و سایر ویروسهای تغییر یافته بیشتر میشود. در صورت تصمیم گیری با تکیه بر نظرات پزشکی و سلامت و اعمال مقررات قرنطینه سختگیرانه، تبعات اقتصادی، اجتماعی و روانی جدی را شاهد خواهیم بود. قبول برخی از تبعات این تصمیم و پذیرش مسئولیت، بر عهده دولت است. نقش مردم نیز تبعیت از تصمیمی است که دولت پس از اظهارنظر ما (کارشناسان)، اتخاذ میکند. به هر حال دوستان روانشناس و اقتصاددان ما نظراتی دارند، به همین دلیل است که اولویه وران پس از شرکت در نشست خبری به گردهمایی مسئولان شرکت ها، سندیکاها رفت، چرا که این تصمیم جنبههای گستردهای دارد و فقط ملاحظات پزشکی در میان نیست. این در حالی است که توجه به ملاحظات پزشکی مسئله بسیار مهمی است.