در گفتگو با راشا تودی
ظریف: آمریکا در سیاست تروریسم اقتصادی خود تجدید نظر کند
ظریف در گفتگو با راشاتودی گفت، امیدوارم دولت جدید آمریکا در سیاست تروریسم اقتصادی خود تجدید نظر کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با شبکه تلویزیونی راشاتودی، گفت: سیاست فعلی آمریکا در خصوص اعمال تحریمهای یک جانبه، اساسا جنگ اقتصادی و تروریسم اقتصادی است.
ظریف گفت تا زمانی که آمریکا به توافقهای خود بر اساس توافق هستهای سال ۲۰۱۵ احترام بگذارد، ایران علاقه خاصی ندارد به اینکه چه کسی در کاخ سفید حضور داشته باشد.
این توافق مهم موجب لغو تحریمهای سازمان ملل ضد ایران در برابر اجرای مقررات سختگیرانهتر و محدودیتها بر برنامه هستهای تهران شد. در عین حال دولت دونالد ترامپ به شکل یک جانبه سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد. این توافق زمانی امضا شد که بایدن معاون رئیس جمهور در دولت اوباما بود.
ظریف گفت: تصمیم به خروج از برجام برای واشنگتن تأثیر عکس داشته است و خاطرنشان کرد ذخیره اورانیوم غنی شده ایران به شدت افزایش یافت و پس از خروج یکجانبه آمریکا از این توافق از ۳۰۰ کیلوگرم به چهار هزار کیلوگرم رسیده است. دولت بایدن اعلام کرده است پیش از لغو تحریمهای دوره ترامپ میخواهد تهران به تبعیت کامل از توافق هستهای بازگردد.
در عین حال، ایران مکرر اعلام کرده است واشنگتن نخست توافق را نقض کرد و موجب بی اعتبار شدن تعهدات ایران شد. ایران از بایدن خواسته است تحریمهای یکجانبه را لغو کند و به توافق سال ۲۰۱۵ باز گردد. تهران در عین حال اعلام کرده است فقط در آن زمان به طور کامل از توافق هستهای تبعیت میکند.
ظریف در توییتی به سیاست «شکست خورده» اعمال فشار حداکثری ضد ایران اشاره کرد و از آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه بایدن خواست یک قدم به طرف ترمیم روابط دو جانبه بر دارد.
ظریف گفت: سیاست آمریکا در قبال کشورش پیامدهای مخرب انسانی به همراه داشته است و در عین حال، این وضعیت موجب «امتیاز» برای ایران در زمان بحران شیوع ویروس کرونا شد، زیرا جمهوری اسلامی مجبور شد صنعت دارویی خودش را توسعه دهد.