پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دامپزشکی آذربایجانغربی گفت: بعد از شناسایی کانون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهرستان مهاباد با اقدامات سریع دامپزشکی و همراهی مسوولان استان، این کانون مهار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکزآذربایجان غربی، سید امید خلیل زاده افزود: در پی دریافت گزارش رخداد بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در روستای حاجی خوش در شهرستان مهاباد در هشت کیلومتری تالاب بین المللی کانی برازان، بلافاصله ستاد مقابله با این بیماری با هماهنگی استاندار آذربایجان غربی به ریاست مدیر کل دامپزشکی استان و دیگر ارگانهای مرتبط تشکیل و با تصمیمات پیشگیرانه که اتخاذ شد، در عرض ۲۴ ساعت کانون این بیماری پایش و مهار شد.
وی با بیان اینکه ۲۰ قطعه بوقلمون و مرغ در این منزل روستایی معدوم شد، ادامه داد: بر اساس گفته های مالک طیور در کنار این پرندگان تلف شده، یک قطعه گنجشک مشاهده شده که احتمال ابتلای طیور از طریق این پرنده دور از انتظار نیست.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: اکیپهای دامپزشکی استان پس از گزارش دهی و انجام نمونه برداری، بیماری را تشخیص داده و اکیپ های کنترل و پیشگیری از این بیماری با مراجعه به محل آلودگی، عملیات مهار و معدوم سازی را آغاز و از گسترش آن در طیور بومی و روستایی منطقه و از همه مهمتر صنعت طیور واقع در شعاع سه کیلومتری آن پیشگیری کردند.
خلیل زاده گفت: کارشناسان دامپزشکی هم اکنون در منطقه حضور دارند و اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای انجام شده و شعاع یک، سه و هشت کیلومتری این بیماری تحت پایش مستمر است.
وی ادامه داد: در اطراف این کانون چندین واحد مرغ تخم گذار و گوشتی وجود دارد که به خاطر اهمیت موضوع اکیپ های رصد، پایش و پیشگیری در منطقه فعال هستند و به شهرهای اطراف از جمله میاندواب نیز در این زمینه هشدارهای لازم ارائه شده است.
وی گفت: با توجه به اهمیت و حساسیت این بیماری در صنعت طیور و پیامدهای احتمالی شیوع آن در جمعیت طیور صنعتی و بومی از تمامی کارشناسان و تولیدکنندگان بخش طیور در سراسر استان در خواست می شود تا به محض دیدن کوچکترین علایم مشکوک به آنفلوانزای پرندگان، موضوع را به دامپزشکی شهرستان و استان گزارش کنند.
خلیل زاده ادامه داد: شهروندان در مصرف گوشت مرغ نگران نباشند، فقط مرغ های مصرفی خود را از طریق مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی و به صورت بسته بندی که دارای مشخصات می باشد، تهیه کنند و در صورت مشاهده هر گونه تلفات غیر عادی پرندگان، مراتب را به ادارات دامپزشکی گزارش دهند.
گرفتار شدن ۲واحد پرورش طیور بومی در استان های آذربایجان غربی و البرز
پیشترمعاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور از گرفتار شدن ۲واحد پرورش طیور بومی در استان های آذربایجان غربی و البرز خبر داده بود.
دکتر سید بهمن نقیبی افزود: بنابر آخرین آمار ۳۴ کانون در ۹ استان کشور همچون مازندران، مرکزی، اردبیل، تهران، خراسان جنوبی، کرمانشاه، آذربایجان غربی، البرز و اردبیل گرفتار آنفلوانزا شدند.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی گفت: تاکنون ۹۶۰ هزار قطعه طیور درگیر آنفلوانزا حاد پرندگان شده و تمام آن ها معدوم شدند.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی با بیان اینکه امکان پیش بینی خاصی در خصوص آنفلوانزای حاد پرندگان وجود ندارد، گفت: میزان تلفات طیور بومی استانهای البرز و آذربایجان غربی بلافاصله اعلام شدند و همچنین تشخیص و معدوم سازی هم صورت گرفت.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه روند شیوع بیماری آنفلوانزای حاد پرندگان طی ۲ دهه اخیر در دنیا بی سابقه بوده است، بیان داشت: طی یک تا ۲ ماه اخیر، بیماری آغاز شده و تقریبا تمامی کشورهای اروپایی، شرق آسیا و کشورهای همسایه ما درگیر این بیماری شدند که در سایه شیوع این بیماری آسیب جدی به صنعت طیور وارد شده است.
نقیبی در پایان با بیان اینکه مدیران واحدهای صنعتی از پنهان کاری اجتناب کنند، تصریح کرد: در واحدهای صنعتی، مدیران واحدها و مسئولان فنی بهداشتی افت مصرف دان، آب یا تولید و یا تلفات غیرعادی را در اسرع وقت به دامپزشکی اطلاع رسانی کنند و از پنهان کاری بپرهیزند چرا که سیر بیماری به گونهای است که امکان پنهان کاری برای مدت طولانی وجود ندارد.
آذربایجان غربی در کریدور تردد پرندگان مهاجر قرار دارد به همین علت همه ساله خطر شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان طیور این استان را تهدید می کند.