در نشست اعضای هیات رییسه اتاق بازرگانی کرمانشاه و حلبچه عراق
تاکید بر افزایش همکاری های اقتصادی و تجاری
در نشست اعضای هیات رییسه اتاق بازرگانی کرمانشاه و حلبچه عراق بر افزایش همکاری های اقتصادی و تجاری طرفین تاکید شد
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرماشاه، "هدایت حاتمی" امروز در نشست هیات اقتصادی و تجاری استان حلبچه عراق با
مدیران استان کرمانشاه که به منظور توسعه مبادلات تجاری، گردشگری، توریسم درمانی، کشاورزی، سرمایه گذاری و تردد مسافری در محل سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، اظهار داشت: ما از حضور هیات تجاری استان حلبچه در استان کرمانشاه بسیار خوشحالیم که امیدواریم این ارتباطات و رفت و آمدها منجر به توسعه، رفاه و گسترش مبادلات تجاری بین دو استان کرمانشاه و حلبچه عراق شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اظهار داشت: سیاست جمهوری اسلامی ایران و استان کرمانشاه تلاش برای توسعه روابط با کشور عراق و استانهای مرزی است لذا با توجه به وجود اشتراکات فراوان بین کرمانشاه و حلبچه ما آماده گسترش روابط در بخشهای مختلف با این استان هستیم.
حاتمی تصریح کرد: هر چند که اشتراکات ما با استان حلبچه زیاد است، اما حجم ارتباطات و مسائل اقتصادی متناسب با این اشتراکات نیست و نزدیک به دو سال است که مرز استان ما رسمی اعلام شده ولی هنوز اقلیم کردستان عراق نتوانسته که امکان تردد را فراهم کند لذا از مسئولین عراق و اقلیم کردستان میخواهیم که این مشکلات را حل کنند.
وی با بیان اینکه برقراری حمل یکسره کالا بر توسعه اقتصادی و افزایش حجم مبادلات تجاری کرمانشاه با استانهای مرزی و اقلیم کردستان عراق بسیار موثر است، افزود: موضوعی که میتواند توسعه ارتباطات استان کرمانشاه با استان حلبچه را گسترش دهد بحث تردد کامیونها تا مقصد است، اما متاسفانه کالاها در مرز تخلیه میشوند که این موضوع منجر شده که بسیاری از فرصتهای گسترش ارتباط از بین برود لذا از مسئولین استان حلبچه میخواهیم که این مشکل را با جدیت رفع کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بیان داشت: خوشبختانه سیاستهای تروریستی ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران با شکست مواجه شده و ایران اسلامی آینده بسیار بهتری پیش رو دارد لذا این به نفع کشور عراق و اقلیم کردستان است که برنامههای تجاری و اقتصادی خود را با جمهوری اسلامی ایران و استان کرمانشاه با توجه به مزیتهای ویژه کرمانشاه گسترش و توسعه دهند.
کیوان کاشفی رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه و عضو اتاق ایران هم با اشاره به موقعیت استراتژیک کرمانشاه و همسایگی با عراق، گفت: با توجه به وجود مرز طولانی استان کرمانشاه با کشر عراق و اقلیم کردستان انتظار میرود افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری بین دو استان حلبچه بیشتر باشد.
او افزود: برای این منظور علاوه بر همکاری اتاقهای بازرگانی کرمانشاه و حلبچه، نیازمند حمایت و برخی اقدامات از سوی مسئولان دولتی نیز هستیم.
کاشفی با بیان اینکه شوشمی به واسطه فاصله کوتاهی که بین کرمانشاه تا حلبچه دارد، تاثیر بسزایی در تسهیل تردد بین دو استان و حمل و نقل کالا خواهد داشت گفت: یکی از مهمترین اهدافی که در این سفر مورد تأکید است رسمی شدن مرز شوشمی و تردد مسافر و تجار از این مرز است
وی صدور ویزای بلندمدت برای فراهم شدن امکان رفت و آمدهای مکرر بین دو استان را نیز از دیگر مواردی دانست که برای افزایش تعامل بین دو استان کرمانشاه و حلبچه ضروری است.
کاشفی در ادامه از امضا سند همکاری بین اتاقهای بازرگانی کرمانشاه و حلبچه در این سفر خبر داد و گفت: هدف از امضای این تفاهم نامه افزایش تعاملات اقتصادی صورت گرفته و گامی برای شروع اقدامات عملی بیشتر است و همچنین در قالب این سند همکاری، راهاندازی مرکز داوری مشترک بین اتاقهای بازرگانی دو استان دیده شده تا مشکلات احتمالی در زمینه معاملات اقتصادی در کوتاهترین زمان حل و فصل شود.
وی اظهار کرد: به علاوه در قالب این سند همکاری مقرر میشود از این پس تبادل هیاتهای تجاری و اقتصادی بین دو استان در قالب هیاتهای تخصصی صورت بگیرد.
پیشوا احمد محمود رئیس اتاق بازرگانی حلبچه نیز به کمک مردم استان کرمانشاه در زمان بمبارانهای شیمیایی رژیم بعث عراق اشاره کرد و گفت: علقه و علاقهای که بین این دو استان است طولانی است
و با گلایه از سهم کمرنگ کالاهای ایرانی در بازار کردستان عراق خصوص در زمینه خدمات و فعالیتهای عمرانی گفت: در شرایط کنونی اقلیم کردستان عراق حمایتهای خوبی از استان حلبچه دارد که میتوانیم از آن برای توسعه تعاملات اقتصادی با استانهای مختلف از جمله کرمانشاه استفاده کنیم و متاسفانه حضور کمرنگ تولیدات ایران در کردستان عراق و خصوصا استان حلبچه در شرایطی که کرمانشاه با حلبچه دارای ۱۹۰ کیلومتر مرز مشترک است مناسب نیست
رئیس اتاق حلبچه از امضاء سه تفاهمنامه همکاری بین استانداران کرمانشاه و حلبچه در سالهای گذشته یاد کرد و افزود: بخش قابل توجهی از این تفاهمها به همکاری و تعاملات بین اتاقهای بازرگانی دو استان مربوط است.