پخش زنده
امروز: -
برای انتخاب همسر، بیش از توجه به ظاهر، تحصیلات، شغل، سن و مسکن، باید در پی تحقق این آیه شریفه باشیم که «هُنَّ لِباسٌ لَکُمْ وَ أَنْتُمْ لِباسٌ لَهُن».
دکتر غلامعلی افروز استـاد ممتاز روان شناسی دانشگاه تهران میگوید: ”خانم و آقایی که میخواهند پای سفره عقد بنشینند باید بدانند، از همه دنیا به هم نزدیک ترند. از همه دنیا به هم محرم ترند. آنها قرار است سرنوشت همدیگر را رقم بزنند؛ پس خیلی مهم است لباس هم باشند؛ ما باید یاد بگیریم لباس هم باشیم“.
دکتر افروز به آیه ۱۸۷ سوره بقره اشاره میکند که میفرماید: ” هُنَّ لِباسٌ لَکُمْ وَ أَنْتُمْ لِباسٌ لَهُنَّ؛ زنان لباس و پوشش برای شما مردان هستند و شما مردان پوشش و لباس برای زنانتان هستید“.
آیهای که به تعبیر این روانشناس دقت در معنای آن یکی از رموز خوشبختی است. دکتر افروز اضافه میکند: ” خدای زوج آفرین در این آیه مثال میزند و میگوید زن و شوهر باید نزدیکترین افراد در گستره جهان به هم باشند؛ بعد از خدای مهربان، همسر نزدیکترین فرد به ماست؛ همسران میثاق جاودانه با هم دارند و به هم آرامش میدهند؛ پس باید تن پوش هم باشند، یعنی نواقص و عیبهای هم را بپوشانند“.
به تعبیر دکتر افروز این مضمون قرآن درباره نسبت زن و مرد با هم، آن قدر زیباست که میتوان در توصیفش دهها کتاب نوشت. این روانشناس ادامه میدهد: ” همه جای دنیا برای رابطه میان زن و شوهر یک مثال زده شده؛ مثلا میگویند زن و شوهر برای هم مثل انگشت و انگشتر هستند؛ یا مثل گل و گلدان هستند. همه این مثالها قشنگ است، ولی زیباترین مثال همان تن و تن پوش، یا بدن و لباس است؛ چرا که لباس میتواند انسان را فاخر نشان دهد؛ زن و شوهر هم باید همدیگر را بهترین این دنیا معرفی کنند“.
این استاد دانشگاه در ادامه توضیح میدهد: ” زن و مرد نباید نزد پدر و مادرشان از همسرشان گله کنند. نباید از کاستیها و ضعفهای همسرشان بگویند؛ آنها مکلفند زیباییها و توانمندیهای همدیگر را بزرگ کنند و همدیگر را زیبا و فاخر نشان دهند؛ درست مثل لباسی که وقتی میپوشیم ما را زیبا و برازنده جلوه میدهد“.
دکتر افروز یاد آوری میکند: ” هیچکس حاضر نیست برهنه در خیابان راه برود؛ احساس ناامنی میکند؛ مگر اینکه اختلال روانی داشته باشد. لباس به ما حس امنیت میدهد، ما را از سرما و گرما و آلودگیها و ناپاکیها میپوشاند؛ لباسی که متناسب با قد و اندازه ما باشد ما را برازنده میکند، درست مثل همسری که برازنده و هم کفو ما باشد“.
خدا رحمت کند آیت الله العظمی فاضل لنکرانی را؛ از ایشان نقل است که: ” من از این آیه کوچک، صد قانون فقهی بیرون کشیدم، انرژی هستهای تنها در طبیعت نیست، در قرآن هم انرژی هستهای هست“.